Juri Alberto (©Reuters)
Juri Alberto (©Reuters)

Korintijans se uspravio i preti Kruzeiru

Vreme čitanja: 4min | sub. 19.08.23. | 23:03

Musketari nemaju mnogo prostora za greške pred gostovanje u Belo Orizonteu u 20. kolu brazilske Serije A

Neuspeh u prethodnom kolu samo se nadovezao na niz Kruzeira koji sada čini ukupno pet mečeva bez pobede i samim tim povećao pritisak na čelnike Lisica iz Belo Orizontea da hitno reaguju u cilju da se približi mestima koja bi u narednoj sezoni garantovala učešće na najvećoj klupskoj sceni Južne Amerike, Kopa Libertadoresu. Međutim, ono što najviše zabrinjava njegove navijače je veoma niska ofanzivna produktivnost prikazana u poslednjim okršajima, pošto je Kruzeiro ostao bez postignutog gola u četiri od poslednjih pet utakmica.

Tim iz Minasa je u prošlom kolu čak zadao poteškoće Palmeirasu, u gostima, u veoma teškom obračunu koji se na kraju završio minimalnim porazom, zahvaljujući Hoseu Lopezu koji je duboko u sudijskoj nadoknadi postigao jedini gol na meču. Pre toga, Kruzeiro je remizitrao kod kuće, u meču bez golova, sa Botafogom, pokazujući svoje defanzivne sposobnosti tako što je uspeo da onemogući trenutno najbolji napad u brazilskoj Seriji A. Međutim, ponovo je ostavio po strani efikasnost svog veznog reda u pokušajima da prenese loptu u napad, protraćivši šansu za tri boda kod kuće, što je svakako nešto što ne žele da ponove ove subote.

Izabrane vesti

Lisice trenutno zauzimaju 12. mesto na tabeli Serije A sa 24 osvojena boda do sada, sa šest špobeda, isto toliko remija i sedam poraza. Kako je već naglašeno, tim Pedra Migela, popularnog Pepa, u poslednjih pet mečeva nije upisao pobedu, uz tri zabeležena remija i dva poraza. Nerešeni ishodi usledili su sa Botafogom, Atletiko Paranaenseom i Koritibom, pored toga što su izgubili od Palmeirasa i Gojasa. Na svom terenu, u Minas Žeraisu, ekipa Kruzeira ima nedavni učinak od dve pobede, dva remija i čak šest poraza u poslednjih deset odigranih mečeva u svim takmičenjima.

02.00: (1,75) Kruzeiro (3,50) Korintijans (5,00)

Korintijans se, s druge strane, može se pohvaliti sa pet uzastopnih rundi bez poraza u takmičenju, sa providentnim naletom da se udalji od zone ispadanja, s obzirom na to da je Timao bio u veoma delikatnoj situaciji. Međutim, tim još uvek nema toliku slobodu za greške i zna da svaki dalji niz gubitaka može povećati pritisak na klub. Na kraju krajeva, Musketari su već frustrirali svoje navijače porazom od Sao Paola od 2:0 prošle srede u polufinalu Kupa Brazila, što je rezultiralo eliminacijom ovog takmičenja, i žestoko su kritikovani zbog njihovog učinka znatno ispod očekivanja.

Međutim, pre toga, Timao je već pobedio Koritibu rezultatom 3:1 u Brasileirau, potvrđujući dobru fazu u nacionalnom takmičenju, gde se nada da će nastaviti da postiže golove kako bi napredovao na rang listi, čak uz rasporedu svojih snaga i na međunarodnoj seceni u Kopa Sudamerikani, gde ih već, naredne srede očekuje četvrtfinali okršaj sa Estudijantesom iz La Plate.

Tim iz Sao Paula trenutno zauzima 14. mesto na tabeli Serije A šampionata Brazila, sa do sada osvojena 23 boda, uz pet bodova prednosti od Santosa, koji je u ovom trenutku pri tim ispod crte i nalazi se u zoni ispadanja. U poslednjih pet mečeva odigranih u svim takmičenjima, zabeležene su dve pobede, dva remija i samo jedan poraz. U navedenom period pobedili su Koritibu i Njuels Old Bojse sa kojima su takođe i remizirali, uz nerešen ishod i sa Internasionalom, pored toga što su izgubili od Sao Paula. Igrajući u gostima, ekipa Vanderleja Luksemburga ima nedavni učinak od tri pobede, tri remija i četiri poraza u poslednjih deset mečeva odigranih u svim takmičenjima.

Razdvojeni samo jednim bodom na tabeli, Kruzeiro i Korintijans imaju tendenciju da igraju veoma izbalansiran meč, gde uprkos svemu postoji malo favorizovanje Rapose. Pored toga, Lisice su isključivo orijentisane na domaći šampionat, dok Musketari moraju da razmišljaju i o sledećoj istanci Kopa Sudamerikane. Pored toga, Korintijans se suočava sa ozbiljnim ofanzivnim problemima mnogo pre odlaska napadača Rodžera Gedesa u katarski Al Rajan. Rezultat njihovog poslednjeg okršaja, koji se odigrao u aprilu tekuće godine na Neo Kimika Areni, završen je u korist Korintijansa rezultatom 2:1.

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd

---------------------

BRAZIL 1 - 20. KOLO

Subota

Sao Paulo - Botafogo U TOKU

Internasional - Fortaleza U TOKU

23.30: (3,05) Kujaba (3,10) Palmeiras (2,50)

23.30: (1,47) Fluminense (4,20) Amerika Mineiro (7,50)

Nedelja

02.00: (1,75) Kruzeiro (3,50) Korintijans (5,00)

16.00: (3,15) Vasko (3,10) Atletiko Mineiro (2,45)

21.00: (2,80) Baija (3,30) RB Bragantino (2,55)

21.00: (3,60) Koritiba (3,40) Flamengo (2,10)

21.00: (2,80) Santos (3,15) Gremio (2,65)

Utorak

01.00: (2,90) Gojas (3,05) Atletiko PR (2,65)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Brazil 1KruzeiroKorintijans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara