(Reuters)
(Reuters)

Glasina iz Nemačke: Možete li da zamislite Murinja na klupi Bajerna?

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.02.24. | 09:48

Deluje neizvodljivo, ali Portugalac je posle razlaza sa Romom počeo da uči nemački

Radio je u Portugalu, Engleskoj, Španiji i Italiji. Možda će Žoze Murinjo da se oproba i u Nemačkoj. Ni manje, ni više, nego na klupi - Bajerna.

Na prvo čitanje takva mogućnost deluje čudno i neizvodljivo, jer je stil Posebnog i ideje Bavaraca se ne poklapaju. Niti je klub iz Minhena u bliskoj prošlosti imao šefa struke sličnih karakteristika. Mada, čim je odabrao Tomasas Tuhela samo naivni su mogli da pomisle da će uspeti.

Izabrane vesti

Otuda informacija Kristijana Falka, dugogodišnjeg Bildovog insajdera iz Bajerna, da je Žoze Murinjo počeo da uči nemački i da je zainteresovan za posao u Bavarskoj.

„I ranije je flertovao sa čelnicima. Bio bi spreman“, izgovorio je Falk tokom gostovanja u programu TV Welt.

Pojam „flertovao“ može da posluži kao podsećanje na ono što je Murinjo rekao na jednoj od čuvenih konferencija dok je vodio Mančester junajted, posle eliminacije iz Lige šampiona.

„Mogao sam da budem u drugoj državi, da imam titulu u džepu u ligi koji osvojite pre nego što i počne...“, govorio je 2018, a nije mali broj zaljubljenika u fudbal koji su to povezali sa Bajernom, deceniju dominantnim u Nemačkoj.

Samo što se čini kako Bajern i Murinjo nikako ne bi bili dobar spoj. Po mentalitetu, fudbalskim zahtevima, opredeljenju... Nazovite kako god hoćete. Opet, da li je neko mogao da zamisli Žozea u ulozi stratega Totenhema ili Rome? Teško, a desilo se...

Možda će i ovo, pošto Tomas Tuhel ima šanse da ostane glavnokomandujući koliko i Bajern da prestigne Leverkuzen na čelu bundesligaške tabele. Skromne.


tagovi

Bajern MinhenŽoze MurinjoBundesliga

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara