Granit Džaka i Jan Zomer (©Reuters)
Granit Džaka i Jan Zomer (©Reuters)

Džaka o meču odluke sa Srbijom: Imaju Mitrovića napred i probijaju po bokovima... Neka pobedi bolji

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.11.22. | 20:22

"Volim da igram i protiv Kameruna i protiv Brazila i protiv Srbije s istim žarom", ističe reprezentativac Švajcarske

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Katara/

Brazil je svoj posao u Grupi G završio. Pobedama protiv Srbije i Švajcarske obezbedio je osminu finala na Mundijalu u Kataru, a zavesu na grupnu fazu spustiće duelom sa Kamerunom. Afričkoj selekciji potrebna je senzacija u tom meču da bi se ponovo našla u konkurenciji za prolaz. Mnogo je veća verovatnoća da će uz petostruke svetske prvake dalje ići Srbija ili Švajcarska. Ako uzmemo kao izvesno da Brazil neće izgubiti od Kameruna, Srbiji je potrebna pobeda nad Švajcarskom, dok našem rivalu u poslednjem kolu odgovara i remi.

Izabrane vesti

Sve dileme biće rešene u petak, mečevima koji počinju u 20 časova, a svoja očekivanja posle tesnog poraza od Brazila (0:1, golom Kazemira u 83. minutu), izneo je vezista švajcarske selekcije, Granit Džaka.

Svestan je fudbaler Arsenala da je njegovom timu, koji se sjajno branio veći deo meča, malo nedostajalo da odoli favorizovanom rivalu i posao u poslednjem kolu učini sebi lakšim.

"Veoma smo razočarani, odigrali smo dobru utakmicu. Imali smo timski duh, dobro smo se branili i naravno da je razočaravajuće kada kasno primite gol. Znali smo kvalitet koji Brazil poseduje, ali ako izvučemo pozitivne stvari koje smo uradili u ovoj utakmici, možemo da pobedimo Srbiju", istakao je Džaka u razgovoru sa srpskim, i još ponekim, novinarima.

Švajcarska je meč završila bez šuta u okvir brazilskog gola, ali taj podatak ne pogađa mnogo Džaku.

"Ako mislite da neko može da šutne 10 puta protiv Brazila, pokažite mi taj tim... Brazil može da sastavi tri ekipe koje su istog kvaliteta. Znali smo da nas čeka potpuno drugačija utakmica nego protiv Kameruna i da nećemo imati mnogo šansi za gol".

U petak očekuje drugačiji od prethodna dva duela.

"Srbija ima svoj kvalitet koji je drugačiji nego Brazilov danas. S Mitrovićem napred, s više prodora po bokovima, dok Brazil igra više po zemlji... Verujem da možemo da pobedimo i nadam se da ćemo to uraditi u petak", priželjkuje švajcarski reprezentativac.

U grupi novinara s kojima je Džaka razgovarao posle utakmice sa Brazilom našao se i jedan, po izgovoru bi se reklo, Britanac. Podsetio je Granita Džaku na gestikuliranje Đerdana Šaćirija pre četiri godine u Rusiji i nedavnu zastavu u svlačionici Srbije, te upitao da predstojeći duel Srbije i Švajcarske ima istoriju iza sebe. Nije dobio odgovor kakvom se, verovatno, nadao.

"Za nas je svejedno protiv koga igramo jer smo profesionalci. Ja sam profesionalni fudbaler, volim da igram i protiv Kameruna i protiv Brazila i protiv Srbije s istim žarom. Istorija nema veze sa utakmicom. Oni su Srbija, mi smo Švajcarska, i jedni i drugi ćemo dati sve od sebe, pa neka bolji pobedi", rekao je 30-godišnji fudbaler.


tagovi

reprezentacija ŠvajcarskeKatar2022Granit Džaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara