Kad Pazarci nekog vole onda to i pokažu: Velika zastava Maroka u centru grada

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.12.22. | 13:51

Kao podrška pred polufinalni meč sa Francuzima

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Fudbalska reprezentacija Maroka je nastupima na Svetskom prvenstvu u Kataru pobrala simpatije mnogobrojnih zaljubljenika u fudbalsku igru širom sveta, izuzetak nije ni Novi Pazar, grad sa izrazito islamskom populacijom.

Izabrane vesti

Kad nekoga vole, poštuju i cene, Pazarci to jasno i pokažu.

Bedem u gradskom parku početkom prošle godine krasio je veliki transparent podrške sa likom srpskog tenisera Novaka Đokovića na njegovom putu ka devetom grend slem trofeju na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu.

Sada se na sličan način podržavaju fudbaleri Maroka, koje večeras od 20.00 na Al Bajt stadionu u Al Koru očekuje borba sa Francuzima za finale Mundijala u Kataru.

Pasionirani ljubitelj sporta, a posebno fudbala Adnan i njegova supruga biće svim srcem uz Ašrafa Hakimija i momke sa severozapada Afrike. Adnan u Maroku ima i zeta

Supruga mi je Palestinka, a sport uopšte ne prati. Međutim, sve Arape je zahvatila velika euforija povodom ovoga što se dešava na ovom Svetskom prvenstvu, pa je tako i u našoj kući festivalska atmosfera. Maroko ispisuje istoriju arapskog fudbala. U šali sam pre nekoliko dana rekao tastu da se trenutno dešava ujedinjenje Arapa kakvo je Naser mogao samo da sanja“, kaže Adnan za Mozzart Sport.

Očekuje tvrdu i tešku utakmicu.

Ako odbrana bude na nivou iz prethodnih mečeva, sve je moguće. Igrač odluke mogao bi da bide Hakim Ziješs“, prognozira 34-godišnji Pazarac.


tagovi

reprezentacija MarokaReprezentacija MarokaKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara