©Reuters
©Reuters

Konte: Bili smo izjednačeni, utakmicu odlučio jedan incident

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.02.23. | 00:30

Strateg Totenhema veruje u svoje izabranike posle minimalnog poraza u Milanu (0:1)

Gol Dijaza ispostavio se kao jedini na San Siru večeras (1:0) iako su Rosoneri održali lekciju Totenhemu i ostavili znatno bolji utisak u prvom od dva susreta italijanskog i engleskog predstavnika. Uprkos skromnom izdanju londonski klub ostao je u potpunosti u igri za četvrtfinale, a Antonio Konte, strateg premijerligaša, izneo je utiske posle utakmice u Milanu.

Izabrane vesti

"Bio je ovo intenzivan meč odigran na visokom nivou, bio je veoma izbalansiran, naša najgora greška je bila što smo primili taj gol posle pet minuta i mislim da smo mogli mnogo, mnogo bolje", rekao je Konte i dodao:

"Milanu je potom bilo lakše da igra defanzivnije. Borili smo se da nađemo prostor između redova, ali smatram da je iza nas izjednačena utakmica odlučena jednim incidentom".

Svestan je italijan na klupi Totenhema da odlučujući deo borbe tek sledi.

"Znamo dobro da o plasmanu odlučuju u dve utakmice, tako da je ovo samo prvo poluvreme. Znamo da su oba tima imala povređene igrače i da su bili u vanrednoj situaciji – naši koji su danas bili van terena verovatno će i dalje biti nedostupni za utakmice".

Konte je potom čestitao Milanu i istakao da rival uz dragocenu prednost dočekuje revanš. Govoreći o kadrovskoj situaciji strateg Pevaca osvrnuo se i na mlade veziste Olivera Skipa i Pape Mata Sara koji su dobili priliku da se pokažu na najsvetlijoj pozornici.

"Bili su veoma pozitivni, nikome nije bilo lako da igra u ovoj atmosferi, pred 80.000 navijača koji su napravili veliku staru buku oko utakmice. To je moglo negativno da utiče na njih, ali sam veoma zadovoljan njihovim odgovorom i to me čini sigurnijim za budućnost, jer do kraja sezone mislim da imamo Skipa i Sara, plus Hojbjerga kada se on vrati od suspenzije."

Kao bivši trener Intera i Juventusa, Konte je bio neizbežno ismejan od strane publike po povratku na stadion San Siro.

"To je deo igre, to što rade navijači, tako da samo moramo da prihvatimo ne uvredu, već i ismevanje. Nikada nisam bio trener Milana, uvek sam im bio protivnik u Juventusu i Interu, tako da je neizbežno da će biti rivalstva. Mislim da je to bilo u pravim granicama. Želim još jednom da čestitam Milanu, jer su uradili nešto izvanredno prošle sezone i uradili su to sve zajedno, uključujući i navijače".


tagovi

Antonio KonteTotenhemLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara