Blago Fjorentine. Dušan Vlahović, (Foto: AFP)
Blago Fjorentine. Dušan Vlahović, (Foto: AFP)

Isplivali detalji: Fjorentina nudi Vlahoviću 3.000.000 evra godišnje, otkupna klauzula i do 100.000.000

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.05.21. | 13:52

Viola spremila četvorogodišnji ugovor za napadača

Fudbalski procvat Dušana Vlahovića uticao je da talentovani srpski napadač za samo nekoliko nedelja postane jedan od najinteresantnijih igrača uoči letnje fudbalske pijace, a u želji da okonča polemiku po pitanju budućnosti 21-godišnjeg golgetera Fjorentina je krenula u misiju obnavljanja ugovora sa ciljem da veže Srbina na duži period, ali i osigura kapitalno obeštećenje u slučaju prodaje.

Prema saznanjima Gazete, klub iz Firence spremio je za igrača poniklog u Partizanu novi ugovor po kojem bi godišnje inkasirao oko 3.000.000 evra što bi predstavljalo više od četvorostrukog povećanja plate imajući u vidu da ofanzivac zarađuje 700.000 evropskih novčanica po sezoni.

Izabrane vesti

Isti izvor tvrdi da će interesenti za Vlahovićev odlazak iz Toskane ovog leta morati da izdvoje najmanje 80.000.000 evra, a da će visina obeštećenja biti definisana klauzulom u novom ugovoru koja bi trebalo da bude između 80 i 100 miliona.

Paraf na novi ugovor koji bi trebalo da važi naredne četiri godine za člana Serije A odredio bi minimalnu cenu naopadača kojem se vrednost praktično udvostručila u prethodnih nekoliko nedelja. Podsetimo, Vlahović je ove sezone postigao 21 pogodak na 36 prvenstvenih utakmica, a čak 12 je zabeležio u prethodna dva meseca. Izvanredne igre uticale su da napadaču od zimus cena skoči sa 40 na 80 miliona evra, a Roko Komiso, predsednik Fjorentine nedavno je istakao da je jedan od primarnih ciljeva rukovodstva da zadrži supertalentovanog napadača.

"Vlahović me je impresionirao od prvog dana. Naša želja je da ga zadržimo ovde u Fjorentini. Mnogo je novinara koji su kritkovali Vlahovića na početku sezone. Video sam ga kada je stigao u Njujork i odmah je ostavio utisak na mene. Nije bilo sastanaka u poslednjih nekoliko nedelja. Završavamo sezonu i kada bude došlo do rešenja daću odgovor o tome. Nameravam da ga zadržim u Fjorentini", rekao je Komiso.

Ozvaničenjem novog ugovora Vlahović bi postao drugi fudbaler na listi najplaćenijih u Fjorentini, posle Frenka Riberija koji godišnje inkasira 4.000.000. evra. Podsetimo, interesovanje za reprezentativca Srbije prethodnih nedelja pokazali su mnogi timovi među kojima Milan, Juventus, Totenhem i Liverpul.

Centarfor tima iz Firence trenutno ima ugovor do leta 2023. godine, a u Violu jestigao iz Humske uz obeštećenje od 1.950.000 evra.


tagovi

Dušan Vlahovićletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara