Dragan Stojković i Stevan Stojanović (©Starsport)
Dragan Stojković i Stevan Stojanović (©Starsport)

Piksijev spisak u ponedeljak: Neće biti padobranaca, nema šanse da zovemo igrače koji treba da se prodaju

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.11.22. | 08:55

“Piksi već sada ima 26 igrača u glavi“, kaže direktor srpskog A tima Stevan Stojanović

Svetsko prvenstvo udaljeno desetak dana, ali zbog toga što se lopta još kotrlja euforija se ne oseća u meri u kojoj smo navikli kada se Mundijal igra u uobičajenom, letnjem terminu. Međutim, svakako da će se situacija promeniti onog trenutka kada selektor Dragan Stojković Piksi objavi spisak od 26 putnika u Katar. A, to će se desiti u ponedaljak, jer prema rečima direktora A tima Stevana Dike Stojanovića selektor želi da sačeka poslednje kolo u državnim šampionatima i tada objavi ko će predstavljati Orlove na planetarnoj smotri.

U izjavi za Kurir, Dika Stojanović kaže i da navijači ne treba da brinu zbog eventualnih otkaza, jer za sada nema ozbiljnijih zdravstvenih problema. Iz predostrožnosti, sačekaće se ponedeljak.

Izabrane vesti

Piksi već sada ima 26 igrača u glavi, ali bilo bi neozbiljno da pričam o tome detaljno... Što se tiče povreda Mitrovića, Vlahovića, malog Ilića, Lazovića, Mašovića, svi oni nisu igrali u protekle dve nedelje. Ali nije ništa strašno, tu se radi o fudbalskim povredama koje nisu zabrinjavajuće. Verujem da će do početka Svetskog prvenstva sve sanirati“, kaže Stojanović za Kurir.

Lepe vesti, no javnost s nestrpljenjem očekuje konačan spisak, pa ima li tu kakvih novosti?

Na spisku selektora su fudbaleri koji su igrali za Srbiju u ovih godinu i po dana. Iskreno da vam kažem, bilo bi nekorektno prema momcima koji su izneli teret kvalifikacija izostaviti bilo koga od njih i voditi nekog drugog. Nismo želeli ’padobrance’ kao što je ranije bio slučaj. Ljudi smo! Zar je normalno da nekog ko je igrao odstranimo tek tako, zarad nekog koga bi trebalo prodati. Nema šanse“, decidiran je Stojanović.

Spisak se dakle objavljuje u ponedeljak, a igrači će izvesno znati i ranije, jer će se istog dana okupiti u Staroj Pazovi. Dan kasnije ide se u Manamu u kojoj će 18. novembra odigrati prijateljsku utakmicu sa Bahreinom kako bi se aklimatizovali na uslove u Kataru.



tagovi

Katar2022fudbalska reprezentacija SrbijeStevan StojanovićDragan Stojković Piksi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara