Alvaro Morata i Čiro Imobile (©Reuters)
Alvaro Morata i Čiro Imobile (©Reuters)

Kome će da svane posle posrtanja – Furiji ili Azurima?

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.06.23. | 13:22

Liga nacija: Španija i Italija večeras (20.45) u holandskom Enshedeu igraju drugi polufinalni meč. Oba selektora mnogo menjali u odnosu na ranije akcije. De la Fuente bez čak 13 igrača u odnosu na kvalifikacije za EP. Bastoni otpao kod Italijana, a Olmo kod Španaca

Portugalija je bila prva osvajač Lige nacija, Francuska drugi, a u nedelju ćemo da dobijemo i trećeg. Hrvatska, bronzana sa Mundijala u Kataru, obezbedila finale posle pobede u sredu uveče u Roterdamu protiv Holandija sa 4:2 posle produžetka, a večeras (20.45) u Enshedeu, snage će da odmere stari znanci Španija i Italija. Biće ovo repriza polufinala drugog izdanja od pre dve godine, kada je Furija slavila sa 2:1.

Obe reprezentacije su u krizi. Italija, posle evropske krune pre dve godine, opet nije uspela da se domogne Mundijala, drugu vezano kako propušta, dok je Španija stala u osmini finala u Kataru. Eliminisao ju je Maroko, polufinalista planetarnog šampionata.

Izabrane vesti

Mnogo polemike je bila oko sastava obe selekcije. Novi selektor Španije Luis de la Fuente, koji je nasledio Luisa Enrikea, napravio je radikalan zaokret u odnosu na one igrače koji su počeli kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

20.45: (2,40) Španija (3,20) Italija (3,10)

Čak 13 fudbalera koji su prvobitno pozvani pre tri meseca sad uopšte nisu u kombinaciji za polufinale sa Italijom 15. juna u Enshadeu. Opremu Crvene furiju sad neće obući Brajtonov golman Robert Sančes: bekovi Reala i Totenhema, Naćo Fernandes i Pedro Poro; štoper Bilbaa Injigo Martines; levi bekovi Valensije i Barselone Hose Gaja i Alehandro Balde; vezisti Reala i Sosijedada, Dani Sebaljos i Mikel Ojarsabal; napadači Selte i Betisa, Jago Aspas i Borha Iglesijas. Zbog povreda su otpali Pedri (Barselona), Đerar Moreno (Viljareal) i Brajan Hil (Sevilja) koji su bili na martovskom spisku.

Robin le Norman, fudbaler Sosijedada, debitovaće za Furiju i očekuje se da bude u startnoj postavi. Kapiten tima biće Đordi Alba, a opet su u selekciji i Unai Simon, Huan Bernat, Serhio Kanales, Marko Asensio i Rodrigo Moreno.

Selektor Italije Roberto Mančini u odnosu na prethodni spisak, iz marta, nije pozvao Alesandra Bonđorna, Alesandra Florencija, Federika Gatija, Federika Baširota, Manuela Lokatelija, Emersona Palmierija, Đanluku Skamaku, Sandra Tonalija, dok su zbog povreda izostali Mateo Pesina i Domeniko Berardi.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU ŠPANIJE PROTIV ITALIJE.

Pod zastavu se vratio Nikolo Zaniolo, koji je izostao sa početka kvalifikacija za EP, da bi u međuvremenu počeo odlično da igra za šampiona Turske Galatasaraj. Mesto je zadržao i napadač argentinskog Tigrea Mateo Retegi, koji se tokom marta predstavio javnosti golovima protiv Engleske i Malte.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ALVARO MORATA DA ZATRESE MREŽU ITALIJE JE 3,00.

Pozvao je selektor i petoricu fudbalera Intera - Ačerbija, Bastonija, Darmijana, Dimarka i Barelu koji su se kasno priključili reprezentaciji posle finala Lige šampiona sa Mančester Sitijem. Među trojicom golmana nema Ivana Provedela, zvanično najboljeg čuvara mreže Serije A minule sezone. Niti njegovog kolege u ofanzivi Matije Zakanjija, autora deset i asistenta za sedam golova Lacija, a upravo su njih dvojica doveli Rimljane do drugog mesta u prvenstvu.

Za Azure ne može da igra zbog povreda Alesandro Bastoni, dok je za Špance otpao fudbaler Lajpciga Dani Olmo.

Oba tima nisu dobro počela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Furija je poražena od Škotske u Glazgovu krajem marta ove godine, dok su Azuri izgubili od Engleske na svom terenu. Na tri prethodna duela ovih timova bilo je 3+. Ovo će biti 40. meč ovih selekcija, a skor je 12:11 za Španiju, uz čak 16 remija.

ŠPANIJA – ITALIJA (20.45)

ENSHEDE – Stadion: Grosh Veste. Kapacitet: 30.205. Sudija: Vinčić (Slovenija)

ŠPANIJA (4-2-3-1): Kepa – Hesus Navas, Laport, Le Norman, Alba – Rodri, Mikel Merino – Asensio, Gavi, Ansu Fati – Morata

ITALIJA (4-3-3): Donaruma – Di Lorenco, Toloi, Ačerbi, Spinacola – Barsela, Žoržinjo, Verati – Zaniolo, Imobile, Raspadori

LIGA NACIJA – POLUFINALE (HOLANDIJA)

Sreda

Holandija – Hrvatska 2:4 p.p. (2:2, 1:0)

/Malen 34, Lang 90+6 – Kramarić 55, Pašalić 72, Petković 98, Modrić 116/

Četvrtak

20.45: (2,40) Španija (3,20) Italija (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijaFudbalska reprezentacija Španijefudbalska reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara