Nemanja Maksimović (©Reuters)
Nemanja Maksimović (©Reuters)

Zvezda počela najvažniji zimski meč: Svim silama na Nemanju Maksimovića

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.12.22. | 08:00

Posao oko dolaska Uroša Spajića je praktično već završen, a na Marakni planiraju da sada sve resursi preusmere ka prvotimcu španskog Hetafea

Ogromnih deset bodova prednosti u odnosu na večitog rivala na kraju jeseni u Mozzart Bet Superligi omogućili su sportskom sektoru Crvene zvezde da kuje velike planove za naredno leto i potencijalne pripreme za učešće u grupnoj fazi Lige šampiona. Fokus čelnika srpskog šampiona već ove zime su kvalitetni igrači sa srpskim pasošima, koji bi mogli da se vrate u domaći fudbal i donesu neophodan kvalitet ekipi Miloša Milojevića za očekivano učešće u elititnom takmičenju.

Posao oko dolaska Uroša Spajića je praktično već završen, a na Marakni planiraju da sada sve resurse preusmere ka prvotimcu španskog Hetafea i nekadašnjoj nadi upravo Crvene zvezde, Nemanji Maksimoviću. Prema nezvaničnim saznanjima Mozzart Sporta, prvi kontakti sa Hetafeom i Maksimovićem su već uspostavljeni.

Izabrane vesti

Na stadionu Rajko Mitić će kao osnovni adut u u pregovorima sa svim potencijalnim pojačanjima pokušati da iskoriste upravo Ligu šampiona, koja predstavlja poseban motiv za svakog igrača. Maksimović je elitno takmičenje osetio u dresu Astane u sezoni 2015/2016, ali nema nikakve sumnje da bi sa Crvenom zvezdom kompletan doživljaj bio znatno drugačiji. Maksimoviću ugovor sa klubom sa stadiona Alfonso Perez ističe u julu 2024. godine, a kako nezvanično saznajemo španski klub bi na osnovu obeštećenja od ovog posla mogao da inkasira oko 2.500.000 evra.

Srpski vezista je proteklih godina stekao ozbiljno iskustvo na terenima španske Primere. U Hetafe je stigao u julu 2018. godine iz Valensije za obeštećenje od 10.000.000 evra. U klubu iz okoline Madrida do sada je odigrao 165 utakmica, postigao pet golova i zabeležio tri asistencije. Ove sezone zabeležio je 12 nastupa u dresu ekipe Kikea Sančesa Floresa.

Zlatni srpski Orlić, čiji je gol u 118. minutu finala Mundijalita na Novom Zelandu srušio Brazil u velikom finalu, imao je zapaženu minutažu na Svetskom prvenstu u Kataru. Na tri utakmice u grupi igrao ukupno 120 minuta. Bio je starter u okršaju sa Kamerunom, dok je protiv Brazila i Švajcarske ulazio sa klupe za rezervne igrače.

Deluje da bi Maksimović u tehničkom, ali i trkačkom smislu, mogao da donese dodatan kvalitet ovom timu Crvene zvezde i dodatno ga približi željenom nivou, a to je da bude dostojan protivnik potencijalnim rivalima iz Lige šampiona.


tagovi

Nemanja Maksimović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara