Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Kad nema Lazetića, tu je Simić: Srpski štoper prvencem doneo Milanu bod u Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 05.10.22. | 18:09

Letošnje pojačanje Rosonera pogodilo u remiju sa Čelsijem

Jezde Milanovi biseri ka nokaut fazi Omladinske Lige šampiona na krilima srpskih igrača. U prethodnom, drugom kolu grupne faze, u pobedi nad zagrebačkim Dinamom trag je golom ostavio Marko Lazetić. Ovog puta 18-godišnjeg napadača nije bilo u sastavu Ingacija Abatea, pa je stvaru u svoje ruke preuzeo drugi srpski biser – Jan Karlo Simić.

Talentovani štoper je u trećem kolu debitantskim golom doneo vredan bod Rosonerima u okršaju sa Čelsijem – 1:1 (1:0). Ispratio je Simić udarac Čake Traorea iz slobodnog udarca, pokupio odbitak i već posle deset minuta igre pogodio za vođstvo italijanskog tima. Čelsi je sredinom drugog dela izjednačio golom Kasldina, a samo pet minuta kasnije Milan je ponovo mogao do prednosti, ali se posle kornera zatresla prečka domaćeg tima.

Izabrane vesti

Na kraju po bod koji će više značiti Milanu, jer će i posle treće runde ostati na liderskoj poziciji sa pet bodova, koliko ima i Salcburg, dok je Čelsi poslednji sa samo dva poena.

Simić je na San Siro stigao u avgustu iz Štutgarta za 1.000.000 evra, a na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina u dresu reprezentacije Srbije pokazao je o kakvom se talentu radi. Tada je uostalom i skrenuo pažnju Milanovih skauta.



tagovi

Jan Karlo Simić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara