@ManCity
@ManCity

Gvardiola doveo Gvardiola: Hrvat ostvario san od 90.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.08.23. | 11:49

Paraf na ugovor do 2028. godine

Mančester Siti je završio dragocen posao ovog leta, pošto je za obešrećenje od 90.000.000 evra angažovao hrvatskog defanzivca Joška Gvardiola iz Lajpciga.

Gvardiol je parafirao petogodišnji ugovor sa novim klubom i poručio da mu se ostvario san igranja u engleskoj Premijer ligi. Sa druge strane, Građani su dobili bez premca najtaletnovanijeg štopera u Evropi, ali igrača koji već ima veliko iskustvo u seniorskom fudbalu i čiji razvoj ide neverovatnim usponom.

Izabrane vesti

Hrvatski reprezentativac, koji je komandovao odbranom vatrenih i na nedavnom Mundijalu u Kataru, fudbalski je stasao u Dinamu, a Lajpcig ga je pre dva leta platio 18.800.000 evra.

"Konačno sam uspeo - uspeli smo! Dobar je osećaj biti deo ovog tima. Jednostavno, nakon završetka prošle sezone odlučio sam da se pridružim Sitiju, učnim od najboljih, da me trenira najbolji trener na svetu", rekao je Gvardiol nakon potpisa.

Novi štoper Građana se apsolutno opravdano smatra jednim od najboljih mladih defanzivaca na svetu. Iako ima samo 21 godinu, impresionira smirenošću, kontrolom lopte, neustarašivim stavom.

"Dobra stvar je što ne razmišljam ni o čemu drugom kad sam na terenu. Samo sam fokusiran na ono što radim i to želim da uradim najabolje. Svi znaju za ovaj klub i svi žele da budu deo ovog kluba. To je bila moja odluka, svi žele da iskoriste ovakvu priliku. Takođe, razgovarao sam i sa Mateom Kovačićem o svemu. Njemu je drago što smo ovde i sigurno ćemo uživati", dodao je Hrvat.

Sportski direktor Građana Čiki Begiristajn nije krio zadovoljstvo ostvarenim poslom i angažovanjem defanzivca kojeg bi čitava Evropa volela da vidi u svojim redovima.

"On je igrač kojeg smo pažljivo pratili i smatramo da ima sjajan skup atributa. Najbolji klubovi širom Evrope su ga želeli, tako da je ovo za nas odlična stvar. Joško ima mnogo kvaliteta - sve što poželite od centarhalfa. Brz je, takmičarski nastrojen, borben, jak u vazduhu, impresivan u posedu lopte. Ima veliko samopozdanje i snažan karakter. Takođe je i levonog, što nam nudi dobre opcije u odbrani. Još je mlad, a njegov napredak u igri veoma brz. Uvereni smo da će se njegova uzlazna putanja nastaviti u radu sa Pepom Gvardiolom i njegovim saradnicima", rekao je Begiristajn.


tagovi

Joško GvardiolLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara