Ris Džejms (©Reuters)
Ris Džejms (©Reuters)

Geret Sautgejt prelomio: Ris Džejms ne ide na Mundijal

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.11.22. | 09:15

Logična odluka posle duge pauze...

Problemima engleske fudbalske reprezentacije nema kraja. Posle Bena Čilvela, koji zbog teže povrede zadnje lože definitivno neće biti u avionu za Katar, sa konačnog spiska putnika otpao je i njegov klupski kolega Ris Džejms.

Najveći mediji na Ostrvu od jutros izlaze sa saznanjima da je Geret Sautgejt saopštio svoju odluku desnom beku Čelsija i da se on neće naći među odabranih 26 za Mundijal. Njih dvojica su razgovor obavili u utorak u kasnim večernjim satima, posle čega je 22-godišnji bek morao da se pomiri sa činjenicom da se na njega ne računa. Ovo je sasvim logična odluka, s obzirom na to da je van terena već osam sedmica zbog povrede kolena koju je zaradio u duelu sa Milanom prošlog meseca.

Izabrane vesti

18.00: (1,60) Kamerun (3,80) Jamajka (6,00)

Džejms je na poslednjem pregledu dobio zeleno svetlo da počne da se bavi fizičkim aktivnostima. Nedavno je prvi put potrčao na travi Čelsijevog trening centra Kobam prvi put od operacije i neke su procene da bi on mogao da bude spreman za nokaut fazu. On je čak bio uveren da će biti izabran, ali je zatim dobio loše vesti...

Dok su Čilvel i Džejms otpali, navodi se da selektor Engleske još čeka konačne specijalističke procene za stanje dvojca Mančester Sitija Kajl Voker - Kalvin Filips, koji su takođe povređeni već neko vreme. Njih dvojica takođe vise za Mundijal, ali su za razliku od desnog beka Čelsija u boljem stanju i samim tim nešto bliži opciji da se nađu na konačnom spisku.

Sautgejtov spisak čeka se duže vreme i biće objavljen u četvrtak od 15 časova po srednjoevropskom vremenu. Engleska grupnu fazu počinje 21. novembra protiv Irana, dok bi potencijalni meč na startu druge faze igrao 4. decembra.


tagovi

Ris DžejmsGaret Sautgejtreprezentacija EngleskeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara