Luis Suarez, novi idol navijača Gremija (©Reuters)
Luis Suarez, novi idol navijača Gremija (©Reuters)

Godine su samo broj, klasa je večna – Luis Suarez, mašina za golove i u novom klubu

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.02.23. | 22:53

Brazil, šampionat Gaučo: Gremio na krilima urugvajskog asa blizu pol-pozicije pred plej-of

Najbolji brazilski klubovi se zagrevaju pred start Serije A u aprilu. Igraju se lokalni šampionati. U Porto Alegreu je večito pitanje, ko je bolji – Gremio ili Internasional? U poslednje vreme Crveni su bolji, dok su Trikolori, trostruki uzastopni šampioni Južne Amerike, posle bolnog ispadanja u Seriju B 2021. godine su se ekspresno vratili u najbolje društvo.

Početkom godine Gremio je dobio veliko pojačanje – urugvajskog asa Luisa Suareza. Iako je napunio 36 godine, nije još za penziju. Prošle godine je imao drugu mladost u matičnom Nasionalu iz Montevidea s kojim je osvojio titulu u Urugvaju, posle decenije i po u najboljim timovima Evrope - Ajaksu, Liverpulu, Barseloni i madridskom Atletiku.

Izabrane vesti

Suarez je postigao četiri gola na šest mečeva u velikanu iz Porto Alegrea i najavio da nije rekao poslednju reč, da je i dalje gladan golova. Trikolori su lideri u šampionau Gauča, imaju čak šest bodova više od ljutog rvala Internasionala, ali borba za ttulu vodiće se u plej-ofu narednog meseca u kome će biti četiri najbolja tima.

23.55: (1,18) Gremio (6,00) Hamburgo (14,0)

Gremio je imao sedam vezanih pobeda, ali je prošle nedelje zaustavljen u duelu sa Sao Luizom. Na Gremio areni noćas (23.55) gostuje Novo Hamburgo, tim itz donjeg dela prvenstva. Na kormilu povratnika u najbolje brazilsko društvo opet je seo Renato Portalupi. Za noćašnji duel ne mogu da igraju Žeromel, Fabio, Bruno Uvini i Žonata Robert. Osim Suareza najpoznatiji igrač Gremija bio je Lukas Leiva, nekadašnji vezista Liverpula i Lacija. On je zbog problema sa srcem morao da završi karijeru početkom godine.

Gosti dolaze na velelepni stadion bez suspendovanih Barbijera, Maurinja, dok je Felipe Lima povređen. Gremio nije dobio Novo Hamburgo u poslednjem odmeravanju snaga ovih timova (1:1) početkom marta prošle godine.

------------------------

Na redu je nova runda Mozzart Prognozzera i nova šansa za osvajanje vrednih novčanih nagrada. Glavna premija je 200.000 dinara. Opširnije OVDE.

------------------------

BRAZIL, ŠAMPIONAT GAUČO – 9. KOLO

Petak

23.55: (1,18) Gremio (6,00) Hamburgo (14,0)

23.55: (2,20) Pelotas (3,00) Avenida (3,35)

20.30: Aimore – Internasional

***kvote su podložne promenama

Ponedeljak

23.00: San Hose - Sao Luiz

Utorak

23.55: SER Kaksijas - Žuventud

23.55: Esportivo - Ipiranga



tagovi

Južna AmerikaBrazil 1GremioLuis Suarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara