Hesus Korona (©Reuters)
Hesus Korona (©Reuters)

Meksiko u problemu sa ofanzivcima, Hesus Korona definitivno otpao

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.11.22. | 09:01

Selektor Sombrerosa Tata Martino sledeće nedelje objavljuje spisak

Meksiko tradicionalno važi za protivnika na koga ne biste voleli da naletite u grupi na Mundijalu. Oko Giljerma Očoe stvoren je mit da brani samo u godini Svetskog prvenstva, kada se pretvori u sublimaciju Manuela Nojera i Ikera Kasiljasa, dok su energija i požrtvovanost sa kojom nastupaju meksički fudbaleri nadaleko poznata.

Pred ovogodišnji planetarni skup najboljih selekcija u Kataru selektor Sombrerosa Herardo Tata Martino nalazi se u svojevrsnom problemu sa ofanzivcima. Meksički Savez objavio je vest da je Hesus Tekatito Korona definitivno otpao za Mundijal pošto nije uspeo da se oporavi od preloma potkolenične kosti koju je doživeo u avgustu, što je samo dodalo balast na i ovako tešku situaciju.

Izabrane vesti

Podsetimo, Raul Himenez se takođe od avgusta bori sa povredom kuka, zbog čega je njegovo učešće na Mundijalu ozbiljno dovedeno u pitanje. Dobra vest za Sombrerose je da je napadač Vulverhemptona počeo da trenira i nalazi se sa reprezentativnim saigračima u trening kampu koji je organizovan u Đironi. Ipak, kako je sam izjavio pre nekoliko dana, neće ići u Katar ako se ne bude osećao sposobnim da nastupi punim intenzitetom. Dao je sebi rok do 14. novembra. Eventualni Himenezov izostanak predstavljao bi samo još jedan udarac za selekciju, s obzirom da je Tata Martino unapred otpisao Čičarita Ernandeza. Njega uopšte nije ni svrstao na širi spisak, a kako je sam priznao želi da pruži šansu drugim napadačima. Samo je sada pitanje – kome?

Sreda, 21.00: (1,42) Meksiko (4,30) Irak (8,50)

Naime, Martino je takođe javno obelodanio da na konačni spisak neće staviti ni mladog napadača Fajenorda Santijaga Himeneza. Momak koji je letos stigao u Roterdam iz Kruz Azula za 4.000.000 evra počeo je sasvim zadovoljavajuće evropsku avanturu pošto je na 16 utakmica upisao šest pogodaka i dve asistencije, od čega je u Ligi Evrope bio strelac četiri gola na šest utakmica, odnosno u samo 173 minuta igre. Između ostalog, bio je strelac jedinog gola protiv Lacija kojim je Fajenord obezbedio prolaz u nokaut fazu Lige Evrope.

“Jako cenim Santija. Zvao sam ga kada je ispao iz startne postave u Kruz Azulu. Sada je najbolji strelac u jednom evropskom takmičenju, ali ne igra mnogo. Trenutno ima nekoliko iskusnih napadača ispred njega“, izjavio je Martino.

Prema trenutnom stanju stvari, Tata Martino planira u Katar da vodi Raula Himeneza, Henrija Martina i Rohelija Funes Morija. Santi bi navodno mogao da se nađe među 26 igrača samo u slučaju da Raul Himenez otpadne.

Meksiko će do početka grupne faze u Kataru odigrati i dve prijateljske utakmice. Prvu već danas protiv Iraka, a zatim i 16. novembra sa Švedskom.


tagovi

Hesus Koronareprezentacija MeksikaKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara