Mejson Maunt i Ben Čilvel (©Reutrers)
Mejson Maunt i Ben Čilvel (©Reutrers)

Crne slutnje se obistinile: Čilvelova povreda ozbiljnije prirode, propušta Mundijal

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.11.22. | 15:17

I Čelsi potvrdio da levog beka čeka duži oporavak…

Ben Čilvel može da zaboravi na Katar! Mundijal je za levog beka završen i pre nego što je počeo. Detaljni lekarski pregledi potvrdili su da engleskog reprezentativca čeka duža pauza. Koliko duga? Ni u Čelsiju se ne usuđuju da prognoziraju.

Londonski klub objavio je objavio da je povreda levog beka ozbiljnije prirode i da će mu biti potrebno vreme da se oporavi. Stoji u saopštenju londonskih Plavaca i da se očekuje da Ben Čilvel propusti Svetsko prvenstvo, ali posle pretraga jasno je kao dan – u Dohu neće putovati.

Izabrane vesti

Zadobio je Ben Čilvel povredu zadnje lože u najgorem mogućem trenutku, nekoliko dana pre nego što će Geret Sautgejt izdeklamovati spisak putnika. Srušio se levi bek u nadoknadi utakmice Lige šampiona protiv zagrebačkog Dinama, podigao se i odigrao poslednje sekunde. Osetio je veliki bol, čuo je pucanje i bio je svestan da neće izaći na dobro.

Stamford bridž je napustio na štakama, bio je to prvi signal Geretu Sautgejtu da prekraja spisak – gotovo sigurno bi se Ben Čilvel našao na finalnoj listi – a klupskim lekarima da sve pripreme za detaljne analize. Engelski reprezentativac će narednih mesec i po dana – a možda i duže – dok traje Mundijal provesti oporavljajući se. Potvrdio je i levi bek londonskih Plavaca na društvenim mrežama da će propustiti Svetsko prvenstvo.

Geret Sautgejt će u četvrtak objaviti spisak od 26 imena, a kraj leve-aut linije bi, posle Čilvelove povrede, trebalo da bude zakucan Luk Šo, koji je počeo da diže formu. Najprirodniji je izbor, ali ne i jedini. Postoji mogućnost da se Kiran Tripije sa desnog preseli na levi bok, čak i da se „spusti“ Bukajo Saka ili da se koriguje formacija Gordog Albiona.

Potencijalne zamene mogli bi da budu i Rajan Sesenjon iz Totenhema, odnosno Džejms Džastin iz Lestera. A, figuriraju i Palasov bek Tarik Mičel, odnosno Riko Henri, prvotimac Brentforda. Nenadano se selektor Engleske našao u nebranom grožđu, Luk Šo i Ben Čilvel su bili „već viđeni“ putnici.

Bena Čilvela može da precrta Geret Sautgejt, a upitno je hoće li zbog zdravstvenih problema moći da povede Kalvina Filipsa, Kajla Vokera i Risa Džejmsa. Pretrela je Engleska udarac, možda će još koji, ali i Čelsi. Grejam Poter ima glavobolje, jer se Ben Čilvel pridružio povećem broju igrača na koje ne može da se osloni.

U Čelsijevoj ambulanti nalaze se i Engolo Kante, Mateo Kovačić, Kepa Arizabalaga, Vesli Fofana i Čilvelov reprezentativni drug Ris Džejms.


tagovi

ČelsiBen Čilvelreprezentacija EngleskeMundijalKatar2022Svetsko prvenstvoSvetsko prvenstvo 2022

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara