Don Fabio (©Reuters)
Don Fabio (©Reuters)

Kapelo više voli trkače nego umetnike: Mesi se do polufinala šetao po terenu

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.12.22. | 09:19

„Ali je protiv Hrvatske bio pravi Mesi“, kaže legendarni Italijan

Pamte se trofeji Fabija Kapela, kojima se kao trener Milana, Real Madrida, Juventusa, uvrstio među velikane fudbala. Ali nekako nije uvek bio u najboljim odnosima sa „umetnicima“, voleo je da ih tera da malo rade po terenu.

Pamti se kako je „maltretirao“ Dejana Savićevića po njegovom dolasku u Milan, sukobi trenera i igrača su potrajali, dok najzad posle nekog vremena nisu kliknuli.

Izabrane vesti

Tako i sada vremešni Kapelo je jedan od retkih na koje Lionel Mesi nije ostavio naročito jak utisak na Mundijalu u Kataru. Osim protiv Hrvatske.

Mesi i Mbape su bili prevaga u polufinalu. Lionel je imao sjajnu utakmicu, dok su Kilijanove akcije izazvale dva gola, njegova dva šuta su promenila smer i Francuska je savladala Maroko“, ocenio je Kapelo.

Ali, kod za Argentinca je imao zamerke.

„Mesi je ponovo onaj pravi Mesi. Ali, to važi samo za utakmicu u polufinalu. Pre toga se samo šetao po terenu“.

Sve kada se sabere, Kapelo je zadovoljan kako je izgledalo Svetsko prvenstvo u Kataru.

„Igrači su došli sveži i mnogo su trčali, a to je rezultat činjenice da su stigli u Katar usred takmičarske godine. Videli smo Svetsko prvenstvo u trčanju i dobar nivo takimičenja, što je sve dosta drugačije od Mundijala koji se igraju u junu kada su fudbaleri umorni“.

Nije hteo Italijan da prognozira pobednika.

Dva tima koja su stigla do finala su oni koji su dostigli viši nivo u tehničkom smislu. Biće teško i jednima i drugima da osvoje titulu. Stvarno ne znam ko će pobediti“, rekao je Kapelo


tagovi

Fabio KapeloLionel MesiKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara