Nemanja Maksimović (©Star Sport)
Nemanja Maksimović (©Star Sport)

Hetafe odbio 3.000.000 evra za Maksimovića, Spartak uporan da ga otme Zvezdi

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.12.22. | 21:32

Moskovski klub ne odustaje od mogućnosti da dovede srpskog vezistu

Nekoliko uzbudljivih dana, pa zatišje pred buru... Tako bi moglo da se opiše sve što se u poslednje vreme dešava oko Nemanje Maksimovića. Od inicijalne vesti Mozzart Sporta da je zlatni Orlić sa Novog Zelanda glavna meta Crvene zvezde, do dopunske informacije da na putu do potpisa stoji moskovski "brat" Spartak, posle nekoliko mirnih dana iz Španije stižu novi detalji.

Prema informaciji španske Marke, Hetafe je odbio Spartakovu nezvaničnu ponudu tešku 3.000.000 evra za srpskog vezistu. Razlog tome je finansijska korelacija sa Valensijom, koja na ime sledećeg Maksimovićevog transfera ima pravo na 30 odsto obeštećenja. Iz tog razloga klub iz madridskog predgrađa traži više novca kako bi pustila pouzdanog vezistu, iako se čak pominjalo da uprava Hetafea nema nameru da ga pusti ove zime.

Izabrane vesti

28. decembar, 21.00: (1,30) PSŽ (6,25) Starzbur (10,0)

Stvari su se izgleda promenile sa Maksimovićevom željom da okrene novi list u karijeri i napravi sledeći korak. Podsetimo, strelac zlatnog gola 2015. godine spreman je da dođe u Crvenu zvezdu, zbog čega je vrhuška kluba iz Ljutice Bogdana sve karte bacila na njegov povratak, ali je moskovski velikan takođe jako uporan u nameri da ga angažuje.

Zbog toga španski mediji očekuju da će Spartak u narednim danima podići ulog i izdvojiti više novca za Maksimovića. No, nema detalja o tome koliko bi to moglo da bude. Šuška se o sumi ne toliko većoj od prvobitno pomenute, koja za ruske crveno-bele ne bi bila problem. Crvena zvezda kao svoj adut ima izlaz u evropska klupska takmičenja, a ako ostane na kursu iz prvog dela sezone naredne jeseni biće direktan učesnik grupne faze Lige šampiona.

Spartak bi mogao da plati više, ali Crvena zvezda nudi sportski i emotivni momenat. I takmičenje u evrokupovima.


tagovi

Nemanja MaksimovićZimski prelazni rok 2023Spartak Moskva

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara