Kevin de Brujne i Alfonso Dejvis (©Reuters)
Kevin de Brujne i Alfonso Dejvis (©Reuters)

Kanađani odahnuli, Dejvis i Borjan spremni za Belgijance, Batšuaji menja Lukakua

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.11.22. | 14:29

Svetsko prvenstvo u Kataru: U Al Rajanu večeras (20.00) drugi meč Grupe F. Trećeplasiranu selekciju iz Rusije 2018. godine većina ne vidi među kandidatima za titulu. Selekcija iz Severne Amerike kompletna

Posle remija bez golova Maroka i Hrvatske, pobednik duela Belgija – Kanada (20.00), stiče lepu prednost pred nastavak takmičenja u Grupi F na Mundijalu u Kataru. Bronzana selekcija s prošlog Svetskog prvenstva u Rusiji ima ulogu favorita, ali Kanađani žive san. Posle 36 godine su na SP, tek drugom u istoriji, posle premijernog 1986. u Meksiku.

U taboru selekcija Javorovog lista veliko je olakšanje činjenica da će igrati prva zvezda tima Alfonso Dejvis. Bajernov as je kuburio s povredom, ali je odradio poslednji trening, pa će večeras da izađe na teren protiv favorita iz senke na ovom Mundijalu.

Izabrane vesti

I golman Crvene zvezde, Milan Borjan, imao je lakšu povredu, ali će iskusni čuvar mreže stajati na golu reprezentacije iz Severne Amerike. I vezista Stiven Eustakio je spreman, pa selektor Džon Herdman ima kompletan tim na raspolaganju. Eustakio će na sredini terena da čini tandem sa veteranom Atibom Hačinsonom, dok će za golove da budu zaduženi napadači Lila i Klub Briža, Džonatan Dejvid i Kajl Larin.

20.00: (1,57) Belgija (4,00) Kanada (6,00)

Mnogi stručnjaci smatraju da je prošlo vreme jedne od najboljih generacija u istoriji belgijskog fudbala, da su prošle najbolje godine Edena Azara i Romelu Lukakua, ali tim Roberta Martineza i dalje je veoma jak. Kevin de Brujne je prva zvezda tima, dok napadača Intera neće biti u timu na prvom meču zbog povrede. Umesto Lukakua, u špicu će fudbaler Fenerbahčea Miši Batšuaji koji igra u odličnoj formi u dresu lidera šampionata Turske.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE BELGIJA DA BUDE ŠAMPION SVETA JE 25,0.

Lukakua nije bilo u reprezentaciji od juna. Postigao je 68 golova na 102 utakmica u dresu Đavola. Selektor Martinez je istakao da lakše povrede imaju i Tomas Menije i Jan Vertongen, ali da bi trebalo da budu u timu:

Lukaku napreduje, ali biće potrebno vreme da bude 100 odsto spreman. Imam osećaj da bi mogao da bude spreman za drugu polovinu šampionata”, rekao je Martinez.

Javnost u Belgiji nije tako optimistična kao pre četiri godine, kada je srušen Brazil u četvrtfinalu. Loše igre na EP prošle godine uticali su da nema euforije u zemlji Beneluksa. Belgijanci su bili prava mašina za golove u Rusiji. Postigli su 16 pogodaka, najviše na Mundijalu.

Problem s povredom ima i Torgan Azar, pa bi Timoti Kastanj ili Janik Karasko mogli da dobiju šansu od početka. Eden Azar je “zaboravio” da igra fudbal u Realu, nije ni bleda senka igrača koji je sejao strah u dresu Čelsija, ali i dalje iskusni vezista ima poverenje Martineza. Ipak, sve zavisi od raspoloženja lucidnog asa Mančester Sitija, Kevina de Brujnea.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE KEVIN DE BRUJNE DA BUDE NAJBOLJI STRELAC BELGIJE JE 4,00.

Belgija je razočarala u generalnoj probi pre pet dana protiv Egipta. Mohamed Salah i drugovi su savladali bronzanu selekciju s Mundijala u Rusiji sa 2:1, ali na tom meču španski stručnjak je “krio karte”. Kanađani su bili uspešniji, dobili su Japance pre šest dana sa 2:1 pogocima Vitorije i Kavalinija.

BELGIJA – KANADA (20.00)

Al Rajan

Stadion: Ahmad bin Ali

Sudija: Jani Sikazve (Zambija)

BELGIJA (3-4-3): Kurtoa; Aldervejreld, Vertongen, Debast; Munije, Tilemans, Vitsel, Kastanj; De Brujne, Batšuaji, E. Azar

KANADA (4-4-2): Borjan; Larijea, Džonston, Vitorija, Miler; Edekugbe, Bjukenen, Hačinson, Eustakio; Dejvid, Larin

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

SVETSKO PRVENSTVO - 1. KOLO

GRUPA F

Sreda

Maroko – Hrvatska 0:0

20.00: (1,57) Belgija (4,00) Kanada (6,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Katar2022Fudbalska reprezentacija BelgijeReprezentacija KanadeMilan BorjanKevin de Brujne

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara