Kakav šamar Argentini! Santos razneo Boku, brazilsko finale na Marakani (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 01:24

Brazilski velikan ubedljivo savladao giganta iz Buenos Ajresa i zakazao okršaj sa Palmeirasom - 3:0

Kakav šamar Argentini i njenim velikanima u samo dva dana. I to od strane najvećih rivala Brazilaca. Nakon što je Palmeiras posle drame eliminisao River, večeras je Santos bukvalno razneo Boku Juniors na svom Urbano Kaldeiri - 3:0 (1:0).

Santos je bio mnogo organizovaniji, konkretniji i koncentrisaniji tokom najvećeg toka utakmice. Boka nije umela da pronađe način da se suprotstavi odličnom protivniku, pa je pogubila konce, gostujući igrači su posle primljenih udaraca na terenu postali previše nervozini, što je na kraju rezultiralo sramnim potezom Franka Fabre. Levi bek Boke je kvarno nagazio Marinja, što je jasno video sudija Vilmar Roldan, koji mu je u 56. minutu pokazao direktan crveni karton, a sada će na potezu biti KONMEBOL. Nema sumnje da prvotimca Boke čeka ozbiljna kazna.

Izabrane vesti

Santos je mnogo bolje otvaranje utakmice krunisao golom Dijega Pituke u 16. minutu. Domaćin je prethodno pretio preko Marinja, a isti igrač je mogao da zatrese mrežu gostiju iz slobodnog udarca u 45. minutu. Ipak, tada je na fantastičan način reagovao Esteban Andrada i teškom mukom sprečio da Santos već tada duplira prednost.

Domaćin je gas do daske dodao na početku drugog poluvremena, kako bi dodatno nadogradio ono što je imao iz prvog dela. Igrači Boke su izgubili loptu na sredini terena, ona je potom stigla do brzonogog Jefersona Sotelda, a onda je usledio ulazak u sredinu i projektil sa ivice kaznenog prostora. U tom trenutku se igrao 49. minutu, a samo dva minuta sve je bilo rešeno. Marinjo je još jednom sjajno probio po desnom boku, a onda je na pravo mestu pronašao Kukasa Bragu i spasa za nemoćnog Andradu nije bilo.

Igrači Boke, a pre svih Fabra, pogubili su živce, pa su više od pola sata igrali sa igračem manje. Ipak, u tim trenucimakao da je i proradio inat u ekipi iz Buenos Ajresa, koja je u narednih desetak minuta bila bolji protivnik na terenu. Dve dobre šanse imali su Eduardo Salvio i Karlos Tevez, ali je rezultat ostao nepromenjen, pa su domaći ponovo stali na loptu i rutinski priveli meč kraju.

Karlos Tevez je ove sezone bio silno motivisan da se domogne drugog trofeja Kopa Libertadores u svojoj karijeri, prvog još od 2003. godine. Sve je na Bombonjeri bilo poređeno završnici ovog takmičenja, ali je argentinski velikan naleteo na sjajni Santos, koji je bio mnogo bolji protivnik u oba meča i zasluženo stigao do velikog finala.

KOPA LIBERTADORES - POLUFINALE (REVANŠI)

Sreda

Palmeiras - River Plejt 0:2 (0:2)/prvi meč 3:0/

/Rohas 28, Bore 44/

Santos - Boka Juniors 3:0 (1:0)/prvi meč 0:0/

/Pituka 16, Soteldo 49, Braga 51/ 



tagovi

Kopa LibertadoresSantosBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara