Stipe Biuk slavi gol (©HNK Hajduk twitter)
Stipe Biuk slavi gol (©HNK Hajduk twitter)

Hajduk produbio Rijekinu agoniju: Biuk krenuo s centra i provozao celu odbranu, proradio i tandem Kalinić - Livaja

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.09.22. | 18:50

Bili se vratili na drugo mesto i pobednički kolosek

Bespotrebno su Hajduk i Rijeka odlagali Jadranski derbi, grupnoj fazi evropskih takmičenja nisu ni primirisali. Nisu se ovajdili od dodatnih dana za pripremu, smenili su trenere zbog loših rezultata u šampionatu i odloženi dvoboj dočekali u sumornom raspoloženju. Na Poljudu se popravilo, obasjalo ga je sunce. Na Rujevici – kataklizma. Hajduk je produbio Rijekinu agoniju – 2:0 (0:0).

Ostala je Rijeka zakucana za dno tabele, Majstor s mora joj beži dvocifren broj bodova, a lider Dinamo čak 20! I na četvrtom meču uzastopce Rijeka je poražena, veliki rival potopio joj je glavu ispod vode. Stipe Biuk i Nikola Kalinić su golovima poželeli dobrodošlicu Mislavu Karoglanu, novom šefu stručnog štaba, i iz takta su izbacili Sersea Kozmija.

Izabrane vesti

Šok terapija Splićana je urodila plodom, prevazišli su krizu i vratili se na drugo mesto i pobednički kolosek. Mislav Karoglan imao je debi za poželeti, Hajduk je potpuno nadigrao Rijeku u Jadranskom derbiju, a Kalinićev mat je razbesneo Sersea Kozmija. Totalnu dominaciju pečatirao je iskusni centarfor golom, potpisao je „smrtnu kaznu“ neprijatelju s Kvarnera. Italijana su ponele emocije, otrčao je u tunel posle primljenog gola i nešto kasnije se vratio na teren.

Kosmiju je bilo potrebno vreme da se smiri, da ohladi glavu i pomiri se sa novim porazom. Drugi meč i drugi neuspeh. Da ga neće izbeći nagovestio je Stipe Biuk, koji ipak i pored interesovanja brojnih klubova sa Apenina i Pirineja nije napustio Split. Krilni napadač obožava duele sa Rijekom, potvrdio je to i danas na Poljudu.

Debitantski gol za Hajduk postigao je upravo protiv Rijeke, novi koji je dao rivalu sa obale bio je fenomenalan. Krenuo je Stipe Biuk od centra, stuštio se ka golu i driblingom izbacio Lunetu. Promešao je i Galešića i potom pogodio suprotan ugao Labrovićevog gola. Proizveo je erupciju sa one strane Marjana, a deset minuta kasnije Nikola Kalinić matirao je Rijeku na dodavanje Marka Livaje.

Totalnu katastrofu Rijeke podno Marjana kompletirao je crveni karton Gabrijela Lunete. Italijan je sa leđa nagazio mađarskog beka Gerga Lovrenčiča i sudija bel ga je pre vremena poslao u svlačionicu.

HRVATSKA 1 – ODLOŽENI MEČ 2. KOLA

Sreda

Hajduk - Rijeka 2:0 (0:0)

/Biuk 66, Kalinić 76/



tagovi

Hajduk SplitRijekaHNL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara