(©Reuters)
(©Reuters)

Juventusov mat iz engleskog fudbala: Kostić u trepavicu, Di Marija glavom kao kršni špic (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.03.23. | 23:01

Još jedna slaba partija torinske Stare dame – 1:0

Poraz od Rome uzdrmao je Juventus samo što je zaličilo da je počeo da igra iole kvalitetan fudbal. Još jednu slabu partiju prikazao je tim Masimilijana Alegrija, ali za razliku od meča sa Nantom u prethodnoj rundi Lige Evrope, makar je upisao pobedu protiv Frajburga. Minimalnu, međutim, u revanšu neće morati da juri rezultat kao u Francuskoj – 1:0.

Gol koji je dao Juventus bio je kao iz udžbenika engleske škole fudbala od pre pola veka. Filip Kostić je poslao centaršut „u trepavicu“ Anhelu di Mariji, a Argentinac krhke građe je skočio kao neki kršni špic, kao „devetka“ iz osamdesetih godina prošlog veka i zakucao loptu glavom. Nešto što se retko viđa od igrača koji je velemajstor kada mu je lopta na levici.

Izabrane vesti

I to je otprilike bilo sve što je Juventus konkretno uradio ispred gola Frajburga. Imali su crno-beli iz Torina tri-četiri poluprilike, dve je propustio Dušan Vlahović, ali u takvim situacijama teško da je mogao bolje, da je mogao do gola. Nije srpski golgeter ni dočekao kraj meča na terenu, Alegri ga je izveo iz igre u 67. minutu i uveo Kijezu, tako da su Italijani završili utakmicu bez klasičnog špica na terenu.

Filip Kostić je namestio gol Di Mariji, tako da je svoj posao odradio kako treba, ispunio je normu i mogao je zadovoljno da ode sa terena.

Što se tiče Frajburga, nije se mnogo isticao u napadačkim akcijama. Jesu Nemci postigli i gol poal sata pre kraja, međutim, „asistent“ je rukom dodao loptu Heleru, čiji je majstorski pogodak iz voleja poništen.

Slavio je i drugi srpski tandem u Ligi Evrope – dvojac u Sevilji. Marko Dmitrović na golu i Nemanja Gudelj u polju radovali su se trijumfu nad Fenerbahčeom, koji otvara vrata Špancima za narednu rundu takmičenja – 2:0.

Po prikazanom na terenu Turci nisu zaslužili ovakav poraz, bili su u najmanju ruku ravnopravni sa Seviljom, međutim, neiskorišćene šanse došle su im glave. Domaći su poveli srećnim golom Džordana, čiji je udarac skrenuo jedan od defanzivaca Fenera i prevario svog golmana, dok je konačan rezultat postavio Lamela, koji je krunisao kontru kada su gosti krenuli napred po izjednačenje.

Fajenord je izborio remi sa Šahtjorom u Poljskoj, a po igri je zaslužio ubedljivu pobedu.

Dovoljno je reći da je odnos u šutevima na gol bio 21:5 u korist holandskog tima, a na kraju je morao da se čupa iz minusa – 1:1. Sve najvrednije dogodilo se u poslednjih 15-ak minuta. Šahtjor je poveo golom Rakickog u 79. minutu, a izjednačio je, samo što je ušao u igru, Bulaude u 88. Uspeo je Fajenord da postigne i drugi gol u sudijskoj nadoknadi, što bi bio pravedan rezultat, međutim, VAR je pokazao da je Gertruda bio u ofsajdu.

Rezultat daje jednake šanse timovima pred revanš u Roterdamu, ali ako ekipa Arnea Slota odigra ovako i na svom terenu, prolaz u četvrtfinale biće na dohvat ruke.

LIGA EVROPE – OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Četvrtak

Roma - Real Sosijedad 2:0 (1:0)

/El Šaravi 13, Kumbula 87/

Bajern Leverkuzen - Ferencvaroš 2:0 (1:0)

/Demirbaj 10, Tapsoba 86/

Sporting Lisabon - Arsenal 2:2 (1:1)

/Inasio 34, Paulinjo 55 - Saliba 22, Morita 62ag/

Union Berlin - Union Sen Žiloaz 3:3 (1:1)

/Juranović 42, Knohe 69, Mihel 89 - Bonifase 28, 72, rtesen 58/8/

Juventus - Frajburg 1:0 (0:0)

/Di Marija 53/

Mančester junajted - Betis 4:1 (1:1)

/Rašford 6, Antoni 52, Bruno Fernandes 58, Veghorst 82 - Perez 32/

Sevilja - Fenerbahče 2:0 (0:0)

/Džordan 56, Lamela 85/

Šahtjor - Fajenord 1:1 (0:0)

/Rakicki 79 - Bulaude 88/


tagovi

ŠahtjorFajenordJuventusAnhel Di MarijaFilip KostićDušan VlahovićSeviljaMarko DmitrovićNemanja Gudelj

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara