Nikola Trajković (©Starsport)
Nikola Trajković (©Starsport)

Imenjaci na Čairu za prve bodove, Trajković pita: Zašto nikad vikendom?

Vreme čitanja: 4min | čet. 24.08.23. | 14:30

U niškom Radničkom nadaju se prekidu serije poraza protiv Kragujevčana, u prvom meču ove sezone u kome nemaju ulogu autsajdera (petak, 18.30)

Tako se namestilo, da peto kolo Mozzart Bet Superlige Srbije otvaraju imenjaci iz Niša i Kragujevca, ujedno i jedine dve ekipe bez ijednog boda u dosadašnjem toku šampionata. Gosti, doduše, iz tri, a domaći Radnički iz četiri utakmice.

Tim sa Čaira je, otud, pod većim pritiskom, tim pre što, nakon paklenog uvodnog rasporeda, prvi put ove sezone igra utakmicu u kojoj mu se može pripisati uloga favorita.

Izabrane vesti

Jako bitna utakmica, prošli smo ovu seriju od četiri meča u kojima smo bili apsolutni autsajderi, makar to i nije tako izgledalo na terenu. Rekao sam igračima da sve što je bilo moramo da ostavimo iza sebe, iako sam i sam uverenja da smo mogli nešto da izvučemo. Da li je bilo igre, da li smo napadali, da li smo stvarali šanse, sve to ostavljamo iza sebe. Rezultat je, na kraju, najbitniji, ali rezultat je ono što i sada, iz ove situacije može da nas podigne. Na prvo mesto stavljamo to da je ovo takmičarska utakmica iz koje moramo da izvučemo bodove, još bolje ako to bude uz neku lepršavu igru, ali iznad svega su bodovi“, istakao je šef stručnog štaba Nikola Trajković na redovnoj pres konferenciji na Čairu.

Kragujevčani su prošle sezone oba puta slavili u okršaju imenjaka, a aktuelnu sezonu otvorili su sa tri poraza. Rezultatski neizvesnije nego Nišlije, izgubili su od TSC-a (0:1) i Čukaričkog (1:2). Posebno žale za utakmicom u Bačkoj Topoli gde su kapitulirali u 85. miunutu, a sada su imali dve nedelje pauze pred gostovanje na Čairu.  

To što oni nisu igrali u prošlom kolu može da bude mač sa dve oštrice. Sa jedne strane dobro je za trenera kada ima više vremena da radi na nekim detaljima, sa druge, nekad baš zafali kada nemaš kontinuitet utakmica. Meni više smeta što mi nijednu utakmicu kod kuće ne igramo vikendom, najviše ispaštamo u tom rasporedu i ne možemo da imamo podršku naših navijača. Voleo bih da oni dođu da podrže momke, jer odgovorno tvrdim da su od prvog dana priprema bili maksimalno posvećeni i profesionalni, davali maksimum na svakom terningu i utakmici. Nije nas sreća pogledala, nadam se da će se to promeniti već u petak. Vreme kvalitetnog rada i dobrih rezultata u sportu se nekad ne poklope, ali sve će doći na svoje i zato nam je potrebna podrška sutra.

Priče o ugroženom statusu u klubu ukoliko se ne pobedi sledeća utakmica Nikola Trajković svakako nije mogao da ne vidi i ne čuje, ali on ističe da ume da se nosi sa tim:

Najiskrenije, pročitao sam, dođe to do mene, ali rekao sam sebi da moram biti apsolutno usredsređen samo na utakmicu. Zašto? Zato što ovi momci zaslužuju trenera koji će od prvog do poslednjeg momenta u klubu biti maksimalno fokusiran, profesionalan i posvećen. Ja sam taj ko je odgovoran za njih i tako na to gledam. Možda sve to što se priča i piše ima uticaja na ljude oko kluba, na navijače, možda čak i na igrače, ali nama u stručnom štabu i u ekipi je potreban mir, jer smo mi ti koji ćemo sutra biti na terenu. Gledao sam da nas sve to ne sputa ni na jednom treningu niti u planiranju utakmice“, zaključio je Trajković.

Kada je kadrovska situacija u pitanju, šef struke Nišlija istakao je da je Andreja Stojanović pokušao da se vrati treninzima, ali su bolovi zbog povrede zarađene u utakmici sa Partizanom bili jači, dok je neizvestan i nastup Vasilija Bakića, koji je kuburio sa virusom.

Čeka nas zahtevna utakmica protiv kvalitetnog rivala, koji je prošle sezone igrao plej-of. Sada su malo slabije ušli u prvenstvo, pa su i njima ovi bodovi izuzetno važni. Igramo pred našim navijačima, od prvog minuta treba da se postavimo tako da želimo samo pobedu, a ja se nadam da bi ovaj meč mogao da nam bude prekretnica u sezoni“,istakao je štoper Aleksandar Vojnović.

Utakmica se na Čairu igra u petak od 18.30 časova (TV Arena premium 1), sudiće je Lazar Lukić.

U Radničkom su za ovu utakmicu predvideli slobodan ulaz na istočnu tribinu za učenike osnovnih škola. Jedna odrasla osoba moći će da uvede petoro dece, a ulaz će i za to punoletno lice biti besplatan.

MOZZART BET SUPERLIGA, PETO KOLO

Petak

18.30: (1,80) Radnički Niš (3,50) Radnički 1923 (4,70)

Subota

18.00: (1,50) TSC (4,30) IMT (6,50)

19.00: (16,0) Voždovac (8,00) Crvena zvezda (1,15)

20.30: (2,85) Mladost Lučani (3,30) Vojvodina (2,50)

Nedelja

17.30: (1,80) Novi Pazar (3,60) Železničar Pančevo (4,60)

19.30: (1,50) Čukarički (4,20) Radnik (6,75)

19.30: (1,90) Spartak (3,40) Napredak (4,30)

19.35: (1,30) Partizan (5,20) Javor (11,0)



tagovi

Nikola TrajkovićRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara