©Reuters
©Reuters

Faruk Hadžibegić pred polufinale Mundijala: Francuska je favorit, navijam za Hrvatsku

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.12.22. | 16:27

Legendarni as o samoj završnici turnira u Kataru

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Sarajeva)

U polufinalu Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru igraće Hrvatska- Argentina i Francuska – Maroko. Neke selekcije su se sasvim očekivano našle u ovoj fazi, dok su neke premašile svoja očekivanja. U svakom slučaju, zanimljivosti neće manjkati. Takođe, s obzirom na sve prikazano do sada, jako je teško prognozirati ko bi mogao ići do samog kraja. Iako je za prvog favorita figurirao moćni Brazil, Hrvatska je priredila senzaciju i eliminisala petostrukog svetskog šampiona.

Izabrane vesti

O uspehu selekcije Hrvatske za BH radio 1, govorio je nekadašnji kapiten reprezentacije Jugoslavije, Faruk Hadžibegić.

"Što se tiče reprezentacije Hrvatske, nije me iznenadio plasman u polufinale. To je apsolutno zasluženo, sa jednom kvalitetnom igrom. Ekipa koja je duže vreme na okupu i konstantno je u samom vrhu svetskog fudbala, i po meni je postala referenca dobrog fudbala. Drago mi je što ta reprezentacija funkcioniše jako dobro. U polufinalu je sve moguće, protiv jedne jake Argentine, koja ako izdvojimo Mesija, nije bolja reprezentacija od Hrvatske. Međutim, Mesi je jedan genijalac koji može da reši utakmicu na način koji je do sad rešavao stotinu puta. Sve je otvoreno. Objektivno smatram da je prednost na strani Argentine, mada bih iskreno volio da Hrvatska prođe dalje. Evo slikovito mislim da je 51 odsto na strani Gaučosa, a 49 odsto za Hrvatsku", istakao je Hadžibegić, te se dotakao i drugog polufinala gde će snage odmeriti Francuska i Maroko.

"Ja sam od onih koji misle da je reprezentacija Francuske daleko najbolja na svetu. Trenutni skup igrača koji na raspolaganju ima selektor Dešan je jedan od najboljih u istoriji fudbala. To je zaista neverovatno, koliki broj kvalitetnih igrača imaju. Francuska je veliki favorit. Maroko možda može kroz taj voljni momenat da napravi probleme Francuzima, kao što su to napravili Španiji. Taktički su vrlo dobri i imaju disciplinu u igri. Imaju taj voljni momenat koji je danas prerastao u nacionalno pitanje, pošto su postali jedina afrička selekcija koja je došla u polufinale. Objektivno smatram da je Francuska u prednosti jer su iskusniji, znaju da igraju te veće utakmice, što se pokazalo i u meču sa Engleskom. Francuze vidim u finalu".

Popularni Hadžija već duži niz godina živi u Francuskoj gde je i predvodio nekoliko klubova. Čovek koji jako dobro poznaje situaciju u tamošnjoj sportskoj javnosti i koji tvrdi da će Trikolori nakon Mundijala imenovati novog selektora.

"Mislim da Dešan ide nakon svetskog prvenstva. U tamošnjoj javnosti se uveliko priča da je to već dogovoreno i da bi bilo ogromno iznenađenje da ostane na selektorskoj poziciji i nakon ovog Mundijala. Zinedin Zidan je čovek za kojeg se već kaže da je dogovorio sve sa predsednikom i da će naslediti Dešana bez obzira na konačan ishod", zaključio je Hadžibegić.


tagovi

Faruk Hadžibegić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara