Kad Mančini objavi spisak kreću polemike: Zašto nema najboljeg golmana Serije A? Vratio se Zaniolo, interisti dolaze posle finala

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 11:00

Italijani računaju na 23 fudbalera za finalni turnir Lige nacija

Velika tradicija, veliki interesi, biće i velike polemike. Ne obazire se na njih Roberto Mančini, pošto je pozvao 23 fudbalera za završni turnir Lige nacija u Holandiji, ali je izostavljanje pojedinaca razbuktalo strasti u Italiji.

Primera radi, među trojicom golmana nema Ivana Provedela, zvanično najboljeg čuvara mreže Serije A minule sezone. Niti njegovog kolege u ofanzivi Matije Zakanjija, autora deset i asistenta za sedam golova Lacija, a upravo su njih dvojica doveli Rimljane do drugog mesta u prvenstvu.

Izabrane vesti

U odnosu na prethodni spisak, iz marta, nema Alesandra Bonđorna, Alesandra Florencija, Federika Gatija, Federika Baširota, Manuela Lokatelija, Emersona Palmierija, Đanluke Skamake, Sandra Tonalija, dok su zbog povreda izostali Mateo Pesina i Domeniko Berardi.

Važno je napomenuti da se pod zastavu vratio Nikolo Zaniolo, koji je izostao sa početka kvalifikacija za EP, da bi u međuvremenu počeo da igra uverljivo za Galatasaraj i minulog vikenda postigao je dva gola u derbiju protiv Fenerbahčea, vredna osvajanja titule u Turskoj. Istovremeno, mesto je zadržao Mateo Retegi, koji se tokom marta predstavio javnosti golovima protiv Engleske i Malte.

Pozvao je selektor i petoricu fudbalera Intera, s tim da je odlučeno da se Ačerbi, Bastoni, Darmijan, Dimarko i Barela priključe reprezentaciji posle finala Lige šampiona sa Mančester Sitijem, 10. juna.

Italija će u polufinalu Lige nacija 15. juna u Enšedeu igrati sa Španijom, dok drugi polufinalni par završnog turnira čine Holandija i Hrvatska. Finale je tri dana kasnije, ujedno i meč za treće mesto.

SPISAK REPREZENTACIJE ITALIJE

GOLMANI: Đanluiđi Donaruma (PSŽ), Aleks Meret (Napoli), Guljelmo Vikario (Empoli);

ODBRANA: Frančesko Ačerbi (Inter), Alesandro Bastoni (Inter), Leonardo Bonuči (Juventus), Mateo Darmijan (Inter), Đovani di Lorenco (Napoli), Federiko Dimarko (Inter), Leonardo Spinacola (Roma), Rafael Toloi (Atalanta).

VEZNI RED: Nikolo Barela (Inter), Brajan Kristante (Roma), Davide Fratezi (Sasuolo), Žoržinjo (Arsenal), Lorenco Pelegrini (Roma), Marko Verati (PSŽ), Nikolo Zaniolo (Galatasaraj),

NAPAD: Federiko Kjeza (Juventus), Vilfred Njonto (Lids), Ćiro Imobile (Lacio), Đakomo Raspadori (Napoli), Mateo Retegi (Tigre).


tagovi

fudbalska reprezentacija ItalijeRoberto ManćiniRoberto MančiniNikolo ZanioloMatija Zakanji

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara