Finale Lige šampiona 2026. u komšiluku: Puškaš arena domaćin najboljih u Evropi

Vreme čitanja: 1min | sre. 22.05.24. | 15:13

Poznata mesta odigravanja finala Lige Evrope, kao i Lige konferencija

Finale Lige Evrope između Bajer Leverkuzena i Atalante na programu je večeras, a tim povodom sastao se Izvršni komitet UEFA u Dablinu i doneo nekoliko važnih odluka vezanih za budućnost evropskih takmičenja. Poznato je da se finale Lige šampiona naredne godine igra na Alijanc areni u Minhenu, a danas je odlučeno da će domaćin najvažnije utakmice evropskog klupskog fudbala 2026. godine biti Puškaš arena u Budimpešti.

Kada je reč o finalu 2027. odluka je pomerena za septembar, kada će biti poznati planovi vezani za rekonstrukciju milanskog San Sira. Utakmica za trofej u Ligi Evrope igraće se na San Mames stadionu u Bilbau 2025, dok će nakon toga domaćin biti Istanbul, odnosno stadion Bešiktaš Park. Priliku da ugosti finaliste u 2027. godini imaće Frankfurt.

Izabrane vesti

Kada je u pitanju treće evropsko takmičenje, Liga konferencije, odlučujući meč za pehar sledeće godine će se igrati u Vroclavu, a godine nakon te domaćin će biti Lajpcig Arena. Bešiktaš Park će imati priliku da dve godine uzastopno bude domaćin finala, jer nakon Lige Evrope domaćinstvo je dobio i za finale Lige konferencija 2027. godine.



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara