Fatih Terim (©Reuters)
Fatih Terim (©Reuters)

Galata baš ume da priredi šou, ali i da neprijatno iznenadi: Bešitkašu otvoren put ka tituli (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 19.03.21. | 19:13

Rize odneo ceo plen iz Istanbula, Galatasaraj posustaje

Fenerbahče i Galatasaraj su počeli da posrću, pa je Bešiktaš na dobrom putu da osvoji titulu u turskoj Super ligi. Činilo se da će ekipa Fatiha Terima nastaviti borbu sa gradskim rivalom posle pobede nad Kajzerijem u minulom kolu (3:0), ali je usledio novi kiks. Rizespor je slavio na Turk Telekom stadionu, pogotokom u trećem minutu nadoknade u meču u kojem je viđeno čak sedam golova (4:3).

Posrtanja Terimove ekipe počela su početkom marta protiv Ankaragudžua (1:2), usledio je remi sa Sivasom (2:2), ali je pobeda nad Kajzerijem u minulom kolu dala nadu Galati da može da isparira Bešitkašu u borbi za tron. Večerašnji poraz ipak je ogolio sve probleme u Imperatorovoj četi.

Izabrane vesti

Odigrali su Rize i Galata fantastičan meč, posebno za nepristrasne ljubitelje fudbala, jer onima kojima je jedan od ova dva kluba u srcu, često nije bilo najprijatnije. Bilo je ogromnih grešaka na obe strane, bivši fudbaler Njukasla Deandre Jedlin je napravio glupost u samoj završnici, pa je zaradio i crveni karton. Porozne odbrane oba sastava često su poklanjale golove protivnicima, a na kraju je gost uspeo da iskoristi brojčanu prednost i stigne do zlata vredne pobede u borbi za opstanak. Vezali su puleni Buleta Ujguna i drugi trijumf, pa su sada pet bodova od opasne zone.

Već u drugom minutu su gosti stigli do prednosti. Brajan Samudio je iskoristio grešku odbrane protivničke ekipe i lob udarcem doneo prednost Rizeu. Ipak, uzvratila je Galata i već u 31. minutu stigla do preokreta. Jedlin se najpre dobro snašao u 14. minutu i jedan odbitak pretvorio u izjednačenje, da bi potom Emre Akbaba sjajnim udarcem sa oko 25 metara udaljenosti doneo prednost svojoj ekipi. Nije to bilo sve, katastrofalnu grešku odbrane domaćeg sastava u 41. minutu koristi Fernando Boldrin: uzeo je loptu posle jednog užasnog povratnog pasa, izbio sam pred Musleru i lako ga matirao za 2:2.


Bilo je jasno da nas i u nastavku čeka puno uzbuđenja, pa je već posle devet minuta igre Rize stigao do preokreta. Jedlin je skrivio penal, izvukao se da ne dobije i crveni karton, a loptu je na kreč stavio Milan Škoda. Češki reprezentativac je bio siguran, pa su gosti stigli do nove prednosti.

Na silne poklone fudbaleri Rizea odgovorili su istom merom. Dozvolili su da Onjekuru prihvati jedan dubinski pas pred njihovim golom, a Jasim Merija se potrudio i da mu pomogne, pa je u pokušaju da ispravi grešku savladao sopstvenog golmana. Nije dugo trajalo slavlje domaće ekipe, kako je samo par minuta kasnije sudija Bajarslan pokazao na kreč. Jedlin je srušio protivnika na ivici kaznenog prostora, pa je morao da interveniše i VAR. Doneta je odluka da se Rizeu dodeli slobodan udarac na ivici kaznenog prostora, ali se američki fudbaler potrudio da Galata ne oseti olakšanje. Zbog prigovora je zaradio drugi žuti karton, domaćin je ostao sa igračem manje.

Nisu fudbaleri Rizea iskoristili slobodan udarac iz opasne zone, čak je i Galatasaraj sa igračem manje zaigrao bolje, pa se u nastavku igralo češće pred gostujućim golom. Ipak, nisu Falkao, Turan, Babel i Onjekuru uspevali da pronađu rupu u odbrani gostiju, koji su strpljivo čekali na svoju priliku. Dočekali su je u drugom minutu nadoknade, kada je posle kontre Boldrin postigao drugi pogodak na meču za novo vođstvo plavo-zelenih. Meč je zbog silnih prekida produžen za čak 12 minuta, pa su Terimovi izabranici imali vremena da dođu do izjednačenja. Babel je opasno pripretio rezervnog golmanu gostiju Četinu, koji je na teren morao da uđe u 72. minutu zbog povrede prvog čuvara mreže Akana. Odlično je intervenisao, posle neugodnog pokušaja Holanđanina i tako omogućio svojoj ekipi da napravi veliko iznenađenje i iz Istanbula se kući vrati sa tri boda.

---------------------------------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

---------------------------------------------

TURSKA 1 – 31. KOLO

Petak

Karagumruk - Kajzeri 3:0 (1:0)

/Durmaz 33, Kastro 28, Sobijeh 86/

Galatasaraj - Rizespor 3:4 (2:2)

/Jedlin 14, Akbaba 31, Jasin 74ag - Samu 2, Boldrin 41, 90+2, Škoda 54p/

Subota

11.30: (3,00) Genčlerbirligi (3,30) Kasimpaša (2,40)

14.00: (2,45) Geztepe (3,20) Sivas (3,00)

14.00: (2,45) Malatija (3,25) Gazijantep (2,95)

17.00: (1,62) Trabzon (3,80) Ankaragudžu (5,80)

Nedelja

11.30: (2,30) Antalija (3,10) Erzurum (3,35)

11.30: (3,25) Konja (3,20) Alanja (2,30)

14.00: (3,35) Denizli (3,35) Bašakšehir (2,20)

17.00: (2,15) Bešiktaš (3,40) Fenerbahče (3,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Fatih TerimRadamel Falkao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara