Čelnici FSS (©fss.rs)
Čelnici FSS (©fss.rs)

FSS zvanično usvojio: Superliga sa 20, Prva liga sa 18 klubova, pet izmena...

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.05.20. | 15:01

Od naredne sezone 11 igrača na klupi

Sve ono što su Zajednica Superligaša i Prvoligaša predložili pre desetak dana, Fudbalski savez Srbije je danas zvanično usvojio i pretvorio u „zakon“.

Sednica Izvršnog odbora održana je danas u Kući fudbala u Staroj Pazovi, a doneto je nekoliko odluka vezanih za nastavak ove i za narednu sezonu.

Izabrane vesti

Najpre, potvrđeno je da će Superliga naredne sezone brojati 20 klubova. Dakle, ove godine neće biti ispadanja, već će četiri nova kluba izboriti promociju u najviši rang. Istovremeno, Prva liga Srbije proširiće se na 18 klubova.

I Srbija je usvojila preporuku FIFA i UEFA, pa će kao i ostale zemlje Evrope imati do kraja ove sezone pet izmena na svim utakmicama dva najviša ranga. I one će moći da se obave u tri termina tokom meča.

A, onda je i najavljene dve promene za narednu takmičarsku godinu. Prvo, svaki tim će imati u startnoj postavi morati da ima dvojicu igrača koji su rođeni 1999. godine. I moraće da igraju najmanje do poluvremena.

Novitet je i da će od naredne sezone na klupi tokom utakmica moći da sedi po 11 fudbalera, što je već nekoliko godina slučaj, recimo, u Italiji.

Na današnjoj sednici doneta je i odluka da Marko Pantelić postane član Odbora za hitna pitanja FSS.


tagovi

fss

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara