Humanitarni tiket u podne: Dejan Joksimović tipuje za Savez udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.03.23. | 11:59

Šef struke Radničkog 1923 s punim pravom veruje da Španci idu do 3+, a Kockasti slave na meču s Velsom

Ove subote s nama je šef struke Radničkog 1923 iz Kragujevca, Dejan Joksimović. Nadamo se da će sledeći kolegu iz kluba, sekretara Marka Dimitrijevića, koji je u četvrtak overio svoje tipove, i on postati jedan od dobitnika u “Humanitarnom tiketu u podne”. O kladilačkim kompetencijama naspram struke izlišno je govoriti, ali je protokola radi potrebno da konstatujemo da je naš današnji gost stigao do kvote 6,10, uz koju ide kompanijska uplata od 10.000 dinara za tipovanje namenjeno Savezu udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom.

Na početku, Joksimović kaže:”Ne postoji prečica do uspeha”, što možemo da potvrdimo, a kakav je bio njegov razvojni put, naš današnji gost priča u prvom licu jednine.

Izabrane vesti

Kao dečak igrao sam šah, ali došao je trenutak izbora, fudbal ili šah, i opredelio sam se za fudbal. Pratio sam mečeve Karpova, a od igrača voleo sam Maradonu, Zika”...

Krećemo od meča ŠKOTSKA – KIPAR, odakle očekujemo dolazak jedinice. Pošto je razlika u kvalitetu drastična, Škoti su naspram sastava Kipra apsolutni favoriti. Ako odigraju na nivou na za koji su projektovani, a isprave greške nalik onima viđenim prilikom prijateljskog poraza od Turske u novembru (2:1), pobeda im je zagarantovana.

Sledi dvojka sa utakmice JERMENIJA – TURSKA. Hrvati su glavna zverka Grupe D, a Turska ih sledi. Svakako je reč o mnogo kvalitetnijoj selekciji, a kakvi su Jermeni, najbolje će posvedočiti njihov sumoran skor koji ne vidi pobedu još od juna prošle godine i utakmice s Irskom.

Trener Radničkog 1923, zatim ide na 3+ sa meča ŠPANIJA – NORVEŠKA. Za Špance je kucnuo čas da se zaboravi Maroko i penal serija u kojoj su u osmini finala izbačeni od Maroka na meču Mundijala u Kataru. Solidni su Norvežani, ali ne i uporedivi sa Španijom. Dakle, zna se ko je favorit, s tim što se mi na kraju sećamo kvalifikacija za EP iz 2019. godine kada su ove selekcije remizirale.

Za vođu kragujevačkog tima, ni jedinica na meču HRVATSKA – VELS nije upitna. Ako je do kvaliteta, vrlo dobro znamo ko su, kakvi su i do kojih visina mogu da se vinu Kockasti. Zlatko Dalić sigurno zna kako s Velsom, budući da vodi selekciju koja je zvanično treća sila planete. Vels koji je uzeo samo bod u Grupi B na Mundijalu u Kataru sigurno će sve karte baciti na odbranu.

Presecamo tipovanje, pa uz pauzu pričamo sa Joksimovićem o njegovim sportskim ljubavima, kao i ambicijama kluba za budućnost.

“Radnički iz Kragujevca i Orlovi su mi uz srce. Kada razmišljam o dragim mečevima iz trenerske karijere izdvajam remi, 1:1, u Beogradu protiv Partizana. Na popčetku sezone naš cilj je bio opstanak u Superligi, a sada se borimo za plej - of. Daćemo sve od sebe da uđemo u plej - of. Radnički ima bisere poput Miličića, Tomovića, Jovanovića, Milojevića”.

Za kraj, tu je dvojka na meču ANDORA – RUMUNIJA. Mi o ovom paru mnogo polemisati nećemo, budući da su dve selekcije teške za poređenje s obzirom da su Rumuni toliko jači, da bi ovaj meč za njih mogao samo formalno da bude način za beleženje sva tri boda.

Da li sadašnji mladi igraju samo zbog novca, ambicije roditelja ili ima i ljubavi prema fudbalu?

“Bio sam direktor omladinske škole četiri godine. Nagledao sam se svega, ali bez ljubavi prema sportu nema ni ostvarenja cilja. Posvećenost, rad, ljubav i krajnji cilj dolazi kao posledica svega. Podvlačim, da prečica do uspeha ne postoji”.

Na kraju, naglasimo da je Marko Dimitrijević, sekretar FK Radnički 1923 postao poslednji dobitnik u okviru akcije, i to 382. u nizu. Trenutno, ukupna donirana suma u tiketu plemenitosti iznosi 28.353.458 dinara.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Dejan Joksimović će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Udruženju “Rastimo zajedno” iz Kozarske Dubice. MOZZART kvota je ista, a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 100 konvertibilnih maraka.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

Pišu: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


tagovi

humanitarni tiketDejan Joksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara