Pedro slavi pogodak sa Leom Pereirom (©Reuters)
Pedro slavi pogodak sa Leom Pereirom (©Reuters)

Flamengo trenira strogoću

Vreme čitanja: 4min | čet. 15.02.24. | 23:03

Bangu je domaćin Mengau u osmom kolu državnog prvenstva Karioka

Uprkos tome što zvanično ima ulogu domaćina, ona je formalna. Bangu, tim iz istoimenog grada nadomak Rio de Žaneira, pristao je da igra na teritoriji savezne države Seržipe u gradu Arakažu, gde će morati da se nosi sa velikim Flamengom, i to pred prepunim tribinama stadiona Estadual Lorival Baptista i publikom koja im neće biti baš naklonjena, jer je opšte poznato da su Mengaosi daleko najpopularniji tim u Brazilu sa preko 40.000.000 simpatizera. Duel ova dva tima, u sklopu osmog kola šampionata Karioka, na programu je noćas sa početkom od 01.30 po srednjoevropskom vremenu.

Bangu je imao zabrinjavajući početak šampionata, ali je pre dva kola uspeo da pobedi i udaljio se od zone ispadanja. Dok je Flamengo u savezni šampionat ušao sa alternativnim sastavom i gotovo odmah krenuo sa posrtanjima, ali sa angažovanošću glavnog tima brzo se oporavio i nalazi se na drugom mestu. Ipak, Alvi-rubrosi su u prethodnim kolima uspeli da osvoje dragocene bodove i zato sa velikim samopouzdanjem pristižu na ovaj duel, sa ciljem da pokušaju da odnesu bodove jednom od glavnih kandidata za titulu na turniru.

Izabrane vesti

Tim Klaudija de Franka uspeo je da se udalji od zone ispadanja pošto je u direktnom obračunu savladao Audaks RŽ sa 1:0, a u poslednjem duelu remizirao je 1:1 sa Volta Redondom. Bangu će osmo kolo početi sa desetog mesta u takmičenju, i sa samo pet osvojenih bodova. Ovo je definitivno još jedna loša kampanja, identična onoj iz prošle godine, daleko od mesta i kvalifikacije za Taka Rio. Ekipa prolazi kroz veoma loš trenutak sa nekonstantnim rezultatima i sa samo jednom pobedom u poslednjih šest odigranih utakmica. Ipak, ako je za utehu, nisu poraženi u poslednja dva meča.

01.30: (15,0) Bangu (7,00) Flamengo (1,15)

U minulih pet duela zabeležili su samo jednu pobedu, dva remija i dva poraza. Tokom ovog perioda savladali su Audaks RŽ, remizirali sa Vaskom i Volta Redondom, pored toga što su izgubili od Nove Iguasu i Fluminensea. Igrajući kao domaći tim, Bangu je zabeležio učinak od dve pobede, tri remija i čak pet poraza u poslednjih 10 mečeva.

Flamengo zauzvrat želi treću uzastopnu pobedu i ponovo može da računa na glavni sastav pošto je iskoristio alternativnu formaciju u subotu na karnevalu. Njihov poslednji duel završen je trijumfom nad Volta Redondom rezultatom 3:0 bez većih poteškoća. Mengao ostaje usred žestoke borbe za prvo mesto u takmičenju, pored toga što je napravio velike korake ka potvrdi ranog plasmana u polufinale turnira.

Velikan s Marakane ima veoma kvalitetan i konkurentan sastav, i na ovaj meč stiže samouvereno posle dobrih rezultata. U slučaju pobede, posle osmog kola prvenstva Karioke, Fla bi mogao da se nađe u vođstvu, opet u zavisnosti od ostalih rezultata. Mengao trenutno zauzima drugo mesto sa 15 osvojenih bodova, tri manje od Fluminensea koji je svoj meč u ovom kolu odigrao prethodne noći. Kampanja je slična prošlogodišnjoj i ponovo se bore za prvo mesto na tabeli. Iako su takmičenje počeli sa alternativnim timom, ekipa je uspela da osvoji zadovoljavajući broj bodova, i možda najvažnije, nije zabeležila poraz. U sedam utakmica ostvarila je četiri pobede i tri remija.

U poslednjih pet zvanično odigranih mečeva zabeležene su tri pobede i dva remija. Tokom ovog perioda pobedili su Botafogo, Sampajo Koreu RŽ i Volta Redondu, pored remija sa Vaskom i Portugezom RŽ. Kao gost, ekipa Adenora Leonarda, stratega poznatijeg pod nadimkom Tite, ima učinak od četiri pobede, četiri remija i samo dva poraza u poslednjih deset duela.

Bangu vodi kampanju daleko ispod očekivanja i razmišlja samo o ostanku u prvoj ligi Rija. Poslednji okršaj ova dva tima viđen je u prošlogodišnjem šampionatu Karioke, tada na stadionu Rauline de Oliveira u Volta Redondi, i zanimljivo, završen je remijem 1:1. Ipak, ne ostavlja se mnogo nade za Bangu, jer ovaj klub, nekadašnji šampion iz daleke 1966. godine, nije uspeo da slavi protiv Flamenga u 16 uzastopnih okršaja, iliti još od 2010. godine.

BRAZIL, KARIOKA - 8. KOLO

Sreda

Sampajo Korea - Madureira 2:1 (1:1)

/Maks 15, Marselo 58 - Fereira 4/

Volta Redonda - Botafogo 0:3 (0:2)

/Bastos 9, Savarino 22, Žunior Santos 90/

Četvrtak

Fluminense - Vasko 0:0

Nova Iguasu - Boavista RŽ U TOKU

Portugeza - Audaks Rio U TOKU

Petak

01.30: (15,0) Bangu (7,00) Flamengo (1,15)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

BrazilFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara