Stadion Mario Alberto Kempes u Kordobi (©Reuters)
Stadion Mario Alberto Kempes u Kordobi (©Reuters)

Kordoba na nogama: Taljeres piše istoriju

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.08.22. | 23:10

Kopa Libertadores: Velez ima gol viška (3:2) pred revanš četvrtfinala na stadionu Mario Alberto Kempes. Domaćin nikada nije igrao polufinale najjačeg klupskog takmičenja na tlu Južne Amerike

Brazilski klubovi vode glavnu reč u Kopa Libertadores poslednjih godina. Sigurno ćemo u polufinalu najjačeg klupskog takmičenja na tlu Južne Amerike da gledamo prošlosezonskog vicešampona Flamengo koji je u dvomeču bio bolji od Korintijansa. Argentinci imaju sigurno jednog predstavnika među četiri najbolja kluba, Taljeres Kordoba ili Velez. Drugi bi mogao da bude Estudijantes koji u La Plati u petak ujutru čeka Atletiko Paranaense posle remija bez golova u prvom meču u Kuritibi.

Velez je izbacio River Plejt u osmini finala, a u prvom meču četvrtfinala je na svom terenu pobedio Taljeres sa 3:2. U prvih 90 minuta briljirao je Lukas Žanson, strelac dva gola. Stadion u Kordobi biće ispunjen do poslednjeg mesta. Svih 57.000 ulaznica je planulo. Zbog incidenata na prvom meču u Buenos Ajresu pre sedam dana neće biti gostujućih navijača, pa će domaći tim dobiti preostale karte na stadionu Mario Alberto Kempes.

Izabrane vesti

Oba tima su kandidati za najvredniji trofej na Zelenom kontinentu, ali igraju očajno u šampionatu Argentine. Tim iz Kordobe je na 24. mestu Lige profesional, dok je Velez 26. Taljeres juri istoriju. Nikada se nije plasirao u polufinale Libertadoresa.

02.30: (2,35) Taljeres Kordoba (3,10) Velez (3,60)

Trener Veleza, naslednik Manuela Pelegrina, Urugvajac Aleksandre Medina, proteklog vikenda je sačuvao startere u porazu od Union Santa Fea (1:2) u Ligi profesional. Lukas Žanson, Lukas Prato i Luka Oreljano biće uzdanice gostiju iz Buenos Ajresa, dok bi šansu od početka mogao da dobije iskusn defanzivac Dijego Godin, pojačanje iz Kaljarija ove godine. Domaćin najveće nade polaže u Federika Girotija i Rodriga Garu.

Pobednik ovog dvomeča igraće sa Flamengom u polufinalu Kopa Libertadores. Na devet od 10 poslednjih utakmica ovog tima bio je tip 0-2 gola. Prošle godine, dva meča Taljeresa i Veleza su završena remijima, dok je ekipa iz Buenos Ajresa slavila pre godinu i po u Kordobi sa 1:0. Kvota u Mozzartu da će i noćas da bude tip 0-2 pogotka je 1,60.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

KOPA LIBERTADORES – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

Flamengo - Korintijans 1:0 (0:0) /prvi meč 2:0/

/Pedro 52/

Četvrtak

02.30: (1,80) Palmeiras (3,45) Atletiko Mineiro (4,80)

02.30: (2,35) Taljeres Kordoba (3,10) Velez (3,60)

Petak

02.30: (2,25) Estudijantes (3,10) Atletiko Paranaense (3,50)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Južna AmerikaKopa LibertadoresTaljeres KordobaVelez SarsfildVelez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara