Komentari na vest

KONAČNE OCENE - SRBIJA: VMS dobitak, SMS enigma, Tadić kapitenski, Lukić i Veljković najveća razočaranja

Z

Zveki Lovcenac

pre preko 1 godinu

Strahinja Pavlovic Vanja Milinkovic Savic i Andrija Zivkovic nasi najbolji igraci na prvenstvu. Dajte molim vas Tadic, svaka cast njemu ali sem one dve asistencije protiv CH mi nista nismo videli od njega, covek je PODBACIO, a kod vas najbolje ocenjen. Apsurd.
n

nikolay

pre preko 1 godinu

Osetno lošije partije je pružio Sergej nego S.Lukić tako da admine ne lupetaj gluposti. Najveći promašaji u Kataru su Piksi, Sergej, A.Živković i Bleki Milenković ali ovaj zadnji je samo nuspojava ove prve trojice. Piksi izmislio Žileta na desnom wing beku, on nije zatvarao pozadi pa duvalo sa svih strana i zbog njega Bleki ispadao rupčaga, a Sergej nije ni pomislio da se spusti do odbrane da zatvori i pomogne mu. Kao što rekoh, nisu Žile i Sergej krivi što ne znaju ništa, a igraju, kriv je onaj ko im je dao da igraju.
b

batabane

pre preko 1 godinu

Mnogi komentarisu povrsno,ili navijacki.Izgleda da im je bolnije bilo,sto je u prvoj postavi bilo 6 bivsih Partizanovaca,nego poraz i neuspeh.Ali ja necu tako.Slozicu se sa njim da je na levom stoperu,morao da dobije priliku i Erakovic.Pavlovic u centru umesto Veljkovica,koji ipak nije bio na potrebnom nivou.Losa defanziva Zivkovica,a i Lazovica i Radonjica kada su ga menjali,uslovili su da i Milenkovic,cesto luta,ispada.Slozili ste se da je ipak onaj "mesar,kako ga zvaste",najbolji odbrambeni ,pa i ukupno igrac Srbije.Ali opet s pravom pominjete i odgovornost za neke golove.E,tu ste povrsni.Zasto je ispadao i snosi krivicu za golove.Objasnicu,kako sam video.Lopta seta i protivnicki igrac u zoni zadnjeg veznog ,i centralnog stopera,ispred sesnesterca,nesmetano prima loptu.Pavlovic vidi opasnost,ali i da Veljkovic i SMS i Lukic ,mrtvi ladni gledaju,istrcava na njihovu zonu odgovornosti.Kasni ,ipak ne stize,a ostavlja svoju poziciju nebranjenu,i pade gol.Pa ko je tu kriv.Pavlovic je u svojoj zoni odgovornosti bio maltene bez greske,a cak i bio" jedan od najboljih organizatora zacetka napada".Na kraju da pomenem i najvece krivce za los rezultat.Piksi i SMS ! SMS ,strasno,nista.Umesto da prima lopte i zadrzava ih,i oslobodi maestra Tadica,da nesto iskreira,njega nigde nije bilo.Prosto da se covek pita,dali je igrao.Zar je to vezni igrac?A Bog mu je sve dao!Fizicku snagu,dovoljnu brzinu,i potrebnu tehniku,a njega nigde.Slabo izdanje Lukica je nebitno i nista prema,neprimetnom,nepostojecem SMSu.Ta mrvica od njega ,protiv Kameruna je nista,u odnosu na njegove mogucnosti,koje je ustvari pokazivao samo u Laciju.U reprezentaciji,odigra dobro svaku 15u utakmicu.Prema karakteristikama,SMS je trebao da bude glavni,najbolji igrac,da poveze linije,rastereti Tadica,a u nekim situacijama pojavi u kontri i na skok u kontranapadima.Piksi je to video mislim i zamenio ga protiv Brazila,ali je trebao da oatane na izboru Ilica (Zvezdino dete),tri puta je bolji od SMSa.Meni je Maksimovic los izbor,i pre bih uvek pusto ilica,pa i Grujica.Ali da se vidi da sam Partizanovac,umesto Racica,morao je da povede Zdjelara,klasa iznad Gudelja.Zdjelar starter,pa ako ga potisnu Ilic i Grujic,ok,nemam nista protiv.Ali igraci brate da igraju,a ne soderdzije.
G

Gost112

pre preko 1 godinu

Lukića posle ovog svetskog traži Mančester Junajted. Ovo što vi pišete je smešno, čovek je bio klasična žrtva taktike, i ono što je trebao da pokrije protiv Švajcarske, ne bi pokrila 2 igrča.
Z

Zmi Zmi

pre preko 1 godinu

Ko Milenkovicu dade 380 pozitivnih glasova nema pojma o fudbalu. Botovi rade preko Erakovica, jako puno minusa a covek nije ni igrao.
m

mmm1

pre preko 1 godinu

Grjić je sasvim korektno odigrao protiv Kameruna, i onda "genijalac" Piksi umesto njega, protiv Švajcarske, stavi beskorisne Lukića i Maksimovića. Za sve je ovo kriv Piksi, pogrešni igrači, pogrešna taktika, pogrešan način života reprezentativaca.
P

Poppsi

pre preko 1 godinu

Veljković je užasan, a igra bez bekova je razlog ispadanja, ali uporni i tvrdoglavi Piksi je neće promeniti.
R

Reč je reč

pre preko 1 godinu

Duplo golo svi u paketu.😤😤😤
i

intelektualac

pre preko 1 godinu

Najbitnije je da su grobari zadovoljni, da ne pevaju protiv Njega, vec da na miru gledaju reprezentaciju i bivse njihove igrace, rezultat je u drugom planu. Zbog toga su nam unistili i reprezentaciju u kosarci. Zvezda, Srbija, nikad Jugoslavija.
L

Lakrdija

pre preko 1 godinu

Ti si sine sušta suprotnost od intelektualca!!!
T

Trpadzija

pre preko 1 godinu

Piksi je dobar lik Ali jednostavno Nema Inteligenciju da se takmici na ovom nivou. Uz duzno postovanje,covek Nema ni srednju zavrsenu
p

pa1

pre preko 1 godinu

Za mene je najveća enigma Piksi! Zar je stvarno mislio da će istom taktikom pobediti tri različita protivnika? Zar nije video da ta taktika ne može prodje na predhodne dve utakmice? Ako nam je Kamerun dao 3 gola šta je očekivao protiv Švajcaraca? Kakav amater i demagog!
G

Gost 22

pre preko 1 godinu

Realno za ovu formaciju treba igrač tipa Sanogo da bi imala smisla. U kvalifikavijama Lukić, Gudelj i Maksimović su imali defanzivnije zadatke koliko sam primetio, pa je defanzivnije bilo lakše. Ovde je bilo "Svi u napad, jedan je Hase", osim protiv Brazila

samovasgledam

pre preko 1 godinu

Ovakvi kakvi su, odlični su, nemamo boljih! Ok, jedan,dva igrača su tu možda da popune broj. Smem da se kladim da ih preuzme malo ozbiljiji trener, "školovaniji", da im malo taktički promeni način i pristup protivniku, to bi bila ekipa koja bi ladno prošla grupu.Imaš tri različite reprezentacije u grupi, i protiv svih počinješ istom formacijom (to što su bila dva napadača protiv švajcarske ne menja ništa), ako piksi misli da su Brzil i Kamerun isto, onda nema šta više da traži.ostavka!
p

pozzzz

pre preko 1 godinu

Imamo bolje, ali ti ne znas. Zivis predugo u manipulaciju ili si samo placeni bot. A ako nisi placen onda te botovi obrlatili i radis za dzabe njihov posao pozzz
p

pace

pre preko 1 godinu

rekoh je da grupu necemo proci
G

Gott

pre preko 1 godinu

Sad cemo U Ligi Nacija imati ozbiljne protivnike Pa dako nesto naucimo a U kvali.za evro dosta slabije.Bice zanimljivo samo da se malo utegnemo i uvezbamo neke napade razne.Bukvalno nismo imali ideju ü drugom pol.tj izmisljamo toplu vodu.Oducili nas od fudbala i razbice Portugal
R

Realno posmatrano

pre preko 1 godinu

VMS - 10 cista, ne vidim ko bi njemu ista mogao da zameri Milenkovic - 5, covek je odigrao jako lose, a ocekivalo se da bude oslonac pozadi Veljkovic - 5, takodje jako lose, nesigurno Pavlovic - 7.5, jeste ispadao je, nije bio brilijantan, ali pokazao najvise zelje, krpio sve i svasta, bio najbolji od svih pozadi, izmedju ostalog dao i gol Zivkovic - 5.5, ofanzivno solidan, na momente odlican, ali defanzivno kriminalan, jasno je da on ovu poziciju da igra ne moze Lukic - 5, uz Milenkovica za mene najvece razocaranje, nije se video covek, niti ofanzivno niti defanzivno Gudelj - 5.5, defanzivno je nesto i uradio, ofanzivno nista Maksimovic - 5.5 isto vazi kao i za Gudelja Kostic - 5.5 na momente podsecao na sebe, ali je svakako daleko to od Kostica, defanzivno cesto nije postojao, ofanzivno gubio korak, nespreman totalno kao sto i rekoste Mladenovic 5 - nije postojao na terenu protiv Brazila SMS 5.5 - dao jeste gol protiv Kameruna, imao neke dobre poteze ali odigrao daleko losije od ocekivanog. Tadic 7 - borio se lavovski, vukao koliko je mogao, uz Pavlovica i VMS-a najkonstaniji nas igrac Mitrovic 6 - nisu ovo izdanja na koja nas je navikao Mitrovic, ali i kao takav je dao 2 gola ako nista drugo Vlahovic 5.5 - nevidljiv i ovo malo sto je odigrao, ali eto i takav je uspeo da da jedan gol. Ostali su igrali jako malo.
P

Proficap

pre preko 1 godinu

Ma daj bre, sto napadas stopere? Nemaju podrsku sa krila, ulece im ko kako hoce, nemaju podrzku zadnjeg veznog, jer Gudelj nije igrao, pa im ulecu i odatle. Prosto je bilo nemoguce da njih trojica, bez ikakve ponoci zakrpe sve. Dovedi 3 najbolja stopera na svetu, i stavi ih u polozaj u kojem su bila ova nasa tri, pa ce i ta tri najbolja proci isto.
A

Aleksa1234

pre preko 1 godinu

Ma da su zajedno igrali Maldini Nesta i Stam isto bi primali golove ovako. Jednostavo receno-prevelike su rupe krpili nasi stoperi bez pomoci krila a i ostalih.. :(
Х

Хроничар

pre preko 1 godinu

Без премца најгори наш играч био је Миленковић.Ви како год хоћете... Надам се да ће се напокон одустати од ове сулуде формације 3-4-2-1 и вратити на 4-2-3-1.Да би играли у садашњој формацији морала би играти два изузетно покретна штопера и један нешто спорији али довољно висок да купи све лопте у ваздуху...
D

Dachaa

pre preko 1 godinu

Sve to stoji,ali ko da igra levog i desnog beka?
a

ako govorimo o najboljih 26

pre preko 1 godinu

Babic ili Pavlovic polulevo, a Milenkovic ili Veljkovic poludesno. Gajic i Arandjel Stojkovic na desnom, Ristic i Terzic na levom beku, te Erakovic koji pokriva i stopera i beka. Na golu Vanja, Rajkovic i Marko Ilic. Zadnji vezni Maksimovic ili Grujic, centralni vezni Ilic a njegova zamena Lukic. Desetka Sergej, a njegove zamene Gacinovic (moze jos i osmicu i krilo) i Pantovic (moze i krilo). Na desnom krilu Zivkovic i Stefan Mitrovic, na levom Radonjic i Birmancevic. U spicu Mitrovic, a njegove zamene Vlahovic i Jovic. Blizu reprezentacije bi bili i Svilar, Djordje Petrovic, Masovic, Maras, Markovic, Bogosavac, Racic, Zdjelar, Belic, Banjac, Luka Ilic, Gordic, Randjelovic, Jojic, Joveljic, Jovanovic, Lazetic itd... u ovoj reprezentaciji Aleksandar Mitrovic je jedini 94., svi ostali su 95. ili mladje, i Euro bi bio samo uvod u Svetsko prvenstvo 2026., gde ocekujem odlican rezultat jer ce momci sa mundijalita biti u najboljim godinama i reprezentacija ce biti dovoljno uigrana... Naravno, u ovoj prici bi izvisili neki igraci koji bi tada imali izmedju 33 i 37 godina, kao npr Dmitrovic, Stefan Mitrovic stoper, Nastasic, Spajic, Mladenovic, Gudelj, Tadic, Djuricic, Lazovic i Kostic...
@

@dacha

pre preko 1 godinu

Levog (poredano po kvalitetu) - Ristic, Mladenovic, Terzic, Rodic, Urosevic, Bogosavac, desnog (takodje) - Erakovic, Gajic, Arandjel Stojkovic
c

carte blanche

pre preko 1 godinu

Konacna ocena je da je bolje da ne idemo na velika takmicenja i ne obmanjujemo i brukamo naciju, a narod dozivljava traume i razocarenja.
Ј

Јагуар

pre preko 1 godinu

Наши штопери и нису одиграли толико лош турнир колико је неугодна улога која им је дата. Нема три штопера на свету која би се прославила у оваквој постави јер се од њих захтева да покривају немогућ простор. Они нису заштићени ни са крила, али ни од стране задњег везног јер таквог, сем Гудеља, нажалост немамо. Просто наша формација у којој играмо није одржива и озбиљнији противници на озбиљном такмичењу су се очекивано спремили и искористили наше рупе. А да се разумемо, није Пикси одговоран за овај проблем јер је објективно изабрао најбоље што Србија има да понуди. Нестварно је да поред толиког талента нисмо били у стању да направимо крштене бекове и задње везне...
P

Prcko33

pre preko 1 godinu

Evo ako selektor nije skontao u kvalifikacijama da nije dobro to sa 3 pozadi , imao je idealno prvo poluvrijeme protiv Brazila da to uvidi ...Da je on ista znao tada na poluvremenu bi mijenjao formaciju i ko zna dal' bi i izgubili od Brazila ,al' co'ek ne da nije tada skontao nego nece skontati nikad! Jednostavno naivno, amaterski i pocetnicki nas je unakazio ...Da ne spominjem opet dva spora igraca Sergeja i Tadica zajedno ! Jednostavno bas smo dobra ekipa , i moralo je bas mnogo bolje ! Na zalost mi imamo najgoreg selektora na prvenstvu!
G

Gost200

pre preko 1 godinu

Rezime svega, Zabranjeno pušenje - Gubitnička pesma https://m.youtube.com/watch?v=hoBAy4sL9w8.
K

Kamenko

pre preko 1 godinu

Veljkovic i Mitrovic nemaju kvalitet za reprezentaciju. Piksi je bio u obavezi da menja odbranu. Odbrana kao da nije postojala ceo turnir. Svaka cast Pavlovicu na agresivnosti i srcu, ali da se ne zavaravamo, mora on jos puno da uci i radi. Lose cita igru, lose se postavlja, svaki kontakt sa loptom je rizican. Smatram da je pri vodjstvu nase ekipe Piksi morao da ubaci Babica i igra sa 4 igraca nazad. Babic i Grujic su svojim ulaskom protiv Kameruna uneli sigurnost. Ocigledno Piksi veruje samo prvoj postavi i eto gde nas je to dovelo. Fizicka sprema igraca da ne komentarisem.
N

Novak majstor

pre preko 1 godinu

Konacna ocena je da se kod nas u Srbiji brak nije prepreka ni za sta.
b

brale

pre preko 1 godinu

Mislim da bi trebalo da zadržimo Piksija još godinu dve da podigne još malo ovu ekipu ako je moguće, gurne u vatru još nekog od ovih mladjih sa klupe (Mašović,Ilić, Eraković..). Pokušati podmladiti ekipu što je više moguće. A onda dovesti stranca koji bi nas podigao za neki nivo više, ozbiljnog stručnjaka, sistematičara,koji gaji ofanzivni stil fudbala jer realno posedujemo igrače koji znaju igrati tako i tek ćemo ih gledati većinu. Da gradimo ekipu oko Vlahovića,Ilića,Smsa,Kostića, sve su to ofanzivno sjajni igrači i trpe ako su postavljeni daleko od protivničkog gola i da pokušamo da iznedrimo spoljne bekove, jer bez njih je nemoguće da igramo u ovakvoj formacija. Holandija je razbila amere u identičnoj formaciji u kojoj smo igrali juče, ali na spoljnim imaju Damfrisa i Blinda kojima je to i primarna pozicija.
M

Manche

pre preko 1 godinu

Pavlovic da bude igracina ? Pa vi veze nemate. To je igrac koji ima ozbiljne fizikalije i jedan jos ozbiljniji problem, a to je manjak fudbalske inteligencije. Mozda bi on u formaciji 442 bio dobar parnjak nekome, ali mu zabraniti soliranja i izlete u napad jer je svaki put to potencijalni gol u nasoj mrezi. Nezreo za prvu postavu, Erakovic naspram njega deluje kao Nesta licno.
G

Gost 976

pre preko 1 godinu

Čuj Eraković , ovaj igra u ozbiljnom klubu na najvišem evropskom nivou standardno , a Eraković u nameštenoj ligi i kad ga puste u reprezentaciju on se pogubi , Pavlović je ubedljivo najbolji naš igrač na SP i budući Nesta a ovaj vaš menadžerski igrač, tako da budimo realni i ostavimo navijačku opredeljenost kad je reprezentacija u pitanju
G

Gost123

pre preko 1 godinu

Pikseta 0(nula)!!!!!!!!!!!!!!!
D

Darko55

pre preko 1 godinu

Ne morate nista, a mozete sve!
A

Alen RS

pre preko 1 godinu

Lukic i Bleki ubedljivo najgori
m

milutin 15

pre preko 1 godinu

ja kao potpuno neutralan(ne podnosim ni jednog blizanca) ali mnogo volim Srbiju,prvo neshvatljivo je delenje igrača po klubovima,zapamtite to niko u svetu ne radi,svi smo kao nacija teško razočarani,velika je greška ne igranje sa top reprez.(izuzev portugala) nismo imali pravi uvid,Piksi potpuno promašio skauting,bila je velika nesreća sa povređenim igračima,ali neshvatljivo loša igra nekih igrača Veljković katastrofalan ,milenković za nijansu bolji i vrlo je upitna njihova budućnost u reprez.ako igramo u ovoj formaciji 3-5-2,NIKAKO ne mogu igrati zajedno SMS i Tadić,jer su nam linije potpuno razvučene i naši štoperi stoje kao na streljani,precenili smo sami sebe,nedopustivo da 80% utakm.naša krila-bekovi visoko stoje i ne vraćaju se nazad,imamo vrhunske špiceve ali to je nedovoljno,i što je najgore mi ne znamo da li sa Piksijem imamo budućnost,jel je neshvatljive greške pravio i što je najbolnije katastrofalno vodio utakmice
G

Gost 123

pre preko 1 godinu

Stoperi su nam uzasni… Veljkovic i S. Mitrovic su uzasni. Zivkovic nije desni spoljni. Lukic me je razocarao, mozda probati sa Ilicem.
U

Usput

pre preko 1 godinu

Nisu Vidići,ali u mnogome loš utisak koji su ostavili ide na dušu taktike, prostor,samim tim i vreme koji su imali protivnici po prijemu lopte nemaju ni ovi u beton ligama...
j

jugosloven

pre preko 1 godinu

Grobari ponosni na ponasanje Vlahovica nakon gola. To je njihov avangardno nekulturni nivo, jugoslovenski.
o

ocigledno je da

pre preko 1 godinu

ti imas neke privatne probleme koji nemaju veze sa ovim vestima
F

F+++

pre preko 1 godinu

Leci se
j

jugosloven

pre preko 1 godinu

Ti imas problem jer si jugosloven.
L

Lalo

pre preko 1 godinu

Kada se birao novi selektor vecina je zelela Piksija za selektora. On je sa sobom doneo harizmu i autoritet, sto je bilo dovoljno da nasi igraci polete u kvalifikacijama, da dobiju taj privremeni polet. Ono sto on nema je evropsko trenersko iskustvo. Jedno je dokazivati se u Kini i Japanu, a nesto sasvim drugo je kad izgradis trenersko ime u Evropi. Jako losa strategija nas je mozda najvise kostala. Ekipa jeste limitirana ali je mogla i morala bar da pobedi Kamerun.
d

daxikon

pre preko 1 godinu

Dali je Lukić kriv što se Tadić i SMS ,Mitrović šetali po terenu pa mali nezna gde bije.Kolko naših igrača igra Piksijevu formaciju u klubovima ?Neki igrači limitirani taktički pre svega ! Primas 8 golova u tri utakmice dali je stvarno odbrana katastrofa ili ???
d

daxikon

pre preko 1 godinu

Dali je Lukić kriv što se Tadić i SMS ,Mitrović šetali po terenu pa mali nezna gde bije.Kolko naših igrača igra Piksijevu formaciju u klubovima ?Neki igrači limitirani taktički pre svega ! Primas 8 golova u tri utakmice dali je stvarno odbrana katastrofa ili ???
H

Herakle

pre preko 1 godinu

Bojim se da nam se desava isto sto u svim sportovoma, ko god bio trenere ograniceni smo kvalitetom i mentalitetom. Uspeh je biti na svetakom prvenstvu ali neuspeh je kako smo igrali a ne to sto smo ispali. Defitivno nam fali desni bek. Treba da igramo.u sistemu 4-4-1-1 ili 4-4-2 VMS (Rajkovic) - Milenkovic Babic, Veljkovic(Mitrovic).(CB), Pavlovic(Ristic) (LB) - Gudelj(Grujic)DM, SMS (Lukic) CM,Kostic(mladenovic) LW, Zivkovic (Radonjic)RW - Tadic(Ilic) AMC, Mitrovic CF (Vlahovic, Jovic) Ovaj sistem u organizaciji napada moze da izgleda kao 4_3_3 gde se dole spustaju Gudelj. SMS Tadic, a gore idu Kostic, Zivkovic, Mitrovic ili ili ofanzivnije 4-2-4 sa Tadicem gore i Srgejom kao polutkom ili osmicom iz drugog plana i tako uvek imamo 5,6 igraca koji drze defanzivni blok i ne bi se raspadali. Sigirno da bi utisak bio mnogo pozitivniji kao i igra gde bi svi igrali maltene na svojim prirodnim pozicijama, odbrana ne bi bila na vetrometini, rezultat tvrdji sigurno ali tim kompaktniji i organizovaniji. Pavlovic po svojim karakteristikama moze da igra LB dok je Milenkovic u Fiorentini i igrao je RB poziciji.
m

medjunozje

pre preko 1 godinu

Grobari, jel ste preponosni na radovanje Vlahovica
g

gobelja druze

pre preko 1 godinu

kolko istih komentara a drugaciji nadimak ??
m

medjunozje

pre preko 1 godinu

Gobelja to vama samo, jer ste nevaspitani, a ovaj pred milijardu gledalaca. To je vas ponos, nas nije.
W

W. W.

pre preko 1 godinu

A sta ste ocekivali?? On im pre svake utakmice kaze:Taktika je da pobedimo. I to je to, u fazonu, izadjite i igrajte kako hocete, verujem ja u vas. Pa ne moze to tako rodjak, nije ti ovo Japan... I da, samo mi je krivo sto nije ubacio malo Eraka i Racica, cisto da osete,jer mislim da su oni buducnost, kao i Pavlovic, Vlahovic, i Ilic koji je majstor pravi, ali jos slabijeg imena od SMS-a... Jbg, idemo dalje rodjaci, pozz.
F

F1

pre preko 1 godinu

Racic i Erakovic ? Vidi se da si limitiran crveno belom maglom :*
W

W. W.

pre preko 1 godinu

A sta ste ocekivali?? On im pre svake utakmice kaze:Taktika je da pobedimo. I to je to, u fazonu, izadjite i igrajte kako hocete, verujem ja u vas. Pa ne moze to tako rodjak, nije ti ovo Japan... I da, samo mi je krivo sto nije ubacio malo Eraka i Racica, cisto da osete,jer mislim da su oni buducnost, kao i Pavlovic, Vlahovic, i Ilic koji je majstor pravi, ali jos slabijeg imena od SMS-a... Jbg, idemo dalje rodjaci, pozz.
W

W. W.

pre preko 1 godinu

A sta ste ocekivali?? On im pre svake utakmice kaze:Taktika je da pobedimo. I to je to, u fazonu, izadjite i igrajte kako hocete, verujem ja u vas. Pa ne moze to tako rodjak, nije ti ovo Japan... I da, samo mi je krivo sto nije ubacio malo Eraka i Racica, cisto da osete,jer mislim da su oni buducnost, kao i Pavlovic, Vlahovic, i Ilic koji je majstor pravi, ali jos slabijeg imena od SMS-a... Jbg, idemo dalje rodjaci, pozz.
p

pa1

pre preko 1 godinu

Zaključak ovog teksta je da je Piksi većini igrača promašio pozicije i improvizovao na SP! To ne prolazi na ovom nivou. Ovo je njegov neuspeh
m

menadzeru hvala

pre preko 1 godinu

veljkovic i Lukic razocarali ?? zasto ?? oni jednostavno ne mogu vise i oni su jednostavno zalutali na SP
P

Pedja2002

pre preko 1 godinu

Nemamo levog i desnog beka. Formacija mora biti sa 4 u odbrani, jer tako igraju u klubovima. Inace nemamo igraca u Elitnim klubovima. Juventus to nije. Tako da nije ovo neki neuspeh. Nasa ovekivanja su problem.
G

Gost lll

pre preko 1 godinu

Grujić za 15 minuta protiv Kameruns pokazao kako treba da igra vezni igrač i onda nije dobio ni sekundu protiv Švajcarske.
K

Kamenko

pre preko 1 godinu

Grujic i Babic su odigrali odlicno protiv Kameruna. Uneli sigurnost u nasu igru. Stvarno mi nije jasno da nije bilo mesta za njih protiv Svajcarske. Veljkovic i Mitrovic nemaju kvalitet za reprezentaciju.
D

DjulaMeshter

pre preko 1 godinu

Postajemo kao hrvati u košarci, a i u košarci polako postajemo kao hrvati u košarci
G

Gost200

pre preko 1 godinu

Nemoj zaboraviti da nam je i vaterpolo uništen. I muška odbojka. Imamo samo još žensku odbojku i ponekad žensku košarku, samo zato što do njih još nije stigao neki Kurta i Murta koji se u sve razume a najviše u svoje marifetluke i talove i pune džepove.
M

Marragun

pre preko 1 godinu

Uzročno-posledična veza sa usponom zvezde u tim sportovima, jer je uspon fabrikovan na drugom mjestu, a ne na terenu.
F

FAN.HR

pre preko 1 godinu

Žao mi je komšije Srbi da ste ispali najiskrenije!Ma ne treba da se pljuje po vašim momcima.To je tako u sportu.A ovi Šiptari su sramota.
B

B.C

pre preko 1 godinu

VMS jedini koji ima obraza da se pojavi pred navijačima! Mitrović i Vlahović jesu klasa al nemaju s kim igrati! Al sve ukupno gledajući , ekipa bez sportke drskosti, inata, obraza, ponosa , djeluju kao da su tu da otaljaju 90 min koje igraju! I prije prvenstva sam rekao da bod nećemo osvojiti u grupi, bio sam blizu! I iskreno ne mogu i ne želim više da se sekiram , nema zbog koga a ni zašto! Pomalo postaje bolesno da mi sebe smatramo nekom silom, to u fudbalu sigurno nismo...
A

Astoria

pre preko 1 godinu

Nama je najbolji igrač na prvenstvu bio golman. Pametnom dosta.
n

nislija99

pre preko 1 godinu

Jedini krivac ali jedini je Piksi ,zbog formacije koju igra i to mu je jedina opcija nemoze bez bekova
G

Gostionica

pre preko 1 godinu

Nemate, pojma ni vi, baš kao i selektor. 3 momka konstantno na vetrometini protiv minimum 4 igrača. Ne radi se ovde o njihovom nekvalitu, već isključivo o postavci bez bekova.
d

drvo 889

pre preko 1 godinu

Sram cas bilo,niste pobedili Kamerun i Švajcarsku.Protiv Brazila ste odigrali katastrofa,to govori kakav Srbija ima tim.Drugi smo najlošiji u odbrani na ovom prvenstvu.
D

Delija33

pre preko 1 godinu

E moj piksi na 2:2 si izveo napadaca umesto napadaca pa posle na 3:2 izveo nase jedini kreativce sergeja i tadica koji je bio najbolji na terenu mi posle bukvalno vise nismo uspeli sansu da napravimo
Ј

Јосиф

pre preko 1 godinu

Све док мислите дасу Павловиќ, Гудељ и Сергеј играчи прве класе, никада нечете имати резултата јер су момци реално просек за светски фудбал. Они су само ниво изнад:Вељковиќа, Миленковиќа, Лукиќа, Максимовиќа, Живковиќа и осталих дудука, који су тречеразредни фудбалери. Ову би репрезентацију, звезда на маракани добила два разлике, запамтите!
E

Evo me

pre preko 1 godinu

Ne hvalite toliko Pavlovica,napraviste od njega Vidica,a decko nista spec,das celoj odbrani 5,a njemu 6,zasto se gura bez potrebe,svi oni zajedno su primili 8 golova,nije Pavlovic primio manje od njih i nije nesto igrao ni bolje.
M

Mačva Šabac 1919

pre preko 1 godinu

Sad smo svi selektori...Ali najveća bolest ove reprezentacije jeste MALODUŠNOST,PRISTUP IGRI OČAJ,IGRANJE BEZ SRCA,NE BORE SE SVI KAO JEDAN.To je istina.Dvdeset četiri godine sam igrao fudbal i igrao sam u ekipama koje su u nekim utakmicama bili aucajderi ali na kraju smo pobedjivali.Ostavljali smo SRCE NA TERENU.Ako igraš za SRBIJU ti moraš da zaboraviš i klub i ženu i decu I NOVAC,NOVAC,NOVAC i pogineš za sviju zemlju.Drugačije ne možeš da igraš za našu Srbiju.E to je veliki problem ove reprezentacije.Sergej Milinković Saviç kao da nije ni bio u Kataru sa reprezentaciom.Njegove misli su u Juventusu i cifre od 70 miliona eura.To je problem.Čuva se da se nebi povredio.TO MORA DA SE VEĆ JEDNOM PRESEČE.ILI DA POGINEŠ ZA SRBIJU ILI TE NEMA VIŠE...NEMA TOG KOJI NIJE NEZAMENJIV...

Sakur

pre preko 1 godinu

Napisali stge da je jovic zasluzio sansu,mene zanima cime je to zasluzio sansu kada lik ne igra ni u fiorentini
j

jugosloven

pre preko 1 godinu

Igra u fiorentini, lazes jer si jugosloven
G

GrobarNBG44

pre preko 1 godinu

Ovo je trebalo da se igra u klasičnoj 4-4-2 formaciji. Vanja na golu, Erakivića na desnog beka, trebalo ga je tako iskoristiti jer ga Crvena Zvezda tako koristi vise od pola godine i to se pokazao solidno na toj poziciji. Levi bek Filip Mladenović i štoperski par Milenković i Pavlović, koji su mnogo mnogo bolji tako nego u formaciji sa 3 štopera kada ne samo da moraju da budu poslednja linija odbrane već moraju da čuvaju čitavu desnu odnosno levu stranu a momci nisu bekovi. Mnogo su bolji kada su standardni štoperi. Na sredini SMS i Gudelj. Zašto, zato što je Gudelj defanzivno mnogo dobar i može da bude ispomoć Milenkoviću i Pavloviću a SMS je mnogo dobar ofanzivno i imaš onda taj momentum da ili iz odbrane kreneš u napad ili iz napada u odbranu jer na sredini imaš igrače takvih karakteristika. Po krilima Tadić desno Kostić levo, obojica imaju precizne centaršuteve i znaju da driblaju da zalome da čitaju igru. U napadu Mitrović i Jović. Obojica imaju njuh za gol, doduše Jović poslednje 2 god igra nezainteresovano kako u klubu tako i u reprezentaciji ali treba ga probuditi jer momak zna da igra fudbal. O Mitrovicu nema sta da se govori, pola sanse mu treba za gol, saigrači samo treba da mu omoguće šansu. Što se tiče izmena, na sredini Lukić, Grujić, Maksimović sve zavisi od rezultata. Izmene za Tadića i Kostića da budu Živković i Radonjić, obojica imaju brzinu i dribling i u poslednjih pola sata kada je odbrana protivnika umorna mogu da naprave dar mar. A u napadu izmene da budu Vlahović i Đuričić umesto Mitra i Jovića. Mislim da je ovo neka realna priča. Vidim da mnogi govore kako nemamo standardne bekove tj desnog beka a ljudi zaboravljaju da Gudelj može i to da igra, 2 godine u Tventeu je bio klasičan desni bek i to mnogo dobar. Ovako posložena ekipa u ovoj formaciji mislim da bi imala i glavu i rep. A ne da igrači koji su klasična napadačka krila moraju da drže čitavu levu ili desnu stranu kao što su to radili Živković i Kostić.

Sakur

pre preko 1 godinu

jovic pre Vlahovica ahahahahahahahahha jel se ti drogiras covece
B

Bar Kohba

pre preko 1 godinu

Meni ne ide u glavu zbog cega se forsira vec dva prvenstva ovaj Veljkovic??? Lik u ovim kvalifikacijama nije odigrao sve ukupno 90min., a sad odjednom jedan od nosilaca igre. Lukic nigde veze, Zivkovic vecinom bezidejan i pogubljen. Definitivno je trebao ici Nastasic kao iskusan odbrambeni igrac, Milenkovic je jos zelen i cesto u Fiorentini kiksa, ne moze biti vodja, Pavlovic jedva da je igrao zadnje dve godine u Monaku, tek malo poceo u Salcburgu, sem velike borbenosti i zelje nema kapacitet za velike tekme. Ne znam zasto je vodio onog Babica i Erakovica, kad vidis da dve tekme ovi ne sastavljaju kraj s krajem rizikuj. Maksimovic zalutao decko.
R

Red Star Belgrade

pre preko 1 godinu

Onda se zapitaj kako je VMS igrao pre Rajkovica koji je igrao skoro sve utakmice u kvalifikacijama.VMS odigrao dve utakmice u ligi nacija i prvi golman.Kada pitas za Veljkovica. Kezman sigurno dobija neki procenat zbog toga i branio on.
L

Lokica

pre preko 1 godinu

Ne lupetaj molim te. Nastasic ne igra prodi fudbal vec 2 godine.
T

Tako to ide

pre preko 1 godinu

Nisu oni razocarali, nego nismo bili svesni limitiranosti vecine reprezentstivaca. Tek sad na Mundijalu je doslo tvrdo! Kad se tome doda Piksijeva kamikaza taktika sa promajom orkanskih razmena u odbrani - to je to! Ali, doci ce nam uskoro Crna Gora i Litvanija, pa cemo opet traziti Brazil da se igramo...
D

Darko55

pre preko 1 godinu

Mozda ti nisi bio svestan, ja jesam
b

borovo

pre preko 1 godinu

Tadić kapitenski? haha
G

Gost7171

pre preko 1 godinu

tadić ne treba u kvalifikacijama da igra, nek igra sergej umesto njega, imaće za evropsko 36, a već je sada spor da su igrači švajcarske prejaki za njega. bazirati igru na vlahovicu mitrovicu pavlovicu,vanji, to su najbolji igrači ako budemo više takvih imali možemo nečemu da se nadamo ubuduce
J

Jacimovic

pre preko 1 godinu

KATASTROFA...
P

Prcko33

pre preko 1 godinu

Ja ne znam sto se narod lozi kako smo losi , kada to apsolutno tacno nije ?! Evo 100x ponavljam od kada je Piksi dosao od pocetka je krenuo da grijesi , samo to neko ne zna ili ne zeli da vidi ...I u vremenu dok smo igrali "dobro" nije bilo dobro , formacija koju on forsira jednostavno mi ne znamo niti mozemo da igramo i to je cinjenica , neko se moze zanositi al' realnost je potpuno drugacija! Prvenstvo je totalni fijasko , ja ne vidim da je iko imao losijeg selektora na prvenstvu ?! Co'ek je amaterski krenuo sa Brazilom , al' ok je prva utakmica, jak protivnik al' fijasko je sto co'ek iz te utakmice nije naucio nista , vec je poceo da bude jos gori! Jedna fudbalaska velicina , vrbunski pravi fudbaler al' jednostavno apsolutni krivac u Qatar-u , i jedini!
r

ranGo

pre preko 1 godinu

Hajde ljudi dosta vise sa velicanjem njegove karijere... do povrede je igrao dobro posle,toga nikad nista posebno drugo u reprezentaciji imao je dobrih utakmica... samo uporedite njegovu karijeru i karijere Jugovica Mihajlovica Mijatovica Vidica pa i Stankovica na kraju krajeva.... daleko je ispod njih sta ga dizemo vise kao trener se pokazao pocev od danske pa i sada kada su bitne utakmice....tako da treba prbati sa Paunovicem naravno ako bi covek hteo a bas i ne verujem da hoce delunje suvise posteno za ivaj nas mulj
m

metalika moj dobar drugar

pre preko 1 godinu

Piksi je bre izvuko neki maksimum od ovih polu igraca . Nas su Skoti izbacili sa EP pre neku godinu !! sta je pa tad valjalo ??
U

Usput

pre preko 1 godinu

Bravo. Smešno mi je čitati ove priča kako mi nemamo igrače, nisu u top klubovima bla bla. OK, nismo Brazil ali gde igraju ovi Kamerunci,Švajcarci,Koreanci,Japanci.. Lično Selektorov poraz. Povrede?? Šta su ovi na klupi,kriket igrači?
P

Prcko33

pre preko 1 godinu

ranGo kao igraca zaista nije u redu reci nista lose , jedna od rijetkih pravih 10-ki , co'ek je znao mnogo fudbala za mene jedan pravi igrac ...Takvih igraca po meni je zaista jako malo sada , a bice ih sve manje i manje ... Po meni co'ek se izblamirao kao selektor i to je cinjenica , kao fudbaleru ja mu "skidam kapu" .
r

ranGo

pre preko 1 godinu

prcko33@ Jeste to tacno da je bio dobar igrac prava 10ka ali,to je pokazao u reprezenraciji nekoliko puta i to jos u sfrj (italia,s.p.) za ostatak nista posebno, U Zvezdi je bio klasanema price posle toga samo u japanu.... Nista lose kao o igracu ne mislim povredu je,imao tesku i splet raznih okolnosti ga je omeo,da i u evropskom fudbalu dokaze velicinu samo sam rekao da ima uspesnijih nasih bivsih igraca od njega i nabrojao neke a ima ih jos....
R

Red Star Belgrade

pre preko 1 godinu

Kako se ovde deli na Zvezdine igrace i Partizanove.Npr: Rajkovic,Dmitrovic i Erakovic nisu ni igrali dobili ovoliko minusa.Verovatno im smeta sto su bili Zvezdini igraci.Eto mi smo sa Partizanovim igracima igrali nereseno sa Kamerunom koji tvrdim da je mnogo slabija reprezentacija od nase,ali zato Pavlovic koji je kriv na svakoj utakmici po jedan gol ili Milenkovic imaju toliko pluseva,a onda Zivkovic nista nije uradio po toj desnoj strani ima toliko pluseva.Zato smo tako i prosli kako smo prosli jer se vodi ovde ko je Zvezdin igrac onda minuse,a Partizanovi pluseve (Govorim za Grobare) i suprotno.
P

Pedja2002

pre preko 1 godinu

Ne bih da ti rusim sneska ili zabludu. Zivkovic ne igra ovo ni na treningu. Desni bek koji igra levom nogom. Tri pozadi u liniji. To ne igraju ni kao opciju na treninzima.
G

Gostazzotti

pre preko 1 godinu

Gde su oni klinci što su pred utakmicu sa Brazilom posali kako selekcija Partizana melje Brazil? Od tada ih nešto nema u komentarima. Na kraju svega su im krivi SMS, Veljković, Kostić, Tadić, pa i Eraković koji nije ni igrao. Dok su realno najslabiji bili Lukić i Milenković. Mitrović se šetao po terenu
P

Pedja2002

pre preko 1 godinu

Mitrovic se setao? Svaka cast na zapazanju. Covek na stakama dosao u Bahrein. Dao dva gola na SP.
M

Mokijano

pre preko 1 godinu

Volim Piksetu i drag mi je napadački fudbal, medjutim, siguran sam da bi Muslin prošao grupu čak i sa ovim naznačenim problemima. Jednostavno, čvrsta taktička postavka i igra na rezultat su bili prioritet a samim tim bi i roviti napadači dobijali po poluvreme i ravnomernu minutažu a nije da ih nemamo. Svaki je mogao da ostavi pečat i sa manjom minutažom. Odbrana je ostavljana na vetrometini, igrači daleko, trči se uzalud i sa mnogo potrošnje zato i ne čude kritike ka tom delu ekipe. Moralo je taktički zrelo, čvrsto, sigurno u odbrani i na sredini, a napad, napad bi odradio lep posao, siguran sam. Sad ništa, ajmo dalje...
L

LuloLulo

pre preko 1 godinu

Muslin nije mogao Austrijju da dobije koja je igrala bez pola tima. 3-2 izgubio mogao 7-2 spasao ga golman Stojkovic. Igrao sa 7 izrazito defanzivnih igraca, i na skoro svakoj primao gol. Kvalifikacije su jedno, a SP drugo , i prestanimo se loziti da je Muslin Murinjo i on je imao mnogo srece, ni on ne bi dobio Svajcarsku i ne bi prosao grupu prije 4 godine.
Ж

Жоржо

pre preko 1 godinu

Прво морамо имати играче,који су дрчни и имају осећај припадности,као Михајловић што је био.То је човек преке нарави,и ауторитет на терену. Нико да уклиза Џаки или Шаћирију тако јако,да уђе у клинч са њима. Доживе да их опет избаце,и да их провоцирају на вишем нивоу сада него пре 4 године.Сергеј енигма???? Сергеј не сме дрес Србије око куће да носи а не да нас представља.Поред њега,захвалити се Вељковић,Лукићу, Влаховићу,Тадићу,
Z

Zvornik

pre preko 1 godinu

Obrana počinje od napada a Mitrović, Tadić i SMS rade slab pritisak na obrane. Piksi je podkapacitovan za selektora. Na ovaj način ne igraju ni oni koji bi možda mogli po karakteristikama igrača kao što su Engleska ili Brazil. Nije ovo kineska liga.
G

GeOs

pre preko 1 godinu

Nema nama spasa.... Pavlovic nikad nece biti igrac za TOP nivo... A vi provlacite da je on buducnost. Dokle god on bude "najbolji" nas defanzivac, nema sta da trazimo na TOP nivou. Limitiran kao i ostali odbrambeni.
L

Lokalac

pre preko 1 godinu

Muslin genije
M

Mauro Tasoti

pre preko 1 godinu

Imali smo nerealno velika očekivanja pa je zato i razočarenje veliko.Sa onim što smo pokazali nemamo razloga da žalimo za to što nismo prošli grupu ali je velika šteta što tabela izgleda ovako.Zaslužili smo po prikazanom više od jednog boda, bili smo po kvalitetu barem u rangu Kameruna koji je završio sa četri boda.Ovako po tabeli izgleda da smo zalutali na SP a nije bilo baš tako.Imali smo u drugoj i trećoj utakmici, dok smo vodili,trenutke sreće,radosti i ponosa.Bili smo ravnopravni deo velikog takmičenja ali i trenutke kada smo bili žrtva loše sreće,svoje pogrešne taktike i trenutke kad smo tonuli kod lako i glupo primljenih golova.Dobro je da smo dobili golmana Vanju,da smo dobili Strahinju Pavlovića koji je ponekad bio žrtva zbog ofanzivnog sistema igre ali je pokazao da će biti neko oko koga će se u budućnosti graditi naša odbrana.Imali smo jedan trenutak fudbalske magije kad je sinoć Tadić centrirao a Mitar ga dao za izjednačenje lako kao da je to nešto najlakše na svetu.Ma nije bilo sve tako loše,treba gurati dalje i na temelju ovoga što sada imamo graditi tim za EP 2024.
G

Gost23

pre preko 1 godinu

Piksi je bukvalno svakom igraču promašio mesto gde igra, sem golmanu naravno. Njegova odgovornost je najveća i treba da ode. Toliko arogancije u jednom čoveku se retko vidja. Ako se Srbija zadovoljava samo učešćem, neka ostane, ali ko će ih onda gledati. Sad ćete videti kanonadu od strane Terzića prema Piksiju i FSS-u, pa će prosto biti nemoguće da Piksi ostane. Ovo je njegov veliki , veliki promašaj, čovek nije znao gde bije. Imamo Veljka Paunovića koji zna u dušu ove igrače, imamo Marka Nikolića, vrsnog trenera, tu su i Milojević, Jokanović, Jovanović iz Pao u Grčkoj, imamo i strane dobre trenere, a Piksi neka se uči u nekom klubu.
V

Vart

pre preko 1 godinu

Piksi je genije i treba da nastavi da radi svoj posao. Svaka čast za naše igrače igrali su svim srcem. Ovo ispadanje je nažalost realnost i nije iznenađenje. Mogli smo i da prođemo da smo imali više sreće. Problem je što na ovom SP nisu bili spremni Mitrović Vlahović i Kostić. To su nam uz Tadića i SMSa uz ovakvu taktiku najvažniji igrači. Bez njih smo jačine Poljske po igračkom kvalitetu. To bi bilo isto kao kad bi Švajcarska igrala bez Emboloa, Džake i Frolera. Formacija 352 koju forsira Piksi je najekstremnija vrsta futbala koja postoji u ovom trenutku. Tu se daje dosta golova ali je i rizik veliki kao i cena u vezi primanja golova. Švajcarska da igra tako primila bi 12 golova u grupi. Srbija može da se poboljša i Piksi bi trebao da vrati četiri igrača u odbrani to jest da vrati igru sa bekovima da bi mogli u budućnosti da se bolje snađemo kada nam igrači budu povređeni. Osnovica treba da bude Gajić po desnoj i Bogosavac po levoj. To bi malo oslabilo napad ali mnogo odbranu.
d

deki maky

pre preko 1 godinu

Piksi je trener za Kinesky ligu,ili neku egzoticnu,tipa klupskog fudbala gde se igra za gol vise. Covek nema pojma o taktici,postavljanju prema drugoj ekipi.Kod njega 2 godine vidimo samo jedan sistem i zamene covek za coveka. To sto on igra je dopadljivo,ali sa puno rupa-iole ozbiljniji tim bi to pobeđivao sa 3,4 razlike. Ako ne daj boze ostane,svaki mec ce biti 3+,imamo dobre napadace,dajemo gol,ali uvek prime gol vise, vidite samo protiv Svice kako su pametno gađali međuprostor na levom i desnom beku,stvorili 7,8 100% sansi.!!! Nema covek plan b,c-o taktici aroganciji i svim nelogicnim izjavama da ne pricamo.!!!
h

herceg 4343

pre preko 1 godinu

Samo nece 3+ protiv brazila kad ga cekam za pare🙄🙄
R

Radamelo

pre preko 1 godinu

Realnost je da mi u ekipi imamo potencijal u VMS, na stoperskim pozicijama Pavlovic i Erakovic, jednog bas jakog napadaca koji je u 16 tata Vlahovica i to je to. Nigde bekova, nigde veznjaka, nigde krilnih napadaca. Kostic odlican levi bek ali nema desnog. Zivkovic, Radonjic solidni krilni napadaci ali ne za ovaj nivo. Vezni red je uzalud komentarisati to je neverovatno koliko kaskamo za ozbiljnim ekipama.
t

turistarista

pre preko 1 godinu

Pixi je pokazao fudbalsku neinteligenciju! Na istu foru su nas radili svi( prodori po krilu i ubacivanje izmedju halfova) a on nije našao rešenje! To je amaterski!
a

asdf!

pre preko 1 godinu

U sustini je ovo Piksijev propust jer smo takticki skroz podbacili, tako da bih njemu dao i nizu ocenu.
Z

Zaim

pre preko 1 godinu

Piksi kaze ostajem.Znaci u nasem fs mozes kako hoces,rezultati nisu bitni.Cuj ostajem,najgori na prvenstvu i ostaje,svasta.
S

Slaba odbrana

pre preko 1 godinu

Zaim-Zato što se prodao kao i svi prethodni selektori osim Muslina,zato i zna da će da ostane.Čim su uspeli Erakovića da proture to je bio znak da se prodao...
D

Darko55

pre preko 1 godinu

@Slaba odbrana, sta ima Veljkovic a da Erakovic nema? Standardan igrac u sve tri utakmice na Sp. Slusam?
@

@slaba odbrana

pre preko 1 godinu

Erakovic koji nije ni minuta odigrao! Bitno je da je pavlovic odigrao kako treba, momak kao da ima dve leve, juce sva 3 gola preko njegove strane. Grobar i realnost ne idu u istu recenicu.
B

Bozic NS

pre preko 1 godinu

Ovaj Pavlovic je sinoc bio kriv za sva tri gola
Z

Zapadjetruo1

pre preko 1 godinu

Postovani, ne bih se slozio sa Vasom konstatacijom. Direktan krivac za dva gola je cijela lijeva strana, pogotovo lijevi bek Kostic... Uf, pardon covjek nije bek, on je BOČNI igrac, kako se to danas moderno kaze... O desnoj da ne pisemo bila je jos katastrofalnija...
P

Pedja2002

pre preko 1 godinu

Jako lose zapazanje. Jako.
A

Armata

pre preko 1 godinu

Ne može se igrati fudbal sa jednim i po igračem na sredini terena, i sa dve linije tima, napadom i odbranom.
D

Darko55

pre preko 1 godinu

Sta bi rekla Aleksandra Prijovic? Pikseta?
p

pa1

pre preko 1 godinu

Šta kažu stručnjaci sa Mocarta jel bijemo Brazil? E moji stručnjaci...
B

Brazil razvaljujemo

pre preko 1 godinu

Svajcarskoj se svetimo. Idemo do finala
Z

Zapadjetruo1

pre preko 1 godinu

Onomad, napisah za Lukica (kad je odbio potpisati novi ugovor sa Torinom) da je vezni-bezvezni igrac agencije Lian sport i da mu je to komparativna prednost u odnosu na druge kandidate za reprezentaciju. Napala me kuka i motika. Spomenut cu ovdje i Milenkovica, agencijskog mu brata, ostale vi detektujte... Mladici fini, dobro odgojeni, sve naj naj. Ali djeco, niste kvalitet za reprezentaciju. Piksi, sto bi rekli susjedi izgubio "kabinu"
m

milan b

pre preko 1 godinu

TRi ISTINE da selektor usvoji i bice osetno bolje. 1. Promena formacije u 4-2-3-1 , alternativno 4-4-2. Ne moramo da imamo posebnop dobre bekove, mogu da budu vise za odbranu nego napad.Mogu i halfovi na poziciju bekova. Ali CETIRI POZADA. 2. Tadic i SMS NE MOGU ZAJEDNO IGRATI. Jedan igra pa drugi udje - to moze. Tadic moze samo iza spica, a to je i mesto SMS-a. Stalno ga guramo ispred halfova a on to ne moze. 3. Jedan spic igra. Mitrovic (Vlahovic, Jovic). Sem u B varijanti: 4: 4: 2. A SMS i Tadic ne mogu zajedno naravno ni tu toj varijanti. Primacemo manje golova. Ok manje cemo i davati ali sa Mitrom, Tadicem (SMS), te Kosticiem i Zivkovicem /Radonjic/ na krilima imamo dobru igru za napred. --------------------- Ako nastavimo ovaj sistem - dobijacemo Crnu Goru , Litvaniju, mozda Bugare. A na EP opet cemo puci. Do Stojkovica je.
i

istina

pre preko 1 godinu

Sve zbog losih bivsih partizanovih koji i ne zasluzuju da igraju, ali mora zbog mira u kuci, da se lazna opozicija ne bi bunila. Cujemo se u cetvrtak nakon pobede Zvezde nad Partizanom.
N

NN3

pre preko 1 godinu

Milenković je ubedljivo najveće razočaranje.
2

2305

pre preko 1 godinu

gundelj se natrcao.jeste , al u prazno.

бартендер

pre preko 1 godinu

овића. Има и до тога да је остао на ветрометини, али је чињеница даје одбрамбено био најслабија карика ове екипе и да никако није смео да почне синоћ. Терор звани Лукић се наставио и синоћ, дечко не доприноси апсолутно ничему, за за задњег везног нема снагу, за плеја нема технику и екстра пас, за бокс ту бокс нема плућа, буквално не видим шта он доноси на средини терена. Живковић од сјаја до очаја, нападачки сјајјно, али кад га противник притисне на нашој половини одбрамбено га нема, дечко није бек нити фул бек, слично је и са Костићем. Мали Јовић… Драг ми је дечко, после Фрнкфурта сам мислио да ће направити чудо, од одласка у Реал дечко је у слободном паду који се не зауставља, оно синоћ је рекреативни фудбал од њега! Огроман добитак су Вања и Павловић, одиграли су перфектан турнир на личном плану, Сергеј може да буде неко око кога ће се градити игра у будуће, а Митар и Влаховић ће решетати и даље нема сумње. Оно што је неопходно овој репрезентацији је дефанзивни баланс по боковима и на задњем везном, са овом формацијом и начином игре било која озбиљнија репрезентација ће нам давати по 2-3 без проблема. И на крају, оно што је чињеница, за све ово искључиви и једини кривац је Пикси, његов тим, његове замисли, сам пао сам се убио. Подршка, кренуће ускоро нови циклус, ако не буде препотентан и сујетан као и увијек и промени ове ствари, можемо урадити нешто значајно на еуру 2024.! Велика Немачка се тражи већ годинама, полако, нема потребе за падањем у очај! Кренуће и нама једном!
L

Lajavko81

pre preko 1 godinu

95% odlicno ocenjeno i realno..Tadic jeste namestio par golova ali nigde ga izmedju nije bilo.. Definitivno je bilo do Piksija, kao sto su i sve pobede prethodne i prolazi bili zbog njega.. Najbitnije od svega je (moje skromno misljenje) je da on to i shvati i prihvati.. A pametan je, nadam se da hoce i da ce promeniti to sto nije valjalo..
4

46

pre preko 1 godinu

Odbrani nije uopšte posvećena pažnja, taktika, ništa... nemamo igrače da bismo igrali sa 4 pozadi i bar jednim zadnjim veznim koji bi kvario igru protivnika, a 100% bismo bili mnogo stabilniji u tom sistemu... Ko ovog Veljkovića drži u reprezentaciji, to je velika enigma, garantujem da bi zaboravljeni Nastasić ili Erhan Mašović odigrali bolje od njega. Fali Nemanja Matić u vezi, Lukić nije def. vezni, već klasična osmica, prvom do sebe, pokoja dubinska lopta i to je to, a ne da ga stavljaju da se bije na sredini terena i da trči u prazno. Po meni potpuno promašene pozicije u veznom redu za Gudelja, Lukića i Sergeja. Po bokovima Živkoviću i Kostiću niko ne čuva leđa i zbog toga smo skoro sve ove golove primili, a oni su u napadu koliko-toliko korektno odigrali... Napadači su odradili koliko je do njih, sve u svemu kriminalno loša postavka igre, pre svega u defanzivi, pa čak ni taj ofanzivni fudbal koji mi potenciramo ne može efektivno da se igra sa ovim igračima na ovim pozicijama. Piksi nije bio spreman na ovo pa tek onda igrači.
Б

Бск

pre preko 1 godinu

Какви смо показује и ово оцењивање и пре свега лупање минуса играчима који нису ни играли или су играли свега 5 или 10 минута на читавом првенству. И то због тога што је одређени играч из једног или другог клуба или зато што их због нечега не подносимо без обзира што нису ни играли. Тешко нама са нама самима.
i

istina

pre preko 1 godinu

ali zato smo prvaci sveta u lozenju i moralnim pobedama
A

Aco Se

pre preko 1 godinu

Uglavnom se slažem se analizom. Jedino što mi je nejasno je da je Jović zaslužio veću šansu. Njegovim ulaskom mi smo sinoć postali potpuno bezopasni u napadu. Kad se igra pozadi sa trojicom u liniji moraš imati spremne bočne igrače što evidentno Kostić nije bio i zadnje vezane na vrhunskom nivou što nisu bili ni Lukić ni SMS ni Maksimović. Puna podrška Piksiju i ekipi i idemo dalje. Mora se plasirati na Evropsko prvenstvo.
A

Aco Se

pre preko 1 godinu

Uglavnom se slažem se analizom. Jedino što mi je nejasno je da je Jović zaslužio veću šansu. Njegovim ulaskom mi smo sinoć postali potpuno bezopasni u napadu. Kad se igra pozadi sa trojicom u liniji moraš imati spremne bočne igrače što evidentno Kostić nije bio i zadnje vezane na vrhunskom nivou što nisu bili ni Lukić ni SMS ni Maksimović. Puna podrška Piksiju i ekipi i idemo dalje. Mora se plasirati na Evropsko prvenstvo.
D

DžoniRS

pre preko 1 godinu

Nismo mi bili bezopasni jer je Jović ušao već zato što je izvukao sve kreativne vezne igrače i loptu nismo ni uzeli u posed čestito, a kamo li da smo iskreirali nešto za napadače. Mogli su Haland i Benzema da nam igraju u napadu sinoć, ni oni u drugom poluvremenu ne bi pipnuli loptu.
s

sp 2022 katar

pre preko 1 godinu

Ključna rečenica je, bokovi nam krvare protiv ozbiljnih ekipa. Da je Piksi sve utakmice odigrao u sistemu sa četvoricom pozadi, pljuvali bi ga da je to neuspeh i da nije dosledan. Nije odustao od sistema, video je i sam da ne može tako, pa čak ni sa jednim špicem u ozbiljne utakmice. Protiv Kameruna nije bilo sreće a ni ozbiljnosti u pojedinim momentima, ali to opet ne menja sliku onog protiv Brazila i Švajcarske. Jednostavno, u ozbiljnim utakmicama nam treba igra sa četvoricom pozadi, to je to, na tome može i treba da se radi, a protiv slabijih ekipa, može i ovo što smo do sad igrali. Pripremna protiv Danske, ova protiv Švajcarske, takmičarke protiv Norveške kod kuće i Slovenije u gostima gde posle 2:0 primamo 2 gola. Mađarska, Bugarska, Crna Gora i Litvanija. Kvalifikacije su jedno, divizija A lige nacija i samo Evropsko prvenstvo su nešto drugo. Što se ocena tiče, sve smo videli, mislim da nema potrebe da ikog pljujemo, nego da ih podržimo, i nadamo se da će izaći jači nakon ovog. I definitivno, protiv jakih ekipa ne mogu Tadić i SMS. Mislim, videli smo da ne može. Insistiranje na tome je lutrija, nekad nam možda donese pobedu, kao protiv Portugala, ali u većini slučajeva ono što smo videli na ovom SP. Svakako mislim da će odbrana da prodiše kad pređe na sistem sa 4 pozadi i jednim koji kvari igru ispred njih. Naravno, protiv slabijih ekipa levog beka može da igra i Kostić, a ispred njega Radonjić, dok drugi bok mogu da pokriju Lazović kao bek i Živković kao krilo.
L

LuloLulo

pre preko 1 godinu

Nije Gudelj poklonio zicer Brazilcima nego Vanja, koji ga je uvalio u problem, jer nije Gudelj petljao driblao, nego je odmah izgubio loptu, jer u trenutku dodavanja imao Rafinju na ledjima. Definitivno nas najbolji defanzivni vezni, i u ovakvom superofanzivnom Piksijevom sistemu najbitniji igrac. Uostalom vidjeli smo na sta odbrana lici. Nije savrsen, ali boljeg nemamo i mora igrati. Lukic veliko razocarenje
M

Mitt

pre preko 1 godinu

Vanja -7.5 Milenkovic 4.5 Pavlovic 6* Veljkovic 1 Lukic 1 Sergej 3 (samo zbog gola i ponekad neke dobre lopte) Kostic 5.5 Tadic 6* (samo zbog asistencija) Mitar 6 Vlahovic 6.5 PIKSI 4
M

Mitt

pre preko 1 godinu

Pardon, Vlahovic 5.5
д

д.г.

pre preko 1 godinu

Ако већ дајеш јединице и Миленковић је у тој групи.
1

1312

pre preko 1 godinu

Iz Zarkova
G

Gost da

pre preko 1 godinu

Nemoj slučajno da priznate da je Milenković bio pet puta gori od Veljkovića,zameriće vam neko.
n

nova generacija

pre preko 1 godinu

Napraviti novu selekciju: U28 + Tadić, Kostić i Gudelj.
I

I

pre preko 1 godinu

Na kraju se ispostavlja da je baš oterani Muslin shvatio kako najbolje može da igra ova reprezentacija u ovoj formaciji sa 2 štopera. Sa 2 čvrsta zadnja vezna, takmičarski fudbal. Apsolutno je shvatio da u tom sistemu igre za Sergeja nema mesta, ali da moramo to igrati jer nemamo bekove.

Bojank91

pre preko 1 godinu

Sergej ne donosi ništa. Jedino skok igru i siguran pas unazad
I

I

pre preko 1 godinu

Tako je
s

samojeB

pre preko 1 godinu

Samo da podsetim da je Muslin jedva pobedio Gruziju kući.Tiliko
č

činjenica..

pre preko 1 godinu

Loša fizička sprema, povrede, ali sa 4 pozadi mora da se igra ubuduće. Gudelj nije bio na terenu ni jednom kada je primljen gol, čisto da se zna..
S

Sima Arauho

pre preko 1 godinu

Jel stigao Perez u Rim sa blanko cekom za Lotita?!Ili mozda Lotito ceka novo rukovodstvo u Juventusu?!Molim vas javite nisam ziv da vidim gde ce SMS posle ovog mundijala?!
m

ma juve nudio 90 000 000

pre preko 1 godinu

ovaj odbio, ispod 100 nece da cuje, a juve se okrenuo sadiku kojega je mancester kaparisao ali juve se nada preokretu..A sms ima vec nastolu ponudu psg od 130 000 000 nego se necka jer kaze,slaba mu je liga 1
S

Sima Arauho

pre preko 1 godinu

Ako Juve ne dovede Sadika jer je ipak placen 20.000.000,00 € moze da se okrene Pavkovu,da i Juventini slave Pavkovdan.
d

drvo

pre preko 1 godinu

Ako mislimo da igramo brz, savremeni fudbal sa mnogo trcanja, onako kako sve vrhunske selekcije igraju, bar pola startne postave mora da se preseli na klupu, pocevsi od kapitena..
N

NAJVEĆI ZVEZDAŠ IKAD (ONAJ PRAVI)

pre preko 1 godinu

Poštovani gospodine Gligoriću. Vašu analizu potpisujem, bez da trepnem. Tačno, precizno, argumentovano, ALI ZA MOJ UKUS PREVIŠE UČTIVO. Samo bih skromno dodao : Pre početka ovog turnira trebalo je da budemo mnogo skromniji,,,, Na ovakvom takmičenju, dakle na SVETSKOM PRVENSTVU, NA EVROPSKOM PRVENSTVU I U LIGI ŠAMPIONA, UVEK SE TAČNO VIDI KO JE KO, I GDE JE KOME MESTO. TO SU TAKMIČENJA GDE NE PROLAZE FOLIRANJA, DOSKOČICE, I BLO KAKVE MUDROLIJE, TAČNO SE VIDI KO JE IGRAČ I KARAKTER A KO TO NIJE, KO JE TRENER A KO NIJE, KOJA JE GRUPA TIM A KOJA NIJE. SAMO NA OVAKVIM TAKMIČENJIMA SE VIDI KO JE KLASA, ,,,,, A KO JE NEŠTO, ILI JEDVA NEŠTO. Sve ostalo su bajke, basne, trice i kučine. Još jednom, Poštovanje gospodine Gligoriću.
Z

Zvlat BG

pre preko 1 godinu

Prosto ... BRUKA !!!
V

V V

pre preko 1 godinu

Pa kako Inzagi ili Sari znaju da iskoriste već 7 g Sergeja u Laviju. Izgleda da naši ne znaju sem Sose Babiće koji ga je 2014 ubacio u prvi tim Vojvodine i osvojio KUP gde je bio igrač utakmice ili Veljko Paunović u Novom Zeland gde je bio igrač prvenstva. On je centralni vezni sa širokim rafijudom i pregledom igre perfektnim. Nit je defanzivni vezni nit desetka već centralni koji zna i odbrani da pomogne i deli osdovr si daje golove kad je nsjpotrebnike. Plus du ga izifsrsli. Posebno na prva 2 meča. Jer su i Brazilci i ykamerunvi znali da je uz Tadića jedini kreativni igrač naš. Nema enigme Ako već naši selektori ne znaju da ga iskoriste nek pozovu Italijane da budu selektori
S

Sima Arauho

pre preko 1 godinu

Sta je osvojio Lacijo za tih 7 godina?!Jedna liga sampiona cini mi se i to je sve?!
M

Mitt

pre preko 1 godinu

Lacio igra na gol vise i nije tim sa sampionskim mentalitetom.
G

Gost999

pre preko 1 godinu

Simo osvojili Kup i Superkup, u korona sezoni bi cak mozda i titulu uzeli da nije bilo prekida. I u svemu tome je Sergej bio najbolji igrac uz Imobilea naravno. A to je za ulaganje i rejting Lazia odlican rezultat. Ako ne pratite, ne morate ni komentarisati.
S

Sima Arauho

pre preko 1 godinu

I Partizan sa Trinkijerijem bi uzeo ABA i EK ali eto FMP 2 je igrao EL sledece sezone....Izvinjavam se sto nisam znao za jedan kup i super kup.
P

Pera111

pre preko 1 godinu

Najveci krivac je piksi i njegova glupa taktika, pukao pod pritiskom, nedorasao je zadatku, trebao bi jos neke zvati igrace, veljkovic i milenkovic jako lose odigrali obranu, nije ni pavlovic ovu zadnju odigrao kako umije
B

Bojan Tovirac

pre preko 1 godinu

3-5-2 bez ZADNJEG VEZNOJ JE SAMOUBISTVO!! ZAŠTO???
p

pametni3232

pre preko 1 godinu

Da li u Vip lozi ostaju Zeljko i Jovana Joksimovic,milica pavlovic,anastasija,karleusa,bjelogrlic i ostala "elita",zna li se sta ??? Dok svaka reprezentacija u Vip lozi ima svoje legende,mi imamo ovu "gospodu"....o tome nigde ni reci ?!?!? Zasto u lozi nije bilo Dzajica,Vidica,Stankovica, Mihajlovica,Curkovica,Milosevica itd...???
D

Daj faul

pre preko 1 godinu

Nemoj da zaboravis Vazuru i Marka Miskovica koji su se siti ispricali sinoc na tribinama…
S

Soichiro

pre preko 1 godinu

Nedostajao je kvarilac igre pout zdjelara... Da faulom na 25 metara prekidac napade.
h

huss

pre preko 1 godinu

Apsolutno se slazem. Znam da mozda nisi mislio konkretno bas na Zdjelara jer on ima limite koji rang fudbala moze da isprati, ali si mislio na takav tip igrača. U tako ofanzivnom sistemu igre neophodne su dve radilice u veznom redu koje igraju jednostavno, a pokrivaju i kvare koliko god mogu. Jedan da je bolji sa loptom. Jedan kao Grujić, drugi kao Zdjelar. E onda možeš da igraš sa 2 špica. Ali čvrsto. Tako je Muslin igrao. Nije bilo 2 špica jer tad nismo imali, ali dve desetke, slično je.
J

Junker

pre preko 1 godinu

Lepa analogija sa Zdjelarom, naravno ne on, ali svi u Srbiji dobro znaju o kakvom tipu igraca se radi. Kao Fabinjo, kao Kazemiro onih godina kod Zidana kada je tukao dok su Modric i Kros saradjivali sa Iskom i Ronaldom (kasnije je i Kazemiro promenio ulogu), kao Kante u Lesteru. Narodski receno krljac. Al mi nemamo sistem stvaranja igraca. Mi i dalje nemamo bekove, pozicija koja je najtrazenija zadnje 3 godine u fudbalu, mi nemamo nijednog jedinog beka.
R

Realnost

pre preko 1 godinu

Konacna ocjena je 0. Ispit i zadatak koji smo imali i dobili nismo ispunili. Neozbiljnost, nezreo pristup i nikakva fizicka spremnost su pokazali da za nesto ozbiljnije nismo spremni. I da, ocenas se mora citati, a ne da starlete budu ideal zivotni. Sportski poz
M

Marko BK

pre preko 1 godinu

Dati Kosticu 5 a Gudelju 5.5 je čisti amaterizam. Pre svega ako je ovo bodovanje na skali od 1 do 10, Veljković, Lukic, Milenkovic ne mogu nikako dobiti peticu. Dalje, Piksi je takodje totalno podbacio, ne toliko zbog nerealnog očekivanja našeg naroda, koliko zbog upornosti da forsira nesto sto ne funkcioniše, jednostavno mi nismo za 3-5-2, Kostić I Živković se ne vraćaju, Lukic je očajan a SMS i dalje ne zna koja mu je bila uloga u timu, sa druge strane stoperi su tromi, nemaju komunikaciju, a Pavlovic je tempirana bomba. Jednostavno Piksi ima potencijal i trebalo bi ga podržati, ukoliko ovi sve shvati kao školu i ako izvuče zaključke iz svojih grešaka. Sportski pozdrav.
G

Gostimirko

pre preko 1 godinu

Sta vise analizirate. Isto ste radili posle SP 2018 u Rusiji i sta se desilo??? Jos gore ovo SP od toga.
r

roni

pre preko 1 godinu

tadic zadnju utakmicu dobar,prve dve sacuvajboze i to je ono sto on igra,10 katastrofa pa jedna ok.sve ide preko njega a decko ne moze vise da nosi taj teret,on mora ili na klupu ili da ga ne zovu vise kao i mnoge druge.imamo li mi dobre igrace u mladoj reprezentaciji?sergeja isto vise nikad ne pozvati,to je ono sto sam govorio pred svajcarsku.decka nema u reprezentaciji,on jednostavno ne pravi razliku a ima sigurno mesto
B

Barsaaa

pre preko 1 godinu

Teske 3 tekme za gledanje bas. Primili smo 8 golova a najmanje 5 istih. Ekipe sa malo jacim krilima su nas ubile. Lose postavljanje 3 stopera, cini mi se da je Gudelj trebao da igra stopera umesto Veljkovica. Ali ova taktika sa 3 stopera i wing bekovima nas je upropastila sva tri gola su nam dali probivsi nas po bokovima. Ne zna se koji je sinoc bok bio gori Vargas po Zivkovicevoj strani nas je razbio. Velika greska igrati sa 3 stopera definitivno. Piksi i izmene su nas isto ubile. Fizicka sprema isto katastrofa. 8 golova smo primili samo smo 3 primili u prvom poluvremenu. Mnogo faktora mislio sam da cemo nesto napraviti ove godine ocigledno nismo mi za ovo.
х

хидалго

pre preko 1 godinu

а можда се и стварно нешто десило са играчима пред Бразил као што се и писало...
M

Ma jok

pre preko 1 godinu

Nije. Sve je super
h

huss

pre preko 1 godinu

Složio bih se za mnogo stvari. Što se Sergeja tiče, daleko je veća šteta nego korist od njega, ne zbog pogrešne taktike ili bilo čega. Pogrešna taktika je kada igra desetku, to se slažem, ima čovek 2 metra, kakva crna desetka. Ali kada igra osmicu kriv je on sam, jer ne radi ono što mu je posao. Nema šanse da mu Piksi nije rekao da zatvori Kostića kada ovaj ode visoko ili da bude agilniji u fazi odbrane, da nam ne prilaze golu kao da nas nema. Jednostavno, ne trči, ne bori se, ne radi. Nije disciplinovan, ne poštuje poziciju na kojoj igra i njene zadatke. To može proći u Laciju, ne trčiš jednu utakmicu, nema veze, liga ima 38 kola, rešiš sledeću i tako dalje, za potrebe Lacija, dovoljno. Ali ovo je nokaut sistem takmičenja i nema popravnog, Džaka koji ima manje talenta od Sergeja u nogama ore teren, ne staje i radi isključivo ono što mu je posao.
i

igortcfc_1340917029147185155@twitter.com

pre preko 1 godinu

Svaka čast za komentar! Od reči do reči opisan igrač u čiji se kvalitet toliko kunemo a u svemu tome nema ono što je potrebno za pravi uspeh - borbenost.