Humanitarni tiket u podne: Petar Peca Popović tipuje za humanitarnu fondaciju Podrži život

Vreme čitanja: 7min | ned. 28.10.18. | 10:45

Naš gost očekuje remi u Napulju, iznenađenje u Mančesteru i da Real ne gubi Klasiko

Za našeg današnjeg plemenitog gosta sve se može reći osim da mu je dosadno u životu. Petar Peca Popović je svestrana ličnost: novinar, publicista, rok–kritičar, pokretač Sportskog žurnala, urednik Zvezdine revije, dobitnik mnogobrojnih priznanja…

Na prvu loptu je prihvatio učešće u MOZZART-ovom  Humanitarnom tiketu u podne, uz uslov da i sam donira određenu sumu novca humanitarnoj fondaciji Podrži život. I naš menadžment je zbog ovog gesta odmah reagovao i obezbedio zagarantovani iznos za Pecin tiket od 10.000 dinara. Dakle, ukoliko plemeniti tiket ne prođe Petar Popović i kompanija MOZZART će fondaciji Podrži život donirati 20.000 dinara.

Izabrane vesti

Humanitarni tiket otvaramo utakmicom Premijer lige BARNLI - ČELSI. Domaćin je posle tri partije u kojima je igrao prilično dobro u minulom kolu pretrpeo ubedljiv poraz od Mančester Sitija 0:5. To je uticalo na samopouzdanje igrača Barnlija. Ipak, ugostiće tim iz velike šestorke, tačnije Čelsi. Plavci igraju dobro u prvenstvu, bez obzira na čak tri remija u poslednje vreme. Ipak, i dalje drže priključak za liderima, za kojima zaostaju svega dva boda.

,,Za početak igram iks, verujem da može doći“.

Sad ćemo se pozabaviti duelom londonskih timova, KRISTAL PALAS  - ARSENAL. Domaćin se nalazi u mini krizi, jer je vezao tri poraza. Zahvaljujući tome, svega je dva boda iznad zone ispadanja. Da stvar bude gora, na megdan mu stižu Tobdžije, koji ove sezone igraju dobro pod stručnom palicom Unai Emerija. Možda će baš ova sezona biti renesansa legendarnog londonskog kluba. Istorija je na strani Arsenala.

,,Arsenal je apsolutni favorit, tako da bez razmišljana igram dvojku“.

I dalje se zadržavamo na Ostrvu, a sledeći za analizu je susret MANČESTER JUNAJTED - EVERTON. Crveni đavoli ove sezone igraju bledo. To nije slučaj samo u Ligi šampiona, već i u prvenstvu. Mnogi smatraju da je samo pitanje vremena kada će uprava kluba da se zahvali Murinju na saradnji i da potraži drugo rešenje. Možda baš utakmica protiv Evertona bude kap koja će preliti čašu. Naravno, ukoliko tim iz Liverpula odigra dobar meč, nije nemoguće da slavi na čuvenom Old Trafordu.

,,Sada igram X2, čini mi se da stiže kao malo iznenađenje“.

Na humanitarnom listiću našeg plemenitog gosta našla su se i tri velika derbija. Krećemo od Francuske, MARSELJ – PSŽ. Olimpik je u šampionatu uknjižio dve pobede u poslednje dve utakmice. Parižani su niz od šest trijumfa prekinuli remijem sa Napolijem, 2:2. PSŽ je sigurno više očekivao od boda do kog je došao u nadoknadi vremena. Međusobni skor je na strani tima sa Parka prinčeva. PSŽ je u poslednje vreme rivala dobijao i sa 5:1, a poslednja dva puta sa 3:0.

„Očekujem da se napadači oba tima upišu u strelce i da bude pogodaka. Igram GG3+“.

Naša sledeća destinacija po Pecinoj želji su Apenini. Duel NAPOLI - ROMA. Tim Karla Anćelotija je stigao do boda u derbiju Lige šampiona sa PSŽ–om. Napoli ima sedam poena više od Vučice. Uz Lacio i SPAL dosad nema nijedan remi. Posle poraza od Juventusa nanizao je tri pobede u kojima nije primio gol. Roma je, utisak je, ušla u formu. To svedoče i četiri trijumfa, pa je bio poraz od SPAL-a u Rimu, ali i poslednji trijumf nad moskovskim CSKA. Istorija međusobnih okršaje glasi 10:9:19. U poslednjem duelu Rimljani su slavili sa 4:2.

„Mislim da će rivali podeliti bodove, igram iks“.

Stigli smo do Klasika koji se igra u Kataloniji, BARSELONA – REAL. Tim sa Kamp noa ima bolji skor u večitim derbijima, 29:17:19. Timovi su remizirali u poslednjem duelu, 2:2. Barsa ima četiri boda više od Reala, a nema poraz u poslednjih pet utakmica. U Ligi šampiona Inter je savladan sa 2:0. Da li pobedom nad Plzenjom Real izlazi iz zone sumraka? Kraljevski klub je bio u seriji od četiri poraza i remija. Plemeniti kladilac više veruje u Real.

„Dupla šansa X2“, konstatovao je Petar Popović.

Inače, naš gost rođen je 12. jula 1949. godine u Beogradu gde je završio sve svoje škole. Oduvek je maštao o životu koji neće biti dosadan. Prvi tekst objavio je 5. aprila 1967. godine u nedeljniku Gong. Kasnije je pisao u svim najvažnijim novinama zemlje u kojoj je rođen. Ne ume da kaže slovo „r“ ali, vlasnik je dve godišnje nagrade Radio Beograda i jedne Studija „B“.

Bio je glavni urednik dva najtiražnija lista u istoriji jugoslovenske rok periodike (Džuboks 76-77) i Rock (82-86). U kući Politika učestvovao je u pokretanju dva magazina (Intervju i Rock) i jednih dnevnih novina (Sportski žurnal). Doprineo je pravljenju nekih od najvećih muzičkih događaja u Beogradu u 20. veku. Uspešni licencni (86-88) i neuspešni glavni i odgovorni urednik PGP RTS (95).

Prvi muzički urednik prvog muzičkog radija u SFRJ. (101 Radio Beograd - 89). Autor najduže dokumentarne rok serije Televizije Beograd. (Rokumenti - 95).

Jedan od urednika u prvoj stvarno nezavisnoj televizijskoj kući druge Jugoslavije, sve dok nije zabranjena, (OK TV, 1989). U Zagreb, Skoplje i Split odveo je najveće muzičke karavane u dvadesetom veku. Slab šahista, ali je učestvovao u organizovanju jedne od najvećih simultanki u istoriji te igre. Uzgred, izgubio od tri svetska šampiona: Petrosjana, Talja i Kasparova.

Jedan je od osnivača nezavisnog festivala klasične i savremene muzike BUNT, 2013 Beograd.  Doživeo da bude i urednik Zvezdine revije. Poznaje svih pet Zvezdinih zvezda. Nije društveno politički angažovan, ali bio Predsednikov predsednik, radio za Ujedinjene nacije i Evropsku uniju.

Predavao po školama, fakultetima, zvaničnim i neformalnim mestima.  U Srbiji i svetu dobijao nagrade, medalje, plakete i odlikovanja.  Ima dve udarniče značke sa radnih akcija i tri medalje iz JNA. Počasni član Srpskog lekarskog društva i SM SMOM.

Knjige: Rokopisi ( Zepter Book, 2008- rasprodato), Kikinda Short 04 (dve priče - Kikinda 2010) i Biti Rokenrol (koautor Mihajlo Pantić – Službeni glasnik 2011, tri izdanja).

Glavni junak dokumentarnog filma Zarobljeno vreme Milana Nikodijevića (Arbos, 2017) i TV serije Rokopisac (Arbos, 2018 - još nije emitovana).

Pisao više desetina predgovora i pogovora za knjige iz oblasti popularne kulture. Četiri puta je operisao srce, imao dve kliničke smrti. Jedna žena i dva sina. Više nije ni mogao da očekuje od života.

I sad malo o našem društveno odgovornom poslovanju…

Veliki eho u javnosti izaziva MOZZART - ova akcija “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 68 košarkaških igrališta. Poslednji renovirani i svečano otvoreni teren poneo je ime legendarnog Žarka Paspalja. Palja je i presekao vrpcu na Zvezdari na 68. obnovljenom košarkaškom igralištu.

Renovirani i svečano otvoreni su tereni i u Banjaluci, to jest, “MOZZART Arena”. Promoteri su bili Žarko Paspalj i rukometaš Ratko Nikolić. Nedavno smo stigli i do Ljubovije. Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić je presekao vrpcu na 65. obnovljenom košarkaškom  igralištu u “produkciji kompanije MOZZART. Idemo ka stotom obnovljenom i svečano otvorenom igralištu.

Ponosni smo i na akciju “Novi dresovi za nove šampione” u kojoj doniramo sportsku opremu klubovima iz cele zemlje. Preko 70 klubova je dobilo našu opremu. Jedan od poslednjih je ŽOK “Zaječar”, ali i klubovi iz Republike Srpske iz Novog Grada, Sokoca i Laktaša. Mozzart–ovom opremom ponovili su se KMF Borac iz Čačka, FK Ovčar iz Markovice.

Pomažemo humanitarne fondacije “Podrži život”, “Budi human”, subotičku „Kolevku“, srpske paraolimpijce, vaterpoliste, rukometaše, karatiste, košarkaše…

Kad smo kod košarke pomagali smo i pomažemo košarku u Srbiji i regionu, klubove iz Čačka Borac i Železničar. Bili smo naslovni sponzori KLS - a, članovi sponzorskog pula ABA lige.

Dalje, naša kompanija je generalni sponzor sporta na BU. MOZZART–u je u Rektoratu uručeno priznanje za poseban doprinos razvoju univerzitetskog sporta. Ulaganje u Univerzitetski sport predstavlja direktan doprinos stvaranju novih naraštaja mladih stručnjaka, koji i jesu najveći kapital kompanije MOZZART.

MOZZART je donirao više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. I čačanska Gimnazija je dobila pet televizora. Za vojne bolnice u Srbiji usmereno je čak 400 televizora…

Jedna od velikih donacija otišla je za sport u Vojci Srbije, fantastičnih 100.000 evra.

Humanitarni tiket u podne, koji priređuje kompanija MOZZART, dobio je 137. plemenitog kladioca kome je “prošao” dobrotvorni listić. Naš 843. poznati gost, proslavljeni eks jugoslovenski i splitski fudbaler, Ivica Šurjak, sastavio je humanitarni tiket za fantastičnih 823.600, 00 dinara. Ivica je potencijalni dobitak usmerio ka Udruženju roditelja dece obolelih od malignih bolesti – ZVONČICA.

I da Vas podsetimo na plemenite kladioce koji su ostvarili dobitke od 100.000 i više dinara. To su: Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović neurohirurg, Duško Nikolić i Ivica Šurjak.  Dakle, 24 člana kluba 100.000. Do sad imamo 136 poznatih ličnosti sa dobitnim plemenitim tiketima koji su usmerili, a kompanija MOZZART je donirala tačno 8.808.560, 00 dinara.

Donacije su otišle na preko 60 adresa u Srbiji, a ne smeju se zaboraviti donacije ka Republici Srpskoj.

 Kraja, dakle, nema, a iznenađenja će biti još. Idemo dalje, jer to je deo života svih nas i kompanije!

Bitna informacija upravo za Republiku Srpsku

Ukoliko prođe humanitarni tiket našeg plemenitog kladioca dobitak će biti doniran i za Zavod za žensku decu i omladinu, Višegrad. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 14:30 2009 ENG 1 Crystal Pal. - Arsenal ki 2 1,80
Ned 14:30 2008 ENG 1 Burnley - Chelsea ki X 4,90
Ned 17:00 2010 ENG 1 Man.Utd. - Everton ds X2 2,08
Ned 21:00 5011 FRA 1 Olympique Marseille - PSG tgg gg3+ 1,67
Ned 20:30 1009 ITA 1 Napoli - Roma ki X 3,90
Ned 16:15 4026 ŠPA 1 Barcelona - Real Madrid ds X2 1,77
Ukupna kvota211,49

* Kvote prikazane u rubrici, bile su dostupne u trenutku tipovanja, i podložne su promenama

PIŠU: Đurđe MEČANIN i Miloš MILIĆ


tagovi

humanitarni tikettiket u podnebet analizasportsko klađenjePetar Peca Popović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara