Komentari na vest

Kostur nokaut faze: Na jednoj polovini zagarantovana tri derbija, na drugoj otvoren prostor za senzaciju

G

Gosst

pre gotovo 3 godine

Švedska-Holandija i Francuska-Belgija polufinala.... zivi bili pa videli...
M

Ma da...

pre gotovo 3 godine

Polako, nije sve tako crno... to sto nemate osecaja da se igra EP to je zato sto mi ne igramo i sto nema tv prenosa na rts. Potom tu je i cela zavrzlama oko korone. Nema putovanja turistickih ponuda i ostale stvari oko navijanja organizovano po klubovima, kaficima, pabovima... To ne znaci da u drugim drzavama nije tako. U Nemackoj svuda obelezija reprezentacije, na autima zastave, po terasama zastave, po trznim centrima promocije i suveniri, po marketima dele se slicice fudbalera, piva se redjaju u formacijama... Kao drugo meni je bolje ovako u vise gradova i drzava. Kada bi Madjarska ili Rumunija dobile organizaciju EP?! Kada i mi izgleda?! Dosadilo da se okrece domacinstvo samo u Spaniji Engleskoj Francuskoj Nemackoj Italiji! Dosadilo! Organizovanje Austrijanaca i Svajcaraca ili Poljaka i Ukrajinaca je bilo osvezenje! Voleo bih da vidim i da Grcka i Turska dobije domacinstvo pa i Skandinavci! Mozda i Cesi sa Austrijancima Madjarima da dobiju neko. Malo da se nesto promesa razbija jednolicnost...
S

Susjedova krava

pre gotovo 3 godine

Nogomet je zbog pohlepe izgubia busolu. Nikad gore EP 1.Skoro pola reprezentacija su bile domaćini šta u nepovoljnu situaciju stavlja drugu polovicu. 2.COVID mjere u Sco i Eng npr.dopustaju 15,20% kapaciteta dok je u Mađarskoj na stadionu bilo 66 000 ljudi, nigdi veze. 3.Zbog pohlepe povecavaju broj ekipa na EP, izmisljaju glupa natjecanja poput Lige Nacija, kvantitet koji dovodi do pada interesa za nogometom. UEFA je bila protiv Superlige a rade isto na nivou reprezentacija. 4.Najbolji Igrači su jednostavno prezasičeni nakon napornih sezona u klobovima pa LN, pa kvalifikacijama….kad precesto igraju u raznim natjecanjima jedni protiv drugih, dopizdi i njima i nestane onog pravog naboja. 5.EP u ovakvom formatu di ima viska ekipa uopce ne daje neki poseban osjecaj navijacima kao prije i dugorocno ce interes padat. Žrijeb spaja najbolje u osminama i cetvrtfinalima sta jednima omogucava setnju do finala dok drugi dolaze iscrpljeni napornim mecevima. 6.Pohlepa definitivno ubija bit nogometa a to su navijači koji de facto postaju višak i nepotrebni.
G

Gost8000

pre gotovo 3 godine

Nakaradni sistem? na osnovu cega...sistem je odlican jer daje sansu manjim timovima da prodju dalje i drze neizvesnost takmicenja! Savezi su placeni velike novce od UEFE i zasto je problem ako ekipa provede jos dan-dva u hotelu i trenira... totalno glupa izjava novinara...
B

Bgd-Oslo

pre gotovo 3 godine

Nemacka osvaja ponovo 😂😂😂
Z

Zole

pre gotovo 3 godine

Francuska-Nemacka finale. Svabe su opasne u nokaut fazama
A

Aoo

pre gotovo 3 godine

Koliko jaci gornji kostur...
f

franjo 24041902Gost

pre gotovo 3 godine

common England!!!
G

Gost1986

pre gotovo 3 godine

Буквално најодвратнија екипа на Еуру!!!
T

Tihi uzas!

pre gotovo 3 godine

Auuu, u prvom delu kostura sve najbolje selekcije...za ne poverovati!?Belgija, Italija,Hrvatska Spanija,Portugal i Francuska! Jezivo! Ogroman promasaj UEFA,sramotno!
G

GostPa

pre gotovo 3 godine

Ocekujem polufinale Belgija-Francuska i Nemacka-Holandija. Ocekujem finale Francuska-Holandija i pobedu Francuza u finalu. Jednostavno, najjaci sastav imaju. Ako pogledamo danasnji remi, Portugal je imao 2 zasluzena jedanesterca, ali su oba dosla spletom srecnih okolnosti. Penal za Francuze je takodje bio splet srecnih okolnosti, ali je zato gol iz igre bio fenomenalan. Francuska ima najvise opcija, najvise talenta i osim Belgije, ne vidim ko bi mogao da im se suprotstavi.
Z

ZzzRrr

pre gotovo 3 godine

Belgija ima ubedljivo najteže mrčdo finskd
L

Lafarge

pre gotovo 3 godine

Da sad vidim vatrene, da vidim kako ce se snaci u ovom kosturu... jednom u 100 godina dogodi onakav raspored kao sto su ga imali u Rusiji... danska penali, rusija penali, englezi produzeci... tek su u finalu igrali sa ekipom iz top 5...
S

Susjedova krava

pre gotovo 3 godine

Neces vjerovat ali Hrvatskoj vise pase igrat protiv jakih nego na papiru slabijih i manje atraktivnih u kojima su vatreni favoriti. Pa u Rusiji su recimo 5 puta bile teže utakmice protiv Danske i Rusije, nego Engleske, Argentine i Francuske.
g

gost133

pre gotovo 3 godine

@Susjedova krava sa ovakvom igrom i rosterom im ne pase ni protiv jakih ni protiv slabih. Ono u Rusiji je bila momcad 3 godine mlada od ove samim time i energicnija i bili su neki igraci na vaznim pozicijama za koje u Hrvatskoj sada nema zamjene (Mandzukic, Rakitic). Takoder sa svim tim se poklopio i vrlo lagan zdrijeb i ne pretjerano teska grupa. Tek u finalu su igrali sa prvim pravim protivnikom i tamo se sve vidilo. A tada su na drugoj strani zdrijeba bili Francuska, Portugal, Urugvaj, Brazil, Belgija tada najjace reprezentacije na prvenstvu i pametnom dosta. Mislim da u povjesti nitko nije imao laksi put do finala, izbaciti Dansku koja ipak ne spada u Europsku elitu, izbaciti Rusiju koja nema kvalitetu nego im je domacinstvo iskljucivo donjelo cetvrtfinale a na Engleze u polufinalu necu trositi rijeci jer njihova propaganda u svijetu je najveca i uzasno su precjenjeni u apsolutno svem i puni sebe + nogomet nikad nisu ni znali igrati. Ako ovo sta sam napisao nije istina, neka sada pokazu imaju odlicnu sansu: prvo Španjolska, pa vjerovatno Francuska i onda za finale Belgija/Italija/Portugal, odlicna sansa da se pokazu.
s

srbijaaaaaa

pre gotovo 3 godine

Pobednik grupne faze, madjarska, ko zna ista i razumije se shvatice…
S

Stefnik

pre gotovo 3 godine

Citavo EP je napravljeno nakaradno. Pocevsi od ovoliko gradova domacina preko propozicija i nacina na koji se odredjuju parovi u nokaut fazi. Apsurd je da su dva para drugoplasirane ekipe.
T

Taribo

pre gotovo 3 godine

Rascisti se put pancerima do finala opet nekako....
S

Savić Tajko

pre gotovo 3 godine

Isti ovaj "nakaradni" sistem takmičenja je korišćen na svetskim prvenstvima 1986, 1990 i 1994. Nije baš da nisu imali vremena da razmisle o njemu... Inače, 1990 Argentina je prošla grupu kao treća, pa je stigla do finala. I Italija je 1994. dogurala do finala posle osvajanja trećeg mesta u grupi. Rekao bih da ovaj sistem takmičenja svakako nije savršen, ali doprinosi neizvesnosti i pruža veće šanse za uspeh.
G

Go

pre gotovo 3 godine

Pa kako drugačije da spakuješ 24.reprezentacije u 16?
r

roni

pre gotovo 3 godine

nemam nista protiv hrvata osim sto im zelim da odma ispadnu ali da se u nasoj kuci ovoliko glorifikuju pa to nema dalje.ne da hr-esp nije veliki derbi nego ni po jednom parametru nije ni derbi.svaka cast na finalu pre dve god ali smesno je stavljati ih rame uz rame sa najvecim reprezentacijama. bruko
G

Gostujući

pre gotovo 3 godine

Bruka kako su precijenjeni. Posle te sezone ih naši mediji odmah svrstavaju rame uz rame sa jednom Njemačkom, Francuskom...
S

Susjedova krava

pre gotovo 3 godine

Hrvati na SP i EP imaju pozitivan skor sa Talijanima i Njemcima, reci, kad je Argentina na velikom natjecanju razbijena 3:0? Na zadnjem EP 2016. smo okrenuli Španjolsku od 0:1 u 2:1 a ta je Španjolska bila aktualni EP iz 2012. i jaca ekipa nego danas. Izbacit Engleze u polufinalu je isto ništa? 2012.na EP smo bili u grupi sa kasnijim finalisrima Italijom i Španjolskom i odigrali 1:1 i 0:1, di je sudac protiv ESP ostetija HR i vise nije sudija do kraja EP zbog toga. A EP 2016. pobjedili ESP u grupi i ispali u produzecima od kasnijih prvaka Portugala. Hrvatska moze igrat sa svakim, pogotovo kad nema ulogu favorita a od svih velikih reprezentacija najgore nam lezi Portugal.
E

E!

pre gotovo 3 godine

Svabe prolaze u 1/4 finale EP, Englezi ce da izgore pod pritiskom javnosti...
G

Gost9282

pre gotovo 3 godine

koji idiotizam da dve drugoplasirane reprezentacije igraju međuaobno u osmini, nemam reči...
R

Rope

pre gotovo 3 godine

A kako uopšte misliš da može drugačije da se napravi kostur? Među 16 timova imaš 6 prvoplasiranih, 6 drugoplasiranih i 4 trećeplasirana. Prvoplasirani valjda treba da imaju neku nagradu za to što su prvi u grupi, pa najbolja 4 prvoplasirana igraju protiv trećeplasoranih. Dakle, na 6 prvih otpadaju 4 treća i 2 druga i ostaju ti 4 druga. Naravno da moraju biti dva para u kojima igraju drugoplasirani međusobno.
G

Gost9282

pre gotovo 3 godine

kažem da je ovaj sistem jako loš baš zbog celog glupiranja sa četiri najbolja trećeplasirana...
G

G

pre gotovo 3 godine

Kostur se napravi drugacije tako da ti ne igraju na EP indijanci poput Makedonije,Slovacke,Skotske itd.Nema kvaliteta za 16 reprezentacija ,a ne za 24.