©Screen shot
©Screen shot

Radnički ima trojicu igrača za rekordan transfer, Gluščević u sprintu pored Kange trčao 36 km na čas!

Vreme čitanja: 4min | pon. 13.05.24. | 15:15

"Jako mi je drago kada vidim tako nešto. To znači da smo nešto radili, da smo dobro selektirali, da smo na dobrom putu kao klub, jer smo prepoznali mladog igrača koji pre Radničkog nije bilo nigde. Koga bukvalno u nekom padu svoje karijere niko nije hteo", kaže Slavko Perović

Radnički iz Kragujevca je ponosan napustio Marakanu, i uprkos poraz porazu, zahvaljujući pozitivnom izdanju ekipe Feđe Dudića, došao do pozitivnog impulsa pred odlučujući okršaj sa Vojvodinom za četvrto mesto Mozzart Bet Superlige (četvrtak, 16.55).

Zadovoljstvo izdanjem Dudićevog sastava nije krio ni sportski direktor Kragujevčana Slavko Perović, koji veruje da će sezona biti završena istorijskim rezultatom njegovog kluba.

Izabrane vesti

U meču sa Crvenom zvezdom, Radnički je ponovo prezentovao svoje mlade igrače, među kojima je odskočio Matija Gluščević. Krilini igrač je u 25. minutu utakmice, sprintom kraj desne aut-linije pored Gelora Kange, ostavio Zvezdinu publiku sa istočne tribine u čudu, a Perović poručuje da se upravo na primeru mladog fudbalera pokazuje koliko je Radnički kao klub učinio u prethodnom periodu.

"Dobio sam podatak od kondicionog trenera da je u Matija u tom sprintu razvio brzinu 36 km/h, što je nivo Lige šampiona. I to ozbiljan nivo Lige šampiona. Jako mi je drago kada vidim tako nešto. To znači da smo nešto radili, da smo dobro selektirali, da smo na dobrom putu kao klub, jer smo prepoznali mladog igrača koji pre Radničkog nije bilo nigde. Koga bukvalno u nekom padu svoje karijere niko nije hteo. Mi smo mu dali šansu, trener je izvukao maksimum iz njega. Ponosan sam Aleksićem Vidosavljevićem, Salijem, Bevisom... Sve su to svi novi igrači na srpskom tržištu, koje Srbija mogla da vidi tek prvi put ove godine i koji su na neki način pokazali da su pojačanje i osveženje za srpski fudbal. Tako da je meni kao nekom ko vodi sportski sektor i ko je doveo sve te igrače, uključujući i trenera, velika satisfakcija da dođem i vidim da se Radnički se ovako predstavi na Marakani. Ovako ofanzivno, ovako moderno protiv jedne Crvene zvezde o kojoj ne moram da pričam da je najbolji ekipa u ligi. Jako je teško igrati na Marakani na taj način, a ne doživeti debakl, ukoliko nemaš ozbiljan kvalitet", rekao je Perović.

Igrači Radničkog su odavno postali interesantni Crveni zvezdi i Partizanu, ali i brojnim inostranim ponudama. Ipak, mnogo toga će u planovima klupskog sektora sa Čika Dače zavisiti i od eventualnog plasmana u evropska takmičenja.

"Sada smo više fokusirani na inostrano tržište i najviše interesovanja imamo iz inostranstva. Imamo dva-tri mlada igrača za koje vlada stvarno veliko interesovanje. Ako jednog od njih bodemo prodali za vrednost koju mi trenutno procenjujemo, i za koju mislimo da je realna, to može biti najveći transfer u istoriji Radničkog iz Kragujevca. Verujemo da to može klub da digne na ozbiljan nivo. Svakog dana se javlja neko drugi za nekog novog igrača, to je velika satisfakcija za nas. Nadamo se da ćemo i na kraju sezone ostati na tom nivou ponuda, a onda ćemo dobro izvagati ko je za prodaju, ko nije, ko nam je potreban za narednu sezonu i ko ne može da ide. Trduićemo se, ako izborimo Evropu, da zadržimo što više igrača, zato što mislim da su momci zaslužili da ostanu i ako Bog da odigraju toliko dugo čekanu evropsku utakmicu".

Feđa Dudić je svojim stilom igre upravo izbacio mnoge igrače Radničkog u prvi plan, ali i skrenuo posebnu pažnju na svoje trenerske sposobnosti.

"Trener koji ima dobru sezonu, baš kao i igrači, automatski postane tražen sa više strana. A da ne kažem nakon vanserijske sezone. kakvu je Feđa napravio u Radničkom. Iluzorno je govoriti kolika je naša želja da nastavimo saradnju sa njim. Znam da je njemu u Kragujevcu lepo, znam da jako poštuje to koliko ga navijači vole, i to koliko ga klub poštuje. Dali smo mu šansu da radi u Mozzart Bet Superligi Superligi, kada se možda u Srbiji i nije toliko znalo za njega. Pričamo često o nekoj potencijalnoj saradnji. Malo smo, kao i svi sportski radnici, sujeverni, pa ne volimo da prejudiciramo stvari i da trčimo pred rudu. Sad nam je svima fokus Evropa, ne volimo da ni ekipa, ni stručni štab, skidaju fokus sa toga. A što god da bude, ja ne oumnjam da će Feđa biti trener Radničkog".

Vojvodina je pre nekoliko nedelja, upravo na Čika Dači, sprečila Radnički da dođe do istorijskog plasmana u finale Kupa Srbije. Kragujevčane je tada stigao umor od žestokog rasporeda, ali sada deluju spremnije za ostvarivanje željenog rezultata.

"Sve nas je malo uplašila ta utakmica u polufinalu kupa, bez nekih laži. Videlo se da nismo imali gorivo za tu utakmicu, bukvalno smo odigrali najslabiji meč od početka ovog drugog dela sezone. Tako da se trudimo da osvežimo momke. Mi smo ponosni na svojoj tim, oni guraju ovu priču jako strastveno. Svaka utakmica nam je na nož, svaka utakmica nam je finale. Igramo na svaka četiri dana utakmicu koja nam život znači. Ne možemo ni u jednoj utakmici da se opustimo i da kažemo 'ova će da bude malo lakša' ili 'ovde ćemo da probamo malo lakše', zato što jednostavno još nismo ekipa koja može rutinski da rešava neke stvari. Sigurno da su momci umorni, ali u ovoj utakmici ne postoji umor. Ovo je utakmica koja se čeka ceo život i zbog koje se trenira fudbal. Pred punim Čika Dačom mislim da će se momci predstavitiu boljem svetlu nego u tom polufinalu", rekao je Perović.


tagovi

Matija GluščevićSlavko PerovićFeđa Dudić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara