(© Reuters)
(© Reuters)

Kao da je neko vratio vreme na 2014: Ančeloti umirio Pepa, a De Brujne Madrid (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 09.05.23. | 22:53

Real poveo dok je bio slabiji, Siti uzvratio kad se činilo da je u podređenom položaju - 1:1

Godina je 2023, mada se čini da je u glavi Karla Ančelotija 2014. Ovoga puta nije dobio Pepa Gvardiolu, iako je pokazao da ume s njim da se takmiči. Pre duže od deceniju nadmudrio ga je u polufinalu Lige šampiona i delovalo je da bi na identičan način mogao da mu uzme meru na istoj stepenici aktuelne sezone, pogotovo što je koristio isti stil promovisan u okršajima sa Bajernom dok je Katalonac bio u Minhenu. Jedino što nije uspeo da ga savlada, pošto se Kevin de Brujne demonstracijom individualnog kvaliteta postarao da Građani zadovoljni napuste Madrid, ali je Real pokazao da može na ravnoj nozi da se takmiči sa najboljim engleskim timom – 1:1.

Teško je proceniti ko je bliži Istanbulu ako se ima na umu da je prvak Evrope našao način kako da zaustavi premijerligaša i rani ga, a Mančester Siti sposobnost da ustane iz nokdauna. Na osnovu dešavanja na stadionu „Santjago Bernabeu“ nerešen rezultat je pravedan. Pokazatelj da su oba sastava zadala udarce kad se činilo da će pasti.

Izabrane vesti

Dosta toga u igri Reala podsećalo je na taj okršaj sa Pepovim Bajernom iz proleća 2014, kad je nemački velikan došao u Španiju sa Riberijem, Ribenom, Švajnštajgerom, Mandžukićem... Uzeo loptu i tako tipično za Gvardioline sastave dominirao. Šansa za šansom, akcija na akciju, pritisak i taman kad se činilo da će iz kontinuiranih napada povesti usledila je kontra koju je na dodavanje Fabija Koentraa okončao Karim Benzema. Sad je egzekutor bio Vinisijus Žunior, ali se u Ančelotijevim planovima opet ispostavilo da je ključna bila uloga levog beka. Mesecima na tom delu terena forsira Eduarda Kamavingu, Francuz je maltene pred svojim kaznenim prostorom iskombinovao sa Lukom Modrićem, a pošto je izbacio iz igre Bernarda Silvu usledio je trk od bezmalo 50 metara, asistencija Vinisijusu Žunioru i eksplozija Brazilca.

Još jedan njegov gol Englezima, osmi pogodak u eliminacionim fazama Lige šampiona, taman da razgali publiku na stadionu koja je strepela duže od pola sata koliko su gosti bili ubedljivi. Kao što je Bajern pre devet godina na istom mestu sa Gvardiolom na klupi. Sigurni pasovi, rešavanje zahtevnih situacija kad je potrebno izneti loptu, formiranje trouglova, jasni pravci napada, kao i posed lopte (u jednom trenutku izražen u procenima 72:28) sugerisali su da je Siti bolji. Jeste bio polju, samo što nije stvorio nijednu šansu za Erlinga Halanda (dobro ga čuvani Ridiger i Alaba), Bernardo Silva je igrao na suprotnoj strani od omiljene, Džek Griliš se unervozio posle odluke Artura Dijaša da ne dosudi nekoliko faulova Danija Karvahala i gosti su izgubili ritam.

Ne i glavu. Suviše je to kvalitetan tim da bi pao čak i kad je Real poveo. Baš kao što su Madriđani stekli prednost u trenucima gostujuće inicijative, tako je Siti poravnao kad je Ančelotijev sastav pomislio da bi sa većim brojem igrača u završnici mogao da duplira prednost. Otvorio se, ubrzao, komforno se osećao na terenu i jurnuo napred.. Imao je situacije koje je mogao da pretvori u 2:0, da bi onda osetio šta znači minijatura jednog čoveka. Kevin de Brujne je sredinom drugog poluvremena uradio ono što nije početkom tog dela igre (sjajno ga sprečio zemljak Tibo Kurtoa) i iako do tog trenutka ne baš primetan oživeo Siti.

Samo, lideru Premijer lige nije bilo dosta ni kad je do 90. minuta imao prednost protiv Reala, ali i Madriđani nisu bili u situaciji da na engleskom tlu jure prolaz u finale. Sad će morati...

LIGA ŠAMPIONA - OSMINA FINALA

(prvi meč)

REAL MADRID - MANČESTER SITI 1:1 (1:0)

/Vinisijus 36 - De Brujne 67/

Stadion: Santjago Bernabeu. Sudija: Artur Soareš Diaš (Portugalija)

Žuti kartoni: Kros, Kamavinga (Real Madrid), Gundogan, Silva (Mančester Siti)

REAL MADRID (4-3-3): Kurtoa - Karvahal, Ridiger, Alaba, Kamavinga - Valverde, Kros (od 84. Čuameni), Modrić (od 87. Načo) - Rodrigo (od 81. Asensio), Vinisijus, Benzema.

MANČESTER SITI (3-4-2-1): Ederson - Voker, Dijaš, Akandži - Rodri, Stons, Gundogan, De Brujne - Bernardo Silva, Griliš - Haland.


tagovi

Kevin de BrujneVinisijus Žunior

Obaveštavaj me

Real Madrid
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara