undefined
undefined

Tuhel priznao da je kriv, neke stvari će morati da objasni! Miler prozivao saigrače zbog m..a (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | ned. 11.02.24. | 10:15

Ćabi Alonso potezom posle meča još jednom oduševio sve...

Deveti poraz Tomasa Tuhela otkako je stigao na klupu Bajerna definitivno je jedan od najtežih u njegovoj karijeri. I mogao bi skupo da ga košta. Za skoro pune dve godine mandata Julijan Nagelsman izgubio je deset puta, njegov prethodnih Hansi Flik za sličan period tek sedam puta napustio teren pognute glave... Tuhel još nije proslavio prvu godišnjicu na klupi najvećeg nemačkog kluba i već je izvesno da će imati daleko slabiji učinak od obojice već do kraja sezone. Pogotovo ako u statistiku uključimo u remije.

Bez obzira na sve, a pre svega na pet bodova zaostatka u odnosu na Leverkuzen posle sinoćnjeg nokauta na BajAreni, u klubu iz Minhena tvrde da je posao Tomasa Tuhela siguran. Doduše, to je izjavio onaj što je uglavnom zadužen da spušta loptu i daje pomirljive izjave, CEO Hans Kristijan Dresen.

Izabrane vesti

Kako razmišljaju oni što i dalje zaista donose odluke - Uli Henes i Karl Hajnc Rumenige, pa možda i novopridošli Maks Eberl (zvanično nije imenovan) - još nije jasno. Ali imajući u vidu Henesovu narav i 'bolesnu' ambiciju da Bajern večno vlada Nemačkom, teško je poverovati da Tuhel može baš da se opusti i mirno sanja velike snove. Posebno ako stvari po zlu krenu i u Ligi šampiona.

Doduše, jednom izjavom je i sam Dresen nagovestio da će trener biti 'upitan za neke stvari'...

"Mislim da smo dobro počeli, prvi 10-15 minuta izgledali mso dobro. Imao sam osećaj da kontrolišemo utakmicu. Leverkuzen nije bio dominantan u tim momentima. A onda smo se potpuno izgubili", počeo je kratku analizu direktor nemačkog šampiona.

Na pitanje kako se dogodilo da Bajern 'strada' od trojice bekova, defanzivaca (Stanišić, Grimaldo, Frimpong), kazao je:

"Postoji stručnjak u našem klubu koji će to da nam objasni, moraćemo da pitamo trenera! Bila je ovo utakmica koju je cela Nemačka čekala nedeljama i radovala joj se. Podbacili smo, nažalost, i zasluženo izgubili".

O promeni taktike i postavi Dresen nije želeo da govori...

"Ne bih previše o tome. Leverkuzen je jednostavno bio bolji. Zaslužili smo ovo što nam se dogodilo i to moramo da prihvatimo. Srećom, ostalo je još 13 kola, nadamo se jednoj ili dvema greškama lidera. Da li i dalje verujem u titulu? Da! Ko sam ja da budem pesimista. Nećemo odustati, moramo da budemo tu, da im dišemo za vratom".

Na konkretno pitanje o sudbini Tomasa Tuhela...

"Ništa se ne menja. Unapred smo znali da će ovo biti teška utakmica. Voleli bismo da je drukčiji rezultat, ali nije. Koncentrišemo se na naredne izazove".

Novinar Bilda bio je uporan: Tuhel, dakle, ostaje trener?

"Ne volim da se ponavljam, ostajem pri onome što sam rekao".

Sam Tuhel bio je, razumljivo, utučen na konferebciji za medije. Delovao je na momente kao da sam sebe teši, kao čovek koji ni sam ne veruje u ono što govori.

"Nećemo gubiti nadu. Pokušavaćemo da ih pritiskamo do poslednjeg kola. Danas su iskoristili svoje šanse, povećali su razliku. Sve što možemo jeste da pokažemo reakciju. To ćemo i uraditi".

Da li ste u jednom trenutku pomislili: dođavola, pogrešili smo što smo pustili Stanišića?

"U Engleskoj postoji lepo pravilo da kada pozajmite igrača nekome on ne može da igra protiv vas. Za mene to ima više smisla. Često sam iskusio u karijeri kako pozajmljeni igrač treba da igra protiv svog kluba, ali nema mogućnost - to pravilo, nažalost, ne postoji u Nemačkoj. Zbog toga smo kažnjeni. Video sam Stanije posle i čestitao mu. On je sada igrač Bajera, to je sv što mogu da kažem".

Tuhel je preuzeo na sebe odgovornost oko taktičkih grešaka koje su bile očigledne...

"Da, preuzimam odgovornost za taktički pristup. Podrazumeva se da bude tako posle ovakvog rezultata i promena koje smo napravili. Imali smo celu nedelju da se spremimo. Moj posao je bio smislim šta i kako, da ubedim igrače u novi pristup. Nažalost, nije dobro bilo - ni prvi ni poslednji put u mojoj trenerskoj karijeri. Nismo znali šta kada oduzmemo loptu i onda smo počeli da gubimo samopouzdanje kako je utakmica odmicala".

Ipak, imao je Tuhel zamerku i na neke reakcije njegovih igrača...

"Ne možete da primite onakav prvi gol kada igrate sa pet igrača u poslednjoj liniji. To ne sme da se desi. Svi su zaspali i naravno da se radi samo o našoj odgovornosti. Bilo je previše jeftino. Isto kao i drugi gol, kada celu našu odbranu izbacili sa dva igrača".

Jozua Kimih je ostao na klupi neočekivano. Zanimljivo, on za razliku od nekih ranijih slučajeva nije imao zamerke na trenerove odluke.

"Mislim da nas je dobro postavio. Svako od nas treba ponekad da igra i u drugačijem sistemu. Problem je što u našoj igri nema radosti, kreativnosti, lakoće, slobode... Zaista imamo velikih problema sa stvaranjem šansi, a protivniku lako dozvoljavamo da prilazi našem golu".

Tomas Miler takođe je počeo na klupi. Ni on nije imao zamerke na Tuhelove odluke, već na stav svojih saigrača...

"Da budem iskren, ljut sam! Citiraću Olija Kana: Nama očito nedostaju muda! Mi bolje igramo na treningu! U redu je osećati pritisak, ali mora da bude veće slobode i energije u ekipi. To je takođe ono što fali. Ponekad mora da se popriča i o pristupu igrača, ne samo o treneru. Imamo mnogo dobrih fudbalera, igra ne može da bude ovako loša".

Do kraja šampionske trke ima još mnogo, međutim Lotar Mateus smatra da Lever može do krune ukoliko ovako nastavi.

"Ne sumnjam da će biti šampioni ako nastave da igraju na ovaj način. A nema razloga da sumnjamo u to. Imaju sjajnog trenera, koji sve kontroliše. Veliki su favoriti za titulu. Ako neko kaže drugačije, pojma nema o fudbalu", poručio je čuveni as.

Ćabi Alonso nije pravio veliku filozofiju posle pobede karijere:

"Suština je da odaberete pravi trenutak kada pritiskate, a kada morate da sačekate. Važno je ko ima loptu, kome želite da je usmerite... Mislim da smo dobro kontrolisali utakmicu. Čestitam mojim momcima. Ali još ništa nije gotovo".

Španac je još jednom oduševio javnost kada je poveo sve svoje saradnike pred glavnu navijačku tribinu, pošto je dobio poziv da se pridruži igračima...



tagovi

Tomas TuhelDžošua KimihTomas Miler

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara