Sane i Simon (© Reuters)
Sane i Simon (© Reuters)

Kako Nemci mogu dalje iz lude grupe?

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.11.22. | 23:17

Svi mogu da ispadnu, ali svi mogu i da napreduju do osmine finala

Niko ih nije svrtavao u krug favorita, mada niko nije ni očekivao da igraju ovako loše. Nemci su pod pritiskom. Prvi put u istoriji Mundijala nisu dobili nijednu od uvodne dve utakmice i zato se sučavaju sa eliminacijom u grupnoj fazi. Još jednom, posle one u Rusiji pre četiri godine.

U ovom trenutku selekcija Hansija Flika je poslednja na tabeli Grupe E. Ima samo jedan bod i gleda u leđa odbegloj Španiji (četiri), te Kostariki i Japanu (po tri).

Izabrane vesti

Mada, i dalje može da prođe.

Prvi uslov je da 1. decembra savlada Kostariku, ali i da se nada da će Španija opravdati ulogu favorita protiv Japana. U slučaju da Crvena furija i Azijati odigraju nerešeno, onda bi Pancer divizija morala da savlada Tikose najmanje dva razlike.

Ako bi se desilo da Japan dobije Špance, Flikov tim bi se našao u problemu, jer bi odlučivala gol-razlika i morao bi da juri ubedljiv trijumf nad Kostarikom. Od najmanje sedam razlike, toliko je selekcija Luisa Enrikea bila bolja od Latinoamerikanaca.

U nizu kombinacija pred poslednje kolo, do osmine finala mogu da napreduju svi. Čak i timovi kojima se nisu davale šanse. Primera radi, ako bi Kostarika savladala Nemačku onda bi prošla dalje sa šest bodova,, bez obzira na ishod druge utakmice. Kostarika može dalje i sa 0:0 protiv Nemačke, pod uslovom da Španije savlada Japance.

I reprezentacija sa Dalekog istoka ima šanse, iako će preko puta nje biti Španija. Pobeda nad Crvenom furijom skoro sigurno znači prolaz, ukoliko Nemačka ne bi pobedila Kostariku sedam razlike.

Španci su u najpovoljnijoj poziciji. Bod im garantuje prolaz...



tagovi

Fudbalska reprezentacija NemačkeFudbalska reprezentacija Španijefudbalska reprezentacija Japanareprezentacija Japanafudbalska reprezentacija Kostarikereprezentacija KostarikeMundijalSvetsko prvenstvo 2022Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara