Piši, briši... Čak 13 promena u reprezentaciji Španije: Vratio se Hesus Navas, Alba kapiten, igra i Francuz

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 12:36

Velike rokade De la Fuentea za završni turni Lige nacija

Sve zavisi od ugla gledanja. Sa jedne strane, poligon je ogroman, iz široke baze u stanju je selektor Španije da bira kandidate za državni tim i zato veliki broj promena u odnosu na martovski ciklus može da bude razumljiv. Sa druge, ne baš, ako se zna da je u reprezentaciji potrebno formirati jezgro i samo raditi na finesama. Ovako se čini da Luis de la Feuente luta, jer je napravio radikalne promene u odnosu na kadar koji je birao za početak kvalifikacija za Prvenstvu Evrope u poređenju sa listom fudbalera na koje računa za završni turnir Lige nacija.

Čak 13 fudbalera koji su prvobitno pozvani pre tri meseca sad uopšte nisu u kombinaciji za polufinale sa Italijom 15. juna u Enšedeu i potencijalni meč za trofej tri dana kasnije sa boljim iz duela Holandija – Hrvatska. Primera radi, opremu Crvene furiju sad neće obući Brajtonov golman Robert Sančes: bekovi Reala i Totenhema, Naćo Fernandes i Pedro Poro; štoper Bilbaa Injigo Martines; levi bekovi Valensije i Barselone Hose Gaja i Alehandro Balde; vezisti Reala i Sosijedada, Dani Sebaljos i Mikel Ojarsabal; napadači Selte i Betisa, Jago Aspas i Borha Iglesijas; na šta bi trebalo dodati da se selektor ovoga puta nije odlučio za Pedrija (Barselona), Đerara Morena (Viljareal) i Brajana Hila (Sevilja) koji su bili na martovskom spisku, ali su u međuvremenu otpali zbog povreda.

Izabrane vesti

Nekoliko bitnih promena bi trebalo notirati. U reprezentaciju se vratio Hesus Navas i konkurisaće za poziciju densog beka, pošto je čak i u 37. godini pokazao koliko esencijalan može da bude za Sevilju, vodeći je kao kapiten ka sedmom pehar prvaka Evrope. Kako je pre nekoliko sedmica špansko državljanstvo dobio Robin Le Norman tako će Francuz iz Sosijedada napokon debitovati za Furiju. Važno je istaći da će kapiten tima biti Đordi Alba, a da su se pod zastavu vratili Unai Simon, Huan Bernat, Serhio Kanales, Marko Asensio i Rodrigo Moreno.

SPISAK REPREZENTACIJE ŠPANIJE ZA FINALNI TURNIR LIGE NACIJA

Golmani: Kepa Arizabalaga (Čelsi), Unai Simon (Bilbao), David Raja (Brentford)

Odbrana: Dani Karvahal (Real Madrid), Hesus Navas (Sevilja), David Garsija (Osasuna), Ejmerik Laport (Mančester Siti), Robin Le Norman (Sosijedad), Đordi Alba (Barselona), Huan Bernat (PSŽ);

Vezni red: Rodri (Mančester Siti), Martin Zubimendi (Real Sosijedad), Gavi (Barselona), Fabijan Ruiz (Pari Sen Žermen), Mikel Merino (Real Sosijedad), Serhio Kanales (Betis) Dani Sebaljos (Real Madrid), Pedri (Barselona)

Napad: Alvaro Morata (Atletiko Madrid), Dani Olmo (RB Lajpcig), Niko Vilijams (Atletik Bilbao), Hoselu (Espanjol), Rodrigo Moreno (Lids), Marko Asensio (Real) i Jeremi Pino (Viljareal).


tagovi

Fudbalska reprezentacija ŠpanijeLuis de la FuenteĐordi AlbaHesus NavasRobin Le Norman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara