Gasperini (©Reuters)
Gasperini (©Reuters)

Gasperini: Ovo nije tim kakav sam želeo da imam

Vreme čitanja: 1min | pet. 02.09.22. | 14:24

„Bogu hvala što je prelazni rok završen, pa znam na čemu sam“, kaže trener Atalante

Bila je Atalanta pre neku sezonu apsolutni hit i Serije A i osveženje evropskog fudbala. Grupa talentovanih igrača, nedokazanih talenata, otpadaka iz drugih klubova, upakovana u tim pod vođstvom Đan Pjera Gasperinija činila je čuda direktnim i maštovitim fudbalom.

Ali, kako to obično biva, kada „mali“ počne da raste, sve se menja, postaje tesno, drugačije se rezonuje, odnosi nisu više isti.

Izabrane vesti

I tako nakon završetka letnjeg prelaznog roka godine gospodnje 2022. u Bergamu vlada – nezadovoljstvo. Lete varnice koje Gasperini šalje čelnicima kluba.

Ovo nije tim koji sam želeo da imam. Zato ću morati da se adaptiram i da biram najbolje igrače koje imam. Imamo dubok sastav, ali nije imao šanse da nekog proda. Nisu mi učinili uslugu time što su zadržali neke fudbalere, jer svaki put kada neki od njih ne dobije priliku da igra, nastane haos“, pričao je Gasperini italijanskim medijima.

Na kraju, ipak, srećan je što je makar – gotovo.

Drago mi je što se prelazni rok završio. Sad bar znam kako mi izgleda tim, na koga mogu da računam. Neki momci, kao Boga, Mele i Hatebur, ceo četvrtak su proveli na telefonu, očekujući da odu“, ispričao je Gasperini.


tagovi

Đan Pjero GasperiniAtalantaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara