Đan Pjero Gasperini (©Reuters)
Đan Pjero Gasperini (©Reuters)

Starom liscu dići statuu ako ostane! Gasperini o Napoliju: U braku ste, a upoznate lepu ženu...

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 01:28

Proslava če trajati do dugo u noć, a već od sutra razgovori vezani za budućnost sa predsednikom Atalante

Dugih osam godina je Đan Pjero Gasperini gradio u Bergamu, oblikovao je ekipu i posle silnih poraza u finalima – poslednji doživeli u Kupu Italije od Juventusa – te bolnih ispadanja na međunarodnoj sceni, dočekao je da Atalantu vidi sa evropskim peharom. Taj naizgled nepobedivi Bajer Leverkuzen potučen je u Dablinu, čudesnom nizu Ćabija Alonsa došao je kraj, a možda i idejnom tvorcu osvajača Lige Evrope u Lombardiji.

Nije nikakva tajna da kontroverzni Aurelio de Laurentis vidi Đan Pjera Gasperinija u Napoliju. Da sve i isključivo od njega zavisi, koliko juče bi ga postavio za trenera. Biće stari lisac na iskušenju. Možda je na Aviva stadionu u glavnom gradu Irske udario u plafon, možda je vreme za novi izazov i promenu sredine. Mnogo pitanja će se ove noći vrzmati po glavi trenera Atalante.

Izabrane vesti

I sam je priznao da mu neće biti lako da donese odluku.

„To je kao kada ste u braku i imam decu, a upoznate lepu ženu. Možda to nije dobar primer da ga kažem na televiziji“, slikovito je Đan Pjero Gasperini opisao poziciju u kojoj se trenutno nalazi i dodao:

„Večeras slavimo, sutra ću razgovarati sa predsednikom. Videćemo“.

Ostavio je sve otvoreno. Prvo proslava do sitnih sati, a već od sutra razgovori sa predsednikom Atalante. Verovatno iscrpni. Lepu damu sa juga iz grada podno Vezuva neće biti jednostavno odbiti, a novinari Skaj sporta su dali još jedno zanimljivo poređenje koje se dopalo Đan Pjeru Gasperiniju.

Moglo bi i ovako: ima lepu porodičnu kuću, a ponuđen mu je penthaus u centru grada.

„To poređenje moglo bi da bude bolje“, sa osmehom na licu odgovorio je trener Atalante.

Upitan je i hoće li mu postaviti statuu u Bergamu ili bar po njemu nazvati ulicu...

„Ne budite smešni, ima vremena za to“.

Dotakao se i puta koji je Boginja provincije prešla da bi stigla do finala i osvojila prvi međunarodni trofej. Bio je trnovit i uspon na tron je zaslužila, bez ikakve dileme.

„Zaslužili smo ovo bez ikakve sumnje! Mislim da smo se upisali u istoriju, način na koji smo osvojili trofej je neverovatan. Ponovili smo igre iz Liverpula i Lisabona. Sporting je osvojio portugalsku ligu, Liverpul je bio na vrhu Premijer lige kad smo igrali tamo, Bajer je dominirao u Bundesligi“, prisetio se Đan Pjero Gasperini najtežih stanica kroz koje je njegov tim prošao i za kraj dotakao samog finala:

„Često igramo sa trojicom napadača, morali smo da idemo po pobedu u finalu. Morali smo da budemo ofanzivni, ne bi bilo dovoljno da smo se samo branili. Znali smo da su ove ekipe sjajne kada napadaju, ali da nisu tako sjajne kad ih naterate da se brane. Svi su bili izvanredni“.



tagovi

Liga EvropeNapoliAtalantaLetnji prelazni rok 2024Đan Pjero Gasperini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara