Omri Glazer (©MN Press)
Omri Glazer (©MN Press)

Glazer prvi put ove godine na Marakani: Pet puta nesavladan, ali Čuku ne pamti po lepom

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.02.24. | 17:27

Izraelac se nije dobro proveo na Banovom brdu, kada ga je Sandej Adetundži matirao sjajnim udarcem za pobedu svog tima sa 2:1

Premijernu utakmicu u drugom delu Mozzart Bet Superlige Omri Glazer je propustio zbog povrede, pa ga je među stativama gola Crvene zvezde odmenio Zoran Popović u pobedi nad Voždovcem (2:1). Izraelac se u međuvremenu vratio u tim na gostovanju u Novom Pazaru i uspeo da osmi put u domaćem prvenstvu ostane nesavladan (3:0), a prvi put od zimske pauze na stadion Rajko Mitić istrčaće u subotu protiv Čukaričkog (14.00). Biće to susret crveno-belih sa jesenjim dužnikom koji ga je na Banovom brdu pobedio sa 2:1. Presudio je fantastičan šut Sandeja Adetundžija sa ivice kaznenog pod prečku, ali Nigerijac više nije u Čukaričkom pošto je januaru prešao u Celje.

Bez obzira na njegovo odsustvo, Brđani su bili efikasni u prva dva kola nastavka prvenstvene trke. Radniku su dali tri, a Železničaru dva gola, s tim da je uz Miladinovićeva dva pogotka u Surdulici viđen i jedan autogol.

Izabrane vesti

U prilog crveno-belima ide statistički podatak koji kaže da Čukarički u prethodnih pet gostovanja na Marakani u Mozzart Bet Superligi nije dao gol, mada mreža crveno-belih ove sezone već se tresla više puta nego što se očekivalo. U 21 utakmici domaćeg prvenstva crveno-beli su primili 19 golova, od toga je Omri Glazer 19 puta stajao na golu i u 16 navrata kapitulirao, dok je u osam mečeva sačuvao svoj gol netaknutim.

S obzirom na to da ga čeka povratak na najveći srpski stadion, Izraelac je na njemu ove sezone nastupao 13 puta (devet u prvenstvu, tri u Ligi šampiona, jednom u Kupu Srbije). Savladan je bio sedam puta na međunarodnoj sceni, šest puta u Mozzart Bet Superligi, dok je četiri puta u prvenstvu i jednom u kupu bio nepremostiva prepreka za rivale.

Pokušaće to da ponovi i u subotu, što bi mu bio četvrti put ove sezone da veže dve utakmice bez primljenog gola. Tri još nije uspeo.

"Nisam mogao da poželim bolji povratak na teren. Ostvarili smo pobedu na teškom gostovanju, a uz to sam uspeo i da ostanem nesavladan. Zbog povrede sam bio primoran da propustim utakmice na pripremama, kao i prvi meč u prolećnom delu sezone. Međutim, vredno sam radio svaki dan, kako bih što pre bio spreman. Zabeležili smo dve pobede i želimo da nastavimo u istom ritmu, s obzirom na to da je pred nama težak raspored i da nas tek očekuju utakmice sa ekipama iz gornjeg dela tabele. Cilj je isti, kao i na početku sezone, a to je osvajanje duple krune", izjavio je Glazer uoči duela sa Čukaričkim.

Duel sa Voždovcem pored pobede obeležila je i sjajna atmosfera, uz veliku posetu na tribinama. Priželjkuje golman crveno-belih da se to ponovi u subotu.

"Prva utakmica protiv Voždovca je bila za pamćenje, žao mi je što sam bio pored terena, ali sam sa druge strane imao priliku da pažljivo ispratim atmosferu i sjajne koreografije, koje su priredili naši navijači. Imam veliku želju da u subotu protiv Čukaričkog igram u istom ambijentu. Zvezdaši su nam pružili neverovatnu podršku, koja nam mnogo znači u borbi za titulu. Pozivam ih da dođu na Marakanu i u subotu, a mi ćemo učiniti sve kako bismo ih obradovali novim trijumfom".

OMRI GLAZER U CRVENOJ ZVEZDI

27 nastupa - 31 primljen gol, 10 utakmica nesavladan

Mozzart Bet Superliga: 19 utakmica, 16 primljenih golova

Liga šampiona: 6 utakmica, 15 primljenih golova

Kup Srbije: 2 utakmice, 0 primljenih golova



tagovi

FK Crvena zvezdaMozzart Bet SuperligaOmri Glazer

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara