Džaka (© Reuters)
Džaka (© Reuters)

Granit Džaka: Mirniji sam nego pre, iskusniji, ali i dalje imam tu crtu ličnosti u sebi

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.11.22. | 03:02

„Nema potrebe da gasim telefon“, kaže kapiten Švajcarske pred duel sa Srbijom

Pomirljive reči Granita Džake. Kako u miks zoni posle duela sa Brazilom, kad je razgovarao, između ostalih, sa našim izveštačem iz Dohe, Vujadinom Tomkovićem, tako i u izjavi za švajcarske medije.

Kapiten selekcije Murata Jakina nije želeo da raspaljuje vatru izjavama koje nemaju veze sa fudbalom, čak uverava da je staloženiji nego što je bio uoči duela sa Srbijom pre četiri i po godine u Kalinjingradu kad je, zajedno sa reprezentativnim kolegom Đerdanom Šaćirijem, oponašao let dvoglavog orla, kao simbol albanske države, što je jasna provokacija našem timu.

Izabrane vesti

Tad su slavile Sajdžije, a pred meč u petak koji direktno odlučuje ko će sa Brazilom u osminu finala (osim ukoliko Kamerun ne priredi senzaciju i savlada Selesao), prvotimac Arsenala ističe da će se pripremati kao za svaki drugi meč. Da neće obraćati pažnju na eventualne poruke koje bi mogao da dobije na društvenim mrežama ili vesti koje će, hteo ili ne, dopreti do njega, imajući u vidu poreklo.

Ne, nema potrebe da gasim telefon... Neće mi biti prvi put da igram protiv Srbije. A dovoljno smo profesionalci da se fokusiramo samo na fudbal“, ističe Granit Džaka, koji je na toj utakmici sa Orlovima poravnao rezultat, da bi Đerdan Šaćiri, rođen u Gnjilanu, preokrenuo rezultat.

To emotivno uzbuđenje koje su tad osetili fudbaleri reprezentacije Švajcarske možda ih je kasnije koštalo ispadanja sa Mundijala, zbog čega Granit upozorava da će ovoga puta sve ostati u granicama pristojnosti.

Dosta snage smo izgubili na tom meču sa Srbijom 2018, istrošili smo se i onda nismo mogli da ponovimo dobru partiju protiv Švedske u osmini finala (0:1). Uostalom, sad imam 30 godina, iskusniji sam, mirniji nego pre. Mada, i dalje imam tu drugu stranu ličnosti“, dodaje Džaka, pa ko zna šta sve može da mu padne na pamet.

Što se tiče plasmana u osminu finala, uveren je da će njegova selekcija reprizirati rezultat iz Rusije.

Definitivno“.

Iako bi čak i Kamerun mogao da pomrsi račune i Srbiji i Švajcarskoj.

Verujem u čuda, ali u ovo ne verujem. Uz dužno poštovanje Kamerunu, Brazil je na potpuno drugom nivou fudbala. Pogledajte samo ko u toj selekciji ulazi s klupe. Svako može da reši meč. Opet, imamo sve u našim rukama. Ako dobijemo Srbiju – prošli smo“.

Ispratio je Granit Džaka i dešavanja sa meča koji je prethodio onom na kome je njegova selekcija izgubila od Brazila, jedan od najzabavnijih duela turnira, Srbija – Kamerun (3:3).

Za neutralne posmatrače bila je to dobra utakmica, viđeno je šest golova, a mi smo zadovoljni što se završila remijem. Da budem iskren, znali smo i pre početka takmčenja da će nas za duel sa Srbijom biti finale“.

Uz, nadamo se, drugačiji epilog nego 2018.

Srbija igra drugačije od Brazila. Dosta se oslanja na centaršuteve, ima Aleksandra Mitrovića napred koji je izuzetan u skok igri. To smo osetili pre četiri godine, jer nam je tako dao gol u Rusiji“, dodao je Džaka.


tagovi

reprezentacija ŠvajcarskeGranit DžakaMundijalSvetsko prvenstvo 2022OrloviOrlovi 2022Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara