Entoni Marsijal (©Reuters)
Entoni Marsijal (©Reuters)

Junajted već razmišlja o Svrakama i Vembliju

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.02.23. | 14:09

Liga kup Engleske: Tim Erika ten Haga ima lak posao večeras (21.00) na Old Trafordu protiv Notingem Foresta posle pobede u prvom meču sa 3:0

Mančester junajted nije osvojio trofej od ere Žozea Murinja, a šansu da vrati pobednički pelcer na Old Traford već u prvoj sezoni ima Erik ten Hag. Najlakši put do trofeja Crveni đavoli imaju u Liga kupa gde su na pragu finala posle pobede nad Forestom u Notingemu sa 3:0 u prvom polufinalnom duelu.

Holandski stručnjak do maja meseca je lišen usluga danskog veziste Kristijana Eriksena koji je teže povređen prethodnog vikenda u meču FA kupa protiv Redinga. U tim bi mogli da se vrate Entoni Marsijal i Džejdon Sančo. Englez nije igrao od oktobra, pa je ovo prava prilika da ga Ten Hag proveri pred nastavak sezone i borbe Junajteda za Ligu šampiona u Premijer ligi. Skot Mektomini je i dalje povređen, a verovatno neće biti spremni ni Diogo Dalot i Luk Šou. Do kraja sezone neće biti u timu ni maleroznog Holanđanina Donija van de Beka.

Izabrane vesti

Za Šumare van stroja će biti Morgan Gibs Vajt koji ima povredu zgloba, dok su pod znakom pitanja roviti Džek Kolbek i Rajan Jejts. Golman Din Henderson je na pozajmici iz Mančestera, pa neće igrati protiv kluba s kojm je pod ugovorom. Poslednjeg dana prelaznog roka iz Pari Sen Žermena je stigao Kostarikanac Kejlor Navas. Njega neće biti u sastavu u Mančesteru. Tajvo Avoniji, Đulijan Bjankone i Čekhu Kojate su dugo odsutni za Šumare.

21.00: (1,42) Mančester Junajted (4,50) Notingem Forest (8,00)

U ovom prelaznom roku Junajted je sa pozajmice vratio rezervnog golmana Džeka Batlenda iz Kristal Palasa, doveo je holandskog napadača Vuta Veghorsta, a pomalo iznenađujuće dres Đavola nosiće i Austrijanac Marsel Zabicer koji je bio u drugom planu u Bajernu.

U prvom meču pre sedam dana debitantski gol za Đavole delo je Holanđanina Vuta Veghorsta koji je ove zime stigao iz Bešiktaša, dok su mrežu povratnika u Premijer ligu zatresli i Markus Rašford i Bruno Fernandes.

Junajted je u seriji od 11 pobeda u svim takmičenjima na Old Trafordu i već može da misli usmeri ka Vembliju i meču za trofej sa Njukaslom koji na pehar čeka 24 godine. Svrake su u dvomeču polufinala bile bolje od Sautemptona.

ENGLESKA, LIGA KUP - POLUFINALE, REVANŠI

Utorak

Njukasl - Sautempton 2:1 (2:1), prvi meč 1:0

/Longstaf 5, 21 - Adams 29/

Sreda

21.00: (1,42) Mančester Junajted (4,50) Notingem Forest (8,00), prvi meč 3:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester JunajtedNotingem ForestLiga kup EngleskeErik ten Hag

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara