Seržo Konseisao (©Reuters)
Seržo Konseisao (©Reuters)

Konseisao razočaran, odbio da se rukuje sa Inzagijem: Očekivao sam više od Intera

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.03.23. | 10:22

"Ostvarili smo nešto istorijsko što ovaj tim nije uspevao već neko vreme, i uradili smo to protiv snažnog rivala koji nam nije naneo mnogo problema", brani se trener milanskog tima

Cilj opravdava sredstvo reći će verovatno Simone Inzagi, mada malo ko ima reči hvale za ono što je Inter sinoć pružio na Dragau osim njega samog. Serža Konseisaa zasigurno nije oduševio. Portugalski stručnjak odbio je da se rukuje sa kolegom iz protivničkog tabora posle bolne eliminacije – deluje namerno – i mada ona stara narodna kaže da "ko gubi ima pravo da se ljuti", utisak je da Konseisao i nije ljut, već više razočaran zbog načina na koji se Inter grčevito branio u revanšu osmine finala Lige šampiona.

Na konferenciji posle meča trener Porta nije krio kako je očekivao više od italijanskog tima.

Izabrane vesti

"Očekivao sam više od Intera u obe utakmice, iskreno, zbog kvaliteta koji ima. Rekao sam juče da Inzagi radi dobar posao, već je doneo neke trofeje i ima dosta kvalitetnu ekipu, ali mislim da smo bili mnogo bolji sa oružjem kojim smo raspolagali", započeo je 48-godišnji stručnjak izlaganje pred novinarima.

Na pitanje da li je njegov tim bio bojažljiv u prvom poluvremenu i možda ranije trebalo da napadne rivala, Konseisao uzvraća.

"Ne slažem se. Tim nije bio uplašen. Naleteli smo na Inter koji je bio u niskom bloku, igrali su na naše greške, pokušavali da iskoriste prazan prostor jer su znali da ćemo želeti da postignemo golove. Bili smo balansirani, osim u situaciji u kojoj je Inter uspevao da dođe do našeg gola, bilo je to dva ili tri puta."

Komentarisanje ideje milanskog tima da se brani čitavu utakmicu i "krade" vreme u revanšu ostavio je Inzagiju.

"Nisam očekivao to od njih od samog starta. U Milanu posebno jer je to bio početak dvomeča. Ali ovde je to bio slučaj od prvog minuta. Očekivao sam 'bogatiji' Inter, ali i mi smo krivi za njihov pristup, uslovili smo ih na igru bez lopte. Ograničili smo im centaršuteve, lopte ka napadačima, sve vreme smo bili koncentrisani. U velikoj meri smo ograničili Interovu ofanzivu. Pitanje trošenja vremena bi trebalo da postavite Inzagiju, ali ja bih voleo da iskoristim priliku i pošaljem poruku našim skupljačima lopti da ne mogu da sede u 85. minutu i da naši igrači moraju sami da odlaze po loptu. Ako treba da brinem i o tome, radiću i to u budućnosti."

Portu posle eliminacije iz Lige šampiona preostaju obaveze u domaćim takmičenjima, Liga kupu u kojem ga čeka dvomeč u polufinalu sa Famalikaom, te prvenstvo gde zaostaje osam bodova za Benfikom.

"Osećam mešavinu ponosa i ogromne frustracije. Nisam ljut ni na koga i ni na šta, frustriran sam, tužan, jer se osećam isto kao i ovih 50.000 ljudi što su bili na stadionu, mnogo hiljada koji su ostali kućama i igrači", zaključio je Konseisao.

Inzagi s druge strane kaže kako je primarni cilj u Ligi šampiona ispunio.

"Kada sam pre 18 meseci došao u klub, stigao sam sa zadatkom da ekipu vratim među 16 najboljih u Evropi. Ostvarili smo nešto istorijsko što ovaj tim nije uspevao već neko vreme, i uradili smo to protiv snažnog rivala koji nam nije naneo mnogo problema."

Na pitanje da li oseća potrebu da odgovori na kritike, Italijan kaže:

"Znam samo za put kojim sam poveo Inter. U poslednjih 12 godina Inter je osvojio jedan Skudeto, što je tada izazvalo finansijske probleme za tim. U poslednjih 18 meseci osvojili smo tri trofeja, jedan u Kupu Italije i dva Superkupa Italije. Ali mi smo drugi na tabeli, napravili smo neke velike stvari i sada smo u četvrtfinalu Lige šampiona, uživamo u ovome", istakao je Inzagi.


tagovi

PortoSeržo KonseisaoInterSimone InzagiLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara