Navijači Argentine (©Reuters)
Navijači Argentine (©Reuters)

Invazija na Dohu, stiže novih 40.000 Argentinaca

Vreme čitanja: 1min | pon. 12.12.22. | 00:21

Lionel Mesi i kompanije u utorak (20.00) na stadionu Lusail biće kao kod kuće

Da li je vreme za Lionela Mesija da osvoji toliko željenu „boginju“? Osvojio je konačno omaleni virtuoz Kopa Amerika, ali mu fali onaj najveći reprezentativni pehar. Pre osam godina je bio najbliži u Brazilu, kada su Nemci bili bolji u finalu (1:0), slavili posle produžetaka golom Marija Gecea. Ostale su još dve prepreke za Gaučose.

U utorak (20.00) stadion Lusail biće poprište prvog polufinalnog meča. Vicešampion sveta, Hrvatska, izazvaće favorizovanog prvaka Južne Amerike. Kako piše portal Germanijak, očekuje se dolazak sa Zelenog kontinenta još 40.000 Gaučosa koji će biti vetar u leđa timu Lionela Skalonija.

Izabrane vesti

Hrvatska će imati veću podršku u polufinalu nego u prethodnih mečevima, ali će ih biti bar deset puta manje od Južnoamerikanaca. Iz HNS su najavili da očekuju oko tri hiljade navijača koji će bodriti Luku Modrića i drugove koji žele novi podvig i reprizu od pre četiri godine u Rusiji, kada su poklekli u borbi za tron od Francuske (2:4).

Utorak, 20.00: (1,95) Argentina (3,40) Hrvatska (4,50)

Obojica selektora nemaju problema oko sastava. I jedni i drugi s najjačim snagama dočekaće polufinaln duel. Kod Vatrenih dvojica su rovita, Joško Gvardiol i Marcelo Brozović, ali obojica će biti u startnoj postavi. Nisu trenirali u nedelju popodne.

"Nema Gvardiola na terenu jer je dobio poštedu. Nalazi se tu u prostorijama, dok će Brozović odraditi trening prema posebnom programu“, rekli su iz tabora Hrvatske.


 


tagovi

Katar2022fudbalska reprezentacija hrvatskefudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara