Juventusov plan je Eriksen – bez obeštećenja!

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.08.19. | 23:25

Stara dama bi još jedno veliko pojačanje za džabe

Juventus je model dovođenja kvalitetnih pojačanja bez centa obeštećenja u poslednjoj deceniji doveo do savršenstva. 

Samo ovog leta Aron Remzi i Adrijen Rabio, mada treba računati i Điđija Bufona. Prethodnih godina Emre Džan, Dani Alves, Sami Kedira, Kingsli Koman, Fernando Ljorente, Lusio, Pol Pogba, Nikolas Anelka, Andrea Pirlo, Luka Toni, Fabio Kanavaro... Lista ide u nedogled, a ovoj podužoj listi fudbalskih asova kroz manje od godinu dana mogao bi da se priključi i – Kristijan Eriksen.

Izabrane vesti

Danac je uveliko zagazio u poslednju sezonu ugovora s Totenhemom, a kako klub s njim ne pregovara o produžetku saradnje, svi su na novom Vajt Hart Lejnu dovedeni u pitanje – šta uraditi s Eriksenom?

Na otvaranju sezone protiv Aston Vile jasno se videlo da ovaj Totenhem ne može da funkcioniše bez njega, a posle ogromnih ulaganja i dovođenja Đovanija Lo Selsa, Eriksen je tehnički postao višak. Međutim, ako Mauricio Poketino ne bude ubrzo pronašao način da razigra ostatak ekipe, mogao bi čak da bude prinuđen da Danca zadrži u Londonu do kraja ugovora, a onda da klub napusti kao slobodan igrač. Taj scenario u ovom trenutku uopšte nije isključen. I upravo bi takav rasplet želeo da iskoristi Juventus i Eriksena učini još jednim briljantnim dodatkom u kojem je sportski sektor sačuvao novac za transfere, ali zarad toga izdvojio više novca za platu, bonus za potpis i proviziju agentu.

Generalni direktor Stare dame Fabio Paratići vidi Eriksena kao savršeno pojačanje za vezni red u narednoj sezoni, u kojem sigurno neće biti Samija Kedire i Bleza Matuidija. Eriksen je dugo važio za potencijalnu akviziciju madridskog Reala, koji je na kraju ipak izabrao Pola Pogbu i Donija van de Beka pre Danca. U igri je bio i Atletiko, nakratko i Mančester junajted, ali je Eriksen i sada u Totenhemu. A, kako se prelazni rok bude bližio kraju, sve je izvesnije da bi na kraju mogao da se dogodi scenario koji savršeno odgovara Juventusu – da prigrabi Eriksena kao još jedan veliki ulov za nastavak šampionskog niza...

Foto: reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara