Fajenord je "domaćica", PSV to zna najbolje

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.12.18. | 14:45

Tim iz Roterdama dočekuje Venlo u okviru zaostalog meča 11. kola Eredivizije

Trećeplasirani Fajenord je u prošlom kolu slavio protiv velikog rivala PSV-a, i time mu prekinuo neverovatan niz od 13 pobeda iz isto toliko susreta. To samo znači da je ekipa sa Tiganja prepuna samopouzdanja u večerašnjem okršaju sa VVV Venlom. Ponos juga u Roterdamu odmerva snage sa rivalom koji je sakupio deset bodova manje, a samim tim je potpuno jasno da je četa Đovanija van Bronkhorsta apsolutni favorit u ovom duelu, naročito jer je ove sezone slavila u svih sedam mečeva pred svojom publikom.

Koliko su crveno-belo-crni ispred Venla, toliko i zaostaju za liderom iz Ajndhovena, dok je drugoplasirani Ajaks udaljen osam koraka. Praktično, pred Fajenordom je nemoguća misija kada je reč o borbi za titulu, iako ima utakmicu manje od pomenutih rivala. S druge strane, domaćin trenutno u odnosu na četvrtoplasirani Herakles ima čak šest bodova prednosti, što znači da se dodatno učvrstio na trećem mestu i može rasterećeno da dočeka Venlo. Zbog povreda će Fajenord biti oslabljen neigranjem defanzivaca Botegina i Hapsa, veznjaka Klasija i napadača Jorgensena.

Izabrane vesti

Za Venlo osmo mesto na tabeli predstavlja veoma dobar plasman, s obzirom na to da se prošle sezone do samog kraja grčevito borio za opstanak. Uspeli su žuto-crni da se izvuku, a ove sezone su imali sasvim dobar start i jednop vreme su se nalazili na pozicijama koje vode u Evropu. Ipak, samo jedan osvojen bod na prethodna četiri gostovanja ih je koštao pada na osmo mesto, s tim da i dalje imaju isti broj bodova kao i sedmoplasirani AZ Alkmar. Venlo je proteklog vikenda poražen sa čak 4:1 na gostovanju Heraklesu, tako da će trener Stejn, koji troši petu sezonu na klupi žuto-crnih, protiv Fajenorda verovatno da izvrši neku promenu u startnih 11.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 20:00 1609 HOL 1 Feyenoord - VVV Venlo kmb 1&3-5 1,83
Ukupna kvota1,83

HOLANDIJA 1 - ZAOSTALI MEČ 11. KOLA

Četvrtak
18.00: (1,20) Fajenord (7,25) VVV Venlo (12,0)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

sportsko klađenjeFajenordVenlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara