Humanitarni tiket u podne: Strahinja Rašović tipuje za Anicu, Andriju, Strahinju i Bogdana Minića

Vreme čitanja: 7min | sre. 26.07.23. | 09:33

Naš reprezentativac očekuje plemeniti dobitak od 124.000 dinara

Danas bismo želeli da se osvrnemo na izuzetnu karijeru vaterpoliste Strahinje Rašovića. Zahvaljujući Strahinjinom golu, iz peterca, ali i sjajnim igrama tokom svetske smotre, Srbija je otišla u polufinale Svetskog prvenstva u Japanu. Srbija je ipak svetska velesila bez obzira na smenu generacije. Rašović je, za Mozzart Sport, iz Japana poručio: “Iza nas je ostao baš težak meč. Bogu hvala da smo pobedili i sada zaboravljamo na utakmicu sa Italijanima jer se okrećemo novom rivalu. Želimo da podignemo nivo igre, da budemo još bolji u polufinalu. Za to se spremamo mada je malo vremena ostalo do ključne utakmice”, optimista je Rašović koji sutra sa ostalim delfinima igra sa Grčkom od 10.00 sati.

Svoju profesionalnu karijeru jedan od braće Rašović započeo je pre desetak godina i od tada je ostvario mnoge impresivne rezultate. Sa ponosom možemo reći da je bio član Novog Beograda, ali je igrao i za Crvenu zvezdu. Priznajemo, njegova vatrena igra u bazenu je zaista inspirativna i nikada ne ostavlja ravnodušnima ni svoje saigrače, ni navijače. Ono što Vam želimo posebno istaći jeste njegovo učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Tamo je osvojio zlatnu medalju sa reprezentacijom Srbije, koja je bila neprikosnovena protiv Grčke u finalu. Ako govorimo o klupskim trofejima, Rašović je imao izuzetno zadovoljstvo da osvoji mnoge titule. Sa Crvenom zvezdom je bio šampion Srbije u sezoni, kao i pobednik Kupa Srbije. Takođe, bio je deo tima koji je osvojio Evroligu 2012/13. i Superkup Evrope 2013. godine. Bio je deo tima Radničkog koji je osvojio prvenstvo Srbije 2020/21. godine i Regionalnu ligu. Rašović je zaista ostavio dubok trag u vaterpolo svetu i inspiracija je mladim sportistima širom Srbije. Čestitamo mu na svim uspesima i želimo mu još mnogo sreće i prosperiteta u budućnosti! Naravno, da sutra pobedimo Grčku i uđemo u finale SP.

Izabrane vesti

U humanitarno klađenje ulazimo, a kako drugačije, sa vaterpolo utakmicama: ITALIJA Ž. – HOLANDIJA Ž. odnosno AUSTRALIJA Ž. – ŠPANIJA Ž. Italijanke su dobile Amerikanke sa 8:7 dok su Holanđanke bile bolje od Kanade, Izraela, Kazahstana i Španije. Poslednja dva međusobna meča dobile su Lale. Australijanke startuju u 11.30 sati, a nakon tri pobede. Španjolke imaju četiri poslednje pobede, jednu sa 22:5. U međusobnim okršajima mahom su pobeđivale gošće.

“Na oba meča igram KI 2”.

 Prelazimo na fudbalske utakmice, u 20:15 igraju Rakov Čestohova – Karabg. POljaci su svoju poslednju utakmicu dobili sa 3:0. Istim rezultatom završena je jedina međusobna utakmica. I sastav iz Azerbejdžana dobio je svatri poslednja duela.

“TGG GG”.

Pola sata kasnije počinju dve utakmice (20:45) Klaksvik –Haken odnosno Ludogorec Razgrad – Olimpija. Klaksvik je dobio pet poslednjih duela. Četiri trijumfa pa poraz. I Bugari igraju prvu utakmicu četvrtfinala nakon dve pobede bez primljenog gola. Olimpija ima četiri trijumfa pa poraz od Kopra.      

“Na Klaksvik –Haken igram UG 3+, a na Ludogorec Razgrad KI 1”.

Želimo da Vas obavestimo o uspehu naše plemenite akcije – Humanitarni tiket u podne. Ponosni smo što smo osvojili srca mnogih poznatih ličnosti u našoj zemlji, kao što su glumac Marko Gvero, strelac Damir Mikec, košarkaš Nikola Kalinić, 3x3 šampion Marko Branković, ministar za sport Zoran Gajić, voditeljka Nataša Miljković, odbojkašica Ana Brđović, reporter Milan Bigović, kompozitor Rade Radivojević. Njihova podrška je izuzetno inspirativna i pokazuje koliko ljudi žele da se priključe ovom izvanrednom humanitarnom poduhvatu. Samo kroz Humanitarni tiket u podne kompanija Mozzart donirala je 29.421.209 dinara!

Moramo da vam ponovimo koliko smo uspešni u našem naporu da pomognemo zdravstvu u Srbiji kroz humanitarnu akciju Bitka za bebe. Zahvaljujući podršci i donacijama, MOZZART je do danas donirao veliki broj inkubatora srpskim porodilištima, kao i respiratore koji su opremili brojne zdravstvene centre širom zemlje. Zajedno smo napravili značajne promene u srpskom zdravstvu, i na tome smo veoma zahvalni.

Tu se priča ne završava. Uzbuđeni smo što vam možemo saopštiti da smo osnovali Mozzart Fondaciju, koja se bavi društveno odgovornim radom. Naša fondacija će omogućiti realizaciju širokog spektra humanitarnih akcija pod sloganom “Naš pogled srcem”. Jedna od tih akcija uključuje donaciju sportske opreme manjim klubovima i udruženjima. Takođe, naša fondacija je uključena u akciju “Sto terena za jednu igru”, koja ima za cilj obnovu sportskih terena širom Srbije. Do sada smo obnovili više od 90 košarkaških igrališta, a jedno od njih nosi ime legende Dušana Dude Ivkovića, dok je drugo dobilo ime po velikom Vasiliju Vasi Miciću. S ponosom možemo da kažemo da smo nedavno otvorili 97. obnovljeno košarkaško igralište. Ali ova humanitarna akcija ne prestaje, nastavićemo otvaranje novih terena i igrališta širom zemlje. Takođe, nastavićemo da podržavamo lokalnu sportsku zajednicu i promovišemo zdrav način života, pružajući podršku poznatim sportskim junacima poput kapitena košarkaške reprezentacije Vladimira Lučića ili našim zlatnim 3x3 basketašima.

Na kraju, želimo da vam se zahvalimo što ste deo naše Mozzart porodice. Vaša podrška nam daje snagu i inspiraciju da nastavimo sa humanitarnim i sportskim aktivnostima. Među poznatim ličnostima koje se ističu svojim humanitarnim tiketima su Andrea Trinkijeri, Ivan Jović, Strahinja Gavrilović, Vanja Bulić, Momčilo Bajagić, Uroš Tripković, Radomir Antić, Vojin Ćetković, Vojkan Borisavljević, Zdravko Čolić, Jovan Maljoković, Nenad Stojmenović, Sara Sakradžija, Milan Caci Mihailović, Miloš Teodosić, Danica Ristovski, Dimitrije Ilić, Marko Tejić, Srđan Vasiljević, Milica Mandić, Branislav Trifunović, Predrag Miljuš, Dragana Cvijić, Boris Režak, Duško Pijetlović, Prof. Branko Đurović, Duško Nikolić, Zoran Vujičić, Milan Pavkov, Ana Joković, Ivica Šurjak, Emir Kusturica, Aleksandar Srećković, Nikola Mišković, Dejan Mišković, Zoran Višić, Ljubiša Stojanović, Milan Mačvan, Nenad Brnović, Ivan Paunić, Dejan Ristić, Milena Pavlović Čučilović, Antun Novaković, Pero Antić, Ivan Ivković, Brajs Džouns, Nebojša Vučićević, Darko Tešović, Aleksandar Simetrija Đorđević, Zoran Njeguš, Milan Zelen, Predrag Jeremić, Igor Gluščević, Slavoljub Krnjinac, Mirko Milikić, Mladen Krstajić, Vanja Savić, Vladimir Lučić, Danilo Nikolić, Olja Lević, Milovan Ćirković, Danilo Anđušić, Moka Slavnić, Marko Baćović, Radivoje Lale Bojičić,Vladimir Jocović, Goran Bjelogrlić, Nenad Nerandžić, Bojan Todorović, Momir Rnić, Milica Zarić, Dušan Marković, Žarko Paspalj, Boris Pingović, Miloslav Samardžić, Vuk Saletović, Ivana Ilić, Nina Radovanović, Damir Mikec, Predrag Kolarević, Petar Grašo, Strahinja Rašović, Stefana Veljković, Predrag Kolarević, Đorđe Pejak, Ivana Katanić, Dušan Čeganjac, Bianka Buša, Andrija Racić, Inspektor Blaža, Maja Zmaja Stojanović, Nikola Kalinić, Milorad Popović, Vedran Borovčanin, Milan Petrović, Aleksandar Todorović, Aleksander Sekulić, Lazar Marković, Vukašin Vule Mandić, Stefan Kovačević, Zoran Gajić, Faruk Hadžibegić, Nenad J. Popović, Petar Gajić, Lenče Kukić, Zorka Gojković, Milan Bigović, Rade Radivojević, Luka Cerovina, Aleksandar Ivković – Aco Šerif, Gagi Nikolić i Nataša Miljković.

Ponosni smo što pored humanitarnog rada, Mozzart podržava i naš sport. Mozzart je naslovni sponzor mnogih sportskih klubova i organizacija, uključujući KK Partizan, KK Borac, FK, RK i OK Vojvodina, FK Željezničar iz Sarajeva, FK Velež, FK Spartak iz Subotice, FK Radnički 1923, FK Napredak, FSS, KSS, OSS i FK OFK Beograd. Partnerstvom sa sportskim organizacijama, Mozzart pokazuje svoju predanost razvoju sporta u regionu i podršku mladim talentima.

Ivica Šurjak, proslavljeni eks – jugoslovenski i splitski fudbaler, čija renomirana karijera oduševljava ljubitelje fudbala, postao je 843. učesnik u Humanitarnom tiketu u podne koji organizuje MOZZART. U svojoj impresivnoj igri tokom sastavljanja tiketa, Šurjak je zapanjujuće uspeo da ostvari dobitak u iznosu od neverovatnih 823.600,00 dinara. Ono što čini ovu priču još značajnijom je činjenica da je ovaj dobijeni iznos Ivica odlučio da usmeri u pravcu Udruženja roditelja dece obolele od malignih i retkih bolesti – ZVONČICA. Ovo udruženje već ima jedan rekordni dobitak u MOZZARTOVOM Humanitarnom tiketu u podne od čak 726.200,00 dinara.

Porodica Minić je iz mesta Vrmdža kod Sokobanje. Ova sedmočlana porodica živi u veoma teškim uslovima, u nedovršenoj kući u kojoj nema osnovnih životnih uslova. Otac Boban se trudi da kao poljoprivrednik i povremeni taksista obezbedi hranu za porodicu, ali to nije dovoljno. Deo tereta pada na baku i deku, koji su bolesni i skoro invalidi, ali se trude da brinu o deci dok je Boban odsutan.

Deca Anica, Andrija, Strahinja i Bogdan, žive pod krovom koji prokišnjava, u vlažnim zidovima i bez adekvatnog grejanja tokom zime. Njihova situacija je daleko od dostojanstvenog života koji svi zaslužujemo.

Zato vam danas upućujemo apel. Molimo Vas da nam pomognete da pomognemo porodici Minić da dobiju svoj novi dom. Svaka vaša donacija je dragocena. Možete poslati SMS sa tekstom 64 na broj 2407 i na taj način donirati 200 dinara. Delite ovu poruku dalje i pomozimo porodici Minić da napokon dobiju novi dom.

Podrška koju pruža MOZZART humanitarnim organizacijama ne prestaje samo u Srbiji. Naime, svakog dana, kompanija MOZZART donira i uplatu od čak 100 konvertibilnih maraka kolegama u Bosni i Hercegovini kao deo njihove posvećenosti humanitarnim ciljevima. Takođe, bilo bi značajno da napomenemo da eventualni dobitak koji će se ostvariti na ovom tiketu, kolege iz BiH će imati priliku da doniraju za humanitarnu organizaciju, udruženje, fondaciju ili pojedinca po svom izboru. Na taj način, MOZZART nastavlja tradiciju podrške onima kojima je pomoć najneophodnija, sa kolegama koji se nalaze na terenu i najbolje razumeju potrebe zajednice u kojoj deluju.

Važno je napomenuti da su kvote koje su korišćene prilikom sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne bile aktuelne u tom trenutku. U slučaju eventualne promene termina odigravanja mečeva, postignuti rezultat će biti konačan ukoliko se utakmice odigraju u roku od 50 sati od vremena koje je navedeno u ponudi za klađenje. Ukoliko se sportsko takmičenje ne održi u tom roku, kvota 1 će se primeniti za odgovarajući događaj.

Ukoliko se tiket odigra i gost ostvari dobitak, njegova plemenita pobeda će služiti kao još jedan podsetnik na to koliko je solidarnost i zajedništvo važno u održavanju humanitarnog duha. Hvala svima na razumevanju!

Pišu: Đurđe MEČANIN/Miloš MILIĆ

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Strahinja Rašovićhumanitarni tiketsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara