©Reuters
©Reuters

Inzagi: Onanu koštao nesporazum, Lukaku razočaran zbog eliminacije

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.12.22. | 12:44

Strateg Intera na gubi nadu pred nastavak šampionske trke

Značajna bodovna zaliha koju je Napoli stekao tokom jesenje polusezone nije urušila snove pratilaca među kojima je i Inter. Nerazuri će nastavak trke dočekati uz 11 bodova zaostatka u odnosu na aktuelnog lidera, međutim Simone Inzagi uz značajnu dozu optimizma gleda ka proleću uz napomenu da je pred ekipama u Seriji A 23 kola i dovoljno bodova u opticaju da dođe do promene poretka.

Izabrane vesti

"Na jučerašnjem prijateljskom meču dobio sam pozitivne odgovore od svih igrača, čak i od fudbalera Primavere. Trenutno imamo nekoliko igrača kao što su Dramijan, D'Ambrozio i Korea koji su odsutni i siguran sam da će nam se uskoro priključiti. Takođe, razgovarao sam sa momcima koji su učestvovali na Svetskom prvenstvu. Imamo četvoricu koja su prošla u četvrtfinale, dok su Lukaku i Onana eliminisani i vratiće se između petka i subote. Fizički su svi dobro, čekamo ih. Ova pauza je malo neobična za sve, nova je i za trenere. Momci dobro rade i nadamo se da će povređeni igrači uspeti da se vrate na najbolji mogući način. Definitivno ćemo morati da poradimo na detaljima i koncentraciji", kazao je Inzagi.

Boravak na Malti milanski tim iskoristio je da odigra kontrolni duel sa Gzirom i ostvari ubedljivu pobedu (6:1), međutim situacija u Inzagijevom timu daleko je od idealne. Glavne glavobolje Italijanu zadaju zapravo dešavanja van njegovog tima, odnosno situacije sa Svetskog prvenstva s obzirom na to da je Andre Onana posle samo jedne utakmice isključen iz reprezentacije Kameruna, dok je Romelu Lukaku u Belgiji proglašen za tragičara zbog neiskorišćenih šansi protiv Hrvatske koje su direktno uticale na eliminaciju Crvenih đavola.

"Romelu je očigledno razočaran zbog Svetskog prvenstva, mnogo mu je stalo do njegove reprezentacije. Igrao je 45 minuta i imao tri šanse. Napadač mora da bude miran kada se nađe u takvim prilikama. Šta se desilo sa Onanom? Došlo je do nesporazuma koji ga je koštao. Čuo sam se sa njim, i on je miran. Mogu da pričam samo o dešavanjima u Interu, Onana je pozitivan dečko, kada je trebalo da bude na klupi ostajao je na klupi, kada je trebalo da igra, igrao je. U petak će biti u Apijanu i početi da radi sa nama".

Nastavak prvenstvene trke strateg Intera dočekuje uz značajnu dozu optimizma.

"Srećan sam što imam klub iza sebe koji je uvek koncentrisan na ono što se dešava na tržištu. Bitno je da pokušamo da radimo na najbolji mogući način, da dođemo do 4. januara. Možemo li još da osvojimo prvenstvo? Postoje želja i nada. Napoli je uradio značajan posao, ali su ostale još 23 utakmice do kraja i ima prostora za sve. Imaćemo veoma zahtevan januar, u 15 utakmica ostvarili smo 10 pobeda što, međutim, nije dovoljno, Napoli ide veoma visokim tempom. Moramo da budemo spremni, sa ovakvim rezultatima i rivalima 30 poena nije dovoljno“, kazao je Inzagi.


tagovi

Simone InzagiInterRomelu LukakuAndre Onana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara