Golman Kadiza Heremijas Ledezma u akciji (©Reuters)
Golman Kadiza Heremijas Ledezma u akciji (©Reuters)

Kazne osakatile Kadiz: Protiv direktnih rivala za opstanak bez standardnog golmana i desnog beka

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.03.23. | 17:32

Ukupna suspenzija dvojice prvotimaca i dvojice članova stručnog štaba je 17 mečeva

Ispustio je Kadiz prošlog petka važna dva boda u duelu sa Hetafeom, direktnim konkurentom za opstanak. Gosti su uspeli da izjednače na 2:2 u 16 minutu nadoknade, posle čega je nastao opšti haos na stadionu Mirandilja. A, dešavanja tokom meteža i nasrtaja domaćih fudbalera na sudiju Alehandra Ernandeza dodtano su koštali Andalužane. Kao i bacanje predmeta s tribina ka gostujućim igračima.

Čak 17 mečeva suspenzije zbirno izrečeno je dvojici prvotimaca i članova stručnog štaba Hetafea. Najgore je prošao trener golmana Lolo Bokardo koji je kažnjen šest utakmica, dok pomoćnik Serhija Rodrigeza, Dijego Ribera, neće moći da sedi na klupi naredna četiri meča. Što se tiče prvotimaca, Kadizu je zadat žestok udarac, pošto najvažniji igrač tima ove sezone, golman Ledezma, neće moći da brani u naredne četiri utakmice, a jednu manje pauziraće desni bek Isak Karselen.

Izabrane vesti

Obojica će propustiti duele sa rivalima u borbi za opstanak, Almerijom i Seviljom, kao i susret sa Betisom, dok Ledezma neće moći da brani ni protiv Real Madrida. Bez Argentinca među stativama, Andalužane čeka jako težak posao.

Kadiz je trenutno 16. na tabeli Primere, ali na samo bod od zone ispadanja. Sa Ledezmom na golu ove sezone je devet puta ostao nesavladan, što pokazuje koliko je nekadašnji golman Rosario Centrala bitan za ekipu. Ipak, i pored iskustva koje ima 30-godišnji golman nije uspeo da obuzda vrelu argentinsku krv. Biio je među najratobornijima posle meča, a po pisanju Marke, kažnjen je zbog napada na sudiju u tunelu ka svlačionicama, dok je Karselen dobio direktan crveni karton na terenu zbog udaranja u glavu protivničkog igrača nakon što je realizovao odlučujući penal. Deo dešavanja možete videti OVDE.

Nije samo pogodak Enesa Unala sa bele tačke razbesneo domaćine već i odluka arbitra da penal dosudi nakon isteka poslednjeg od deset minuta nadoknade. Pustio je Alehandro Ernandez goste da odigraju još jedan napad, koji je doveo do igranja rukom u kaznenom prosotru.

Klub je, naravno, najavio žalbu, a tvrde na stadionu Mirandilja da poseduju video-snimak koji pokazuje da njihovi igrači i treneri nisu reagovali na način na koji tvrdi Disciplinska komisija Primere, nadležna u ovom slučaju za određivanje kazni. Videćemo koliko će im to pomoći, pošto Kadiz još čeka presudu na žalbu uloženu u januaru povodom pogotka Elčea za 1:1.


tagovi

PrimeraKadiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara